Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Vått ved Vientjern

Optimistisk tok jeg med bikkja og parkerte på den lille lomma 120m nord/vest for P3 (For det stod to bobiler parkert der….) og tok den tydelige stien opp til Vientjern og videre nordover på østsiden av tjernet. Her var det MYE vann. Planen var å ta løypa 79-78 osv og avslutt med post 80. Ikke en veldig god plan…

Brua over bekken ut av sørenden fløt fritt og sank godt ned når vi passerte. Videre oppover langs tjernet var det skikkelig vått med enkelte plasser hvor vi bare måte vade – vann opp til knea.

Videre var myrene kjempevåte og tunge, og mange stier / tråkk var mer å anse som bekker.

Anbefaler å gi det noen dager, slik at noe overvann tørker opp. MEN, både bikkja og jeg hadde en flott tur, og tusen takk til gode løypeleggere som har laget en fin rundtur.

Anbefaler nok å ta postene i rekkefølge, parkere på P3 og følge stein derfra.

Gjesteposter på Skullerud

På en flott dag med solskinn og nesten ingen vind var jeg klar for å besøke postene som Ola Dilt og Skautraveren deler i år.

Jeg synes kartet er veldig bra, gode og nøyaktige detaljer gjør det lett å lese.

Dette er ikke kjent terreng for meg, men en flott runde viste frem noen ordentlig fine områder som skal besøkes igjen.

Løypa er godt lagt og det er rikelig med stier å følge :-) Merkingen med to plater gjør også at postene er ekstra lette å se fra flere sider.

En flott tur i et nytt og spennende terreng.

Flott påsketur i tørt terreng

Parkerte bilen på en nesten helt full parkeringsplass ved Kråkstad stasjon. Valgte å ta postene i omvendt rekkefølge og fikk en fantastisk tur i tørt og fint terreng. Målet i dag var å ikke bli våt på beina, selv med joggesko, og det gikk veldig bra. En fin tur som henleder oppmerksomheten på – for meg – ukjente stier. Her er det mange flott turmuligheter.

Veldig hyggelig å se mange mennesker i skogen. Traff folk nesten ved hver eneste post. Mellom postene var det foreldre som lærte barn bruk av kart og kompass. Ivrige og engasjerte unger med tålmodige foldere. Veldig bra! Dette skaper gode opplevelser og minner i mange barnesinn. Veldig godt å se at så mange bruker skogen og setter pris på naturen.

Terrenget innbyr til å finne seg en liten topp hvor man kan nyte kaffe og litt niste. Mange par satt rundt om kring og nøt den flotte vårsola. Skogen gir live for vinden, slik at det er mange lune plasser.

Turen er merket som en rød tur, kanskje på grunn av postene 35, 36 og 37, men du blir fanget opp av stier og markante terrengformasjoner om du bommer litt. En veldig flott tur.

I disse coronatider holder folk avstand – og det er viktig – samtidig som man hilser og smiler. Flott at så mange deltar i turorienteringen og blir kjent med nye stier og steder i nærområdet. En stor takk til løypeleggerne som tar oss med på stadig nye spennende steder i marka. En riktig god påske til alle!

PS – markedsfør gjerne Skautraveren til venner, naboer og familie. En flott aktivitet som gir trim for hode og kropp, samt øker kunnskapen om turmiljøet i nærområdet.