Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Trestikle naturreservat

Fra folkevandringstiden (500e.krf) har Vardåsen nord for Trestikle blitt brukt som signaleringspunkt. I nyere tid ble området i økende grad brukt til friluftsliv i takt med bedriftslivet som ble etablert langs Drammensfjorden på slutten av 1800-tallet. Trestikle var den nordre grensen for våpenslipp til motstandsbevegelsen i Røysjømarka under 2. verdenskrig. Virksomheten ble konsentrert til «Borgen» mellom nordre og søndre Toresvann og holdt på helt til august 1944.

15. mars 2019 ble Trestikle naturreservat formelt godkjent i statsråd. Bakgrunnen for reservatet er bevaring av gammel skog. Postene 44-48 ligger alle innenfor reservatet, så vi oppfordrer til spesielt hensynsfull ferdsel her.

Svart tur Dammyrtjern-Brillene

Svart tur Dammyrtjern-Brillene er sesongens klassiske langtur med litt krevende poster.

Terrenget er kupert med de fleste turmålene liggende 500-600 moh., noe som gjør skogen relativt åpen med dertil god sikt. Lite stier, men tydelige myrer som er fine å orientere etter.

På denne turen er kunnskap om kurveorientering nyttig, og kompass er sterkt anbefalt. God tur!

Kart for 2020

Vi er nå i gang med planlegginga av 2020-sesongen for Konnerud IL sine mosjonsaktiviteter. I denne forbindelse blir det studert en del gamle kart.

Etter å ha finsiktet aktuelle områder lages utkast til postplasseringer. Deretter må alle områder og postdetaljer sjekkes ved synfaring (fysisk besøk av stedet), samt eventuelle kartendringer registreres.

Friluftsdebatt og aktiviteter

Torsdag 5.9. ble nok et arrangement gjennomført. Denne gang var arena Fjordparken på Brakerøya, i samarbeid med Drammen Friluftsforum samt noen av deres øvrige medlemsforeninger.

Det ble politisk debatt, servering av gjeddepølser og gjeddekaker i regi Drammen Sportsfiskere samt mulighet til å prøve litt klatring. I tillegg var selvfølgelig Turistforeningen godt representert.

IF Sturla og Konnerud IL samarbeidet om å profilere distriktets gode tilbud av turOrientering og stolpejakt.

Blandt alle som besøkte bordet vårt denne gangen ble følgende 3 personer trukket ut som vinnere av gavepremie:
Bent Guttormsen
Wojciech Filek
Wenche Irene Aasland

Vi gratulerer! Vinnerne vil bli kontaktet.

«Kom deg ut»-dag på Blektjern

Flott vær resulterte i mange fremmøtte på Blektjern i dag.

Blandt alle som besøkte bordet vårt er følgende 3 personer trukket ut som vinnere av gavepremie:
Leah Espeland Hagen
Sofie Skare
Teresa M. Cunningham

Vi gratulerer! Vinnerne vil bli kontaktet.

Mobil funnet

Rett ved treet der post 39 henger lå det en Samsung mobil på bakken. Jeg tok den med hjem. Ta kontakt på 93 499 769.

"Kom deg ut"-dag

Søndag 1.september blir vi å treffe på Blektjern i tidsrommet 11-14.

Se under “arrangementer” i venstre marg for mer informasjon.

Post 58 - Nikkerud gruver

Uttak av jernmalm (hematitt og magnetitt), fra 1690. Gruven ble etter hvert en av Eidsfoss Jernverk sine viktigste gruver. Pumper og heiser ble drevet med vannkraft, og ennå ses rester av vannrenner fra Steglevann.

Stolpejakt 3 er satt ut

10 nye stolper er nå tilgjengelig, de med bokstavene U-ÅB. Disse er plassert langs stier, gang- og sykkelveier på Jordbrekkskogen, og står ute t.o.m. 15.oktober.

Gratis deltagerkart kan hentes hos Notabene på Konnerudsenteret, eller lastes ned her på turportalen : https://turorientering.no/konnerud/turer/2019/

Kartstativ til sykkel

Kartstativ til sykkel er kjekt å ha. Om dette er av interesse kan vi anbefale merket «Nordenmark». Dette er kartstativ for er enkle å montere samt funksjonelle i bruk.

Mer informasjon finnes på hjemmesiden til forhandler Svingheim Aktiv : http://www.svingheimaktiv.no/Kartstativ%20for%20sykkel/kartstativ%20for%20sykkel.htm