Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Rød tur Strømsdammen

turen stengte 18. okt

Dette er en tur som utforsker nærmere området rundt Strømsdammen og Rødkleiva. Noen var innom her på våren, da de nordligste delene av "Rød tur Bogstad" så vidt var oppom i nærheten her. Turen byr på noen flotte utsiktspunkter, og bademuligheter i Strømsdammen hvis man tar turen en varm sommerdag. Rett nord for R42 krysser man den gamle og for lengst nedlagte slalåmbakken Rødkleiva.

Det er ikke veldig vanskelig orientering, men et litt bratt og til tider krevende terreng, så derfor har den fått “rød” vanskelighetsgrad.

Man kan gå turen begge veier, men det er vesentlig mye enklere å gå den i “nummerrekkefølge" (mot klokken) enn omvendt. Man kan for eksempel parkere ved Skogen stasjon, og så gå det siste stykket opp, eller man kan ta T-banen helt opp til Lillevann stasjon. Da får man en tur med mye nedstigning før man til slutt ender nede ved Skogen. Reiser man kollektivt kan man da ta bussen fra endeholdeplassen i rundkjøringen.

God tur!

 

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

Ingen anmeldelser for Rød tur Strømsdammen enda.