Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 61

Bygdeborgen ved Løken

Bygdeborgen ved tjernet Løken (“Andorsrudfestningen”) er en av sesongens turmål.

Dette stedet ligger ved post 61 på kartet Andorsrudtjern, ikke post 63 som vi ved en feil har skrevet i deltagerkonvolutten.

Andorsrudtjern satt ut

Jeg hang ut postene på kartet Andorsrudtjern første påskedag. Det var da snøfritt i skogen, men litt snø og is igjen på åpne områder og i skiløypa. Runden frister med to spennende kulturminner fra to helt ulike tidsepoker. Tar man postene i nummer-rekkefølge, starter man ved hoppbakken som ble lagt ned på 1980-tallet. Helt mot slutten kommer man til bygdeborgen ved Andorsrud. Den er trolig minst 1 400 år gammel.
Ellers er det verdt å merke seg at postene 51-58 ligger i et område der det vanligvis er lite ferdsel. Stiene på kartet – rundt postene 51, 52 og 57 er derfor lite brukt og til dels vanskelige å følge. Dalen mellom post 50 og 51 har bratte sider – med antydning til klatring både ned og opp. For den jevne turgåer er det derfor anbefalt at man følger veien opp til veikrysset og tar posten fra nordvest. God tur!