Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Allemannsretten og friluftsloven

Usikker på hva som menes med allemannsretten, eller hva friluftsloven omhandler?

Orienteringsforbundet sin brosjyre om friluftsloven kan lastes ned fra vår hjemmeside https://www.konnerud.no/orientering/wp-content/uploads/sites/6/2019/05/Gjest-i-naturen.pdf

Norsk Friluftsliv har en omtale av allemannsretten på sin hjemmeside https://norskfriluftsliv.no/hva-er-allemannsretten/

Rønnehue

Post 70 er en av sesongens «utvalgte poster», lagt til den tidligere boplassen Rønnehue.

Mer informasjon om Rønnehue finnes under «kulturminner» i venstre marg.

Stolpetull

Vi har den siste uka opplevd store problemer med sabotasje av Stolpejakt 3.

Når 4 av 10 stolper plutselig er borte tar det brått noen dager før vi har fått satt opp nye.

De av dere som mangler koder fra en av stolpene som har blitt fjernet må bare ta kontakt med oss, så får dere selvfølgelig disse.

Send e-post til tur@konnerud.no, evt SMS til 92446774.

Majordammen

Demningen på Majordammen er et sentralt punkt for stisystemet mellom Andorsrud og Heia, siden dette er eneste sted å krysse vannet/bekken.

Post 67 er plassert på grunnmuren til den tidligere «damhytta». Denne ble flytta til Heia (post 72) rundt 1940.

Finn Frem-dag i sommervær

Sesongens «Finn Frem-dag» ble i formiddag gjennomført ved gruvene på Konnerud. 15 personer var innom vårt lille arrangment, og kunne prøve seg på enten skattejaktløype eller o-sti (natursti).

Det ble mye turprat, både med erfarne og ikke fult så erfarne skautravere. 3 personer benytta også muligheten til å sikre seg en turO-konvolutt.

Blandt deltagerne som registrerte seg med navn og telefonnummer har vi trukket ut en vinner av en gavepremie: Doris Aspelien. Boka «Med sjumilsstøvler gjennom Drammen, Eiker og Sande» vil bli overlevert om kort tid. Vi gratulerer!

Finn Frem-dag

Vi minner om vårt arrangement førstkommende søndag (29.8.).

Det blir mulighet til å prøve seg på diverse aktiviteter, tilpasset ferske turorientere samt barnefamilier. Enkel basisopplæring i kart og kompass tilbys av erfarne instruktører.
Du/dere treffer oss på parkeringsplassen til Gruvemuseet (Vaskeriveien), i tidsrommet 11-13 🙂