Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Høyest og lavest

De som har lest informasjonen om årets «utvalgte poster», har kanskje lagt merke til forbindelsen mellom postene 3 og 13.

Kontaktstollen (post 3) ble i sin tid sprengt ut for å tømme flere av de høyereliggende gruvegangene og dagbruddene for vann. Høydeforskjellen mellom dagbruddet ved post 13 og Kontaktstollen er ca 130 meter.

Prøveløping på Mjøndalsskauen

Mens de fleste så vidt er i gang med å finne årets turmål, har planlegginga av KIL sitt opplegg for 2022 akkurat startet.

I dag har det blitt gjennomført prøveløping i aktuelt terreng på Mjøndalsskauen, et område det i «moderne tid» aldri har vært gjennomført orienteringsaktivitet.

Dessverre var det stedvis mye trefall og toppbrekk, som gjør sitt til at fremkommeligheten er sterkt redusert. Om området faktisk er egnet til turO er i skrivende stund høyst usikkert.

Den siste snø

Med sin nordvendte åpning, delvis dekket av voksen barskog, er Dessau gruve en plass med relativt få soltimer.

De siste restene av vinter er derfor fortsatt synlig ved post 7.

Postene på Vardåsen

For mange kan det å ta samtlige 15 poster på kartet Vardåsen, i løpet av en tur, bli litt drøyt.

En mulighet er derfor å ta de nordligste postene, 55-61, i fra Kniveåsen. Rett ved «Kniveåsen terrasse 39» er det parkeringsplass samt start for turveien sydover retning Knutestulen. Merk : dette er utenfor turO-kartet, så man må på forhånd gjøre seg litt kjent i området via andre kart.

Stien (gammel traktorvei) fra postene 59/60 i retning NV gjennom et mørkegrønt område, er i øyeblikket tilnærmet uframkommelig grunnet massivt med trefall. Kan med fordel unngås.