Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Isete vei, sviktende skare og sildrende bekker til Gaupesteinen

Lang tur uten å bli våt på bena. Flere artige bekkepasseringer, de piffer opp turene! Støvler med skaft og medbragte pigger er en klar fordel nå. Veien fra skytebanen til Vientjern er svært isete, og med myk søle et par steder. Ovenfor er det fortsatt sne på turveien. Mellom post 98 og 99 er det bar sti/bakke et lite stykke, så litt sviktende skare og dyp sne, blant annet like syd for post 99, der har visst en dumpet langt nedi – som vist på ett av bildene her. Mellom post 100 og 101 er det greit å følge med, i det ene øyeblikket er blåmerking og rødmerking på samme tre, men brått skiller de lag – ved myra og treet med todelt stamme, vist på et av bildene. Mellom post 101 og 102 var det svært bløtt på østsiden av myra, valgte derfor å svinge opp på høyden ovenfor og følge denne bortover et lite stykke, men kartet viser en mulig passering midt på myra.

Skrevet av LMG .

Hvitebjørn med dekorativt tilbehør

Fin tur, kjent fra før, kanskje enda mer fotogént i solskinn, enn i grått og duskregn. Tildels i grenseland til naturreservater og kulturminner. Turen er nok på sitt fineste når det er mye vann i elven, som nå. Det går nok greiest med støvler fremfor joggesko, et par av meterene elvelangs… Litt småklatring må også til, nærmest veien. Noen fine naturdetaljer her og der. Fanges oppmerksomheten av annet enn kart og poster, kan det vel kanskje bli som i stigespill, en og annen liten klatretur tilbake… En fin sti elvelangs og et annet område med kløft ble studert i to omganger, først og sist, på denne turen. Kanskje litt unødvendig, men det går jo fint!
Fotograferte med enkelt mobilkamera, men her finnes potensiale! En kamuflasjekledt figur lå langflat på murverket i elven, sikkert med foss og kanskje fosskall i sitt lange sikte – skimtes på et av bildene her.

Antagelig greit å vite at parkeringen som vises på kartet er innelukket med kjetting – men en annen mulighet er litt lenger innover, litt forbi veikrysset.

Skrevet av LMG .

Utsikt, kuperte stier og knasende iskanter

Artig og variert turterreng mellom skibakken og Gjersjøen. Markant forskjell på nord- og sydside i disse dager, både is, skare, riktig tørt og noen steder sumpete og mosegrodd terreng der trærne nå står i vann. Småkupert, med litt klatring over høye røtter, en noe ustødig plankekonstruksjon over vann (noen kan muligens bli vippet litt av pinnen der..) og noen steinete geitetråkk og småbratte hellinger mot vannet. For min del artig krydder til turen, men greit å være litt varsom, i forhold til isbading og unger.

Noen minuspoeng, til en ellers fin naturopplevelse, kan være trafikksus og maskinlyder i det fjerne, visuelle forstyrrelser av et knippe med heisekraner og byggevirksomhet på åskammen øst for Gjersjøen, og forøvrig noe sørgerlig etterlatt søppel (noe småtteri ble fjernet, men bildekk og lignende må nok heller overlates til litt andre krefter…)

Skrevet av LMG .

Sol, sommerfugl, holke, syv blink og en bortggjemt post

Nyinnsankede poster i artig og variert terreng, med ymse underlag, fra post 1 til 8, velegnet for diverse skotøy – joggesko, piggsko og noen meter egnet for vadere….
Fin tur med alt fra “tampen brenner”, sommerfugl a la admiral, syv blink, en bortgjemt post, limbodansing under vindfall, forsering av isholke, røtter, bekkefar, gjørme, bergknatter og tørr lyng – akkompagnert av utforbakke med utsiktsplatå og sprettent rådyr.
En smart huskeregel til senere, kan kanskje være å stole noe mer på sin indre kompassnål, fremfor velmente råd fra tilsynelatende lokalkjente campere.

Skrevet av LMG .