Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

TURORIENTERING

Korona:

Det er en stor glede å se at det er stor trafikk på våre sider Turorientering.no. Velkommen til oss, håper alle vil registrere dere inn, slik dere kan motta informasjon om turer! Dere vil få en stor glede av å oppleve og bli kjent med eget nærområde på en helt ny måte. 

Vi minner om at alle som deltar på turorientering om viktigheten av å overholde myndighetenes pålegg om smittevern, holde 1-meters-avstand og den enkeltes plikt til å unngå smittespredning!

Turorientering kan utøves alene, som familieaktivitet eller i små grupper. Vi har tilrettelagt for berøringsfri registrering på postene, og har derfor fjernet klippetenger og stifteklemmer fra postene. Mange av arrangørene har også prøvd å legge til rette for økt bruk av digitale kart og kjøp via nettet.

Turorientering følger Folkehelseinstituttet FHI om at fysisk aktivitet er bra for helse og anbefaler alle å være i aktiviet innenfor de rammer som er satt av smittevernhensyn.

God tur!

 

Hva er Turorientering?

ALLE kan delta!

Fire nivåer gradert etter ferdigheter og erfaring med kart og kompass, og hvor fysisk krevende det er, gjør at alle kan finne poster og turer som passer.

Ta med barna! Mangfoldet i naturen gir utfordringer og muligheter til spennende opplevelser. Gleden over å finne "skattene" gir mestringsfølelse og selvtillit. TurOrientering gir barna lyst til å gå på tur!

En aktivitet på tvers av generasjoner.

Ypperlig for deg som vil variere treningen.
 

Hvordan komme igang?

TurOrientering har en nettportal (turorientering.no - hvor du er nå) som gir oversikt over alle tilbud og mulighet for å kjøpe og skrive ut kart og turer på egen PC.

TurOrientering kan også kjøpes i butikk. Oversikt over utsalgssteder finner du på nettportalen under hver arrangør.

KOMPASS - er fint, men ikke nødvendig på de grønne turene. Bruk kompasset først og fremst til å orientere kartet, dvs holde kartet slik at det stemmer med terrenget. På de blå turene bør du ha med kompass, og på de røde og sorte turene er kompass helt nødvendig.
Kompass kan kjøpes i idrettsbutikken.no eller i en sportsbutikk.

Du finner flere tips og mer informasjon om hvordan komme i gang på sidene til Norsk Orientering.

                                                                                   God postjakt!

Turorientering støttes av Miljødirektoratet