Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Kjellmyra IL (Åsnes)

sesongen er avsluttet

Velkommen til turorientering 2018!

Det ligger 50 poster ute i terrenget i år og venter på å få besøk!

Fem kartområder er i bruk, Hollarberget, Åslia, Velta, Kynndalen og Sjøliåsen.

Sjøliåsen er det nyeste kartet vårt. De andre kartene er av eldre dato, og en må være forberedt på at det kan ha kommet til endringer i landskapet som ikke er kommet med på kartet. Det gjelder blant annet tømmerhogst, traktorslep ol.

Stolpejakten!

I tillegg til turorientering er O-gruppa i Kjellmyra IL også engasjert i Stolpejakten. I år er det i et samarbeid med Finnskogen Turistforening, og i områdene Flisa og Gjesåsen, er det tilsammen 40 stolper. I svært mange kommuner er det stolper å jakte på. Til dette hører en egen app, og alle husstander fra Eidskog til Elverum vil få et karthefte i posten med all info. 

 

LITT INFO OM TUR-O-GRUPPA VÅR!

Kjellmyra O-gruppe er en undergruppe av Kjellmyra IL.

Gruppa ble startet i  1970.  Turorientering  fra  1972,  og hvert år seinere.
O- gruppa  blomstret  fort  opp,  og  allerede  i  1975  arrangerte  vi NM i orientering  for  senior,
individuelt  og  stafett.  Har  seinere  arrangert  mønstringsløp  for  senior , 1976  og  1978.
For  junior  i  1982,  og  landskamp  for  junior,  nordiske  land,  i  1983.
Arrangerte  Park  World  Tour,  sammen  med  Grue,  i 1997.
Arrangerte  Trangentreffen,  nasjonalt  løp,  hvert  år  fra  1973.
Gruppa  fikk som  nevnt  en  god  start,  med  god  rekruttering  av  unge  løpere. Gode  resultater  i  cupløp  og konkurranseløp  i  1980  årene. Bra  løperstall  fram  til  århundreskiftet  2000.
Dessverre  har  vi  ikke greid  å  holde  rekrutteringen  ved like. Løperne  har  flyttet  ut  for  utdanning  og  yrke.  Andre  fristende  aktiviteter  ( og  inaktiviteter)!!  , og  et  lite  befolkningsgrunnlag , må  være  grunnen.  Dette  gjør  at den største  aktiviteten  i  gruppa  nå  er  Turorientering

Orienteringsgruppa har arrangert turorientering siden 1971. Oppslutningen er stabil, ca 70 deltakere pr år. Dette anser vi som brukbart på et lite sted. Vi bruker hvert år 5-6 kartområder. Noen poster kan ha kulturhistorisk interesse.

.