Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Elgjakten 2020

Elgjakten starter 25. september, og det kan i teorien jaktes til 23. desember. Det er mulig å gå Skautraver’n også under Elgjakten, men vis hensyn. Ha litt farger på klær, ikke gå inn i områder der dere ser at elgjakt pågår eller hører hunder med los. Om dere treffer jegerne og de forteller hvor det jaktes, vis hensyn. Trekk ut – eller ikke gå inn i jaktområdet.

Jakten er mest intensiv de første to uker.

Hilsen Skautraver’n

Post 63

Posten henger i riktig søkk, kanskje litt høyere oppe enn du forventer, det er for at den skal være synlig straks man tar av fra stien.

Hilsen Skautraver’n

Bukkesti

Da er høstturen fra Siggerudhallen også satt ut. Dermed er alle høstpostene i Sørmarka på plass. Neste postslipp er 3. periode i Ola Dilt, det skjer 5. juli.
Hilsen Skautraver’n

Høstpostene

Nå er høstpostene på plass i Nøstvedtmarka og på Vientjernkartet. De neste postene kommer innen 23. Juni, de blir annonsert her når de er ute!
God sommer til alle Skautravere – og god postjakt!

Konkurranse

Norges Orienteringsforbund utlyser konkurranse: Hvem tar flest tur-o-poster i løpet av de tre pinsedagene.

Premien er gavekort på 1 500 kroner fra Noname til den personen som «tar» flest tur-o poster i løpet av pinsen, altså lørdag 30. mai – mandag 1. juni.

For å være med i kampen om gavekortet må pinsens eksapader – i form av tur-o poster – være registrert innen mandag 1. juni klokken 23:59.

Friluftslivets dag er avlyst

Vi gjentar denne meldingen:

Ikke helt overraskende er Friluftslivets dag 26. april blitt avlyst. Det blir derfor ikke noen ekstraposter i Skautraver’n denne dagen.
Postene som er avmerket på klippekortet som FRI1 – FRI9 utgår.

Hilsen Skautraver’n

Hvilke poster satt ut?

Vi får stadig spørsmål om tidligere start på høstsesongen – må dessverre gjenta….

Vi skjønner godt at det er ønske om flere poster tidlig i sesongen slik situasjonen er nå. Med Corona og grønn vinter ser vi at mange trives i skogen. Men det er dessverre ikke så enkelt å fremskynde høstsesongen. Områder, turer og poster er planlagt i samarbeid med grunneiere, viltforvaltere og kommunale og fylkeskommunale etater. Bak dette ligger friluftsloven og en landsomfattende avtale om forhold til naturmiljø og rettighetshavere. Det viktigste i dette er hensynet til hekke- og yngletiden for dyrelivet, bestemmelsene gjelder vårsesongen frem til 15. juni. Vi forsøker å styre dette ved å veksle mellom områder og unngå helt spesielle lokaliteter om våren.
Så vi må være litt tålmodige. Men vi anbefaler gjerne de ivrigste å besøke tur-o-arrangører i naboområdene, du finner dem på turorienering.no .

Feil på Skullerudkartet

Vi har oppdaget en feil på Skullerudkartet i de to siste opptrykk av skautraverkonvolutten, Myrene mangler blåfarge. Det gjelder kart som ble solgt i perioden fra 3. april. Når vi får nytt kart i morgen, skifter vi ut dette kartet i konvoluttene hos salgstedene.

De som har kjøpt konvolutt med Skullerudkart uten blå myrer får et nytt kart tilsendt i posten ved å sende en mail til anne.marit.farden@gmail.com eller SMS til 90589876,

Hilsen Skautraver’n

Friluftslivets dag er avlyst

Ikke helt overraskende er Friluftslivets dag 26. april blitt avlyst. Det blir derfor ikke noen ekstraposter i Skautraver’n denne dagen.
Postene som er avmerket på klippekortet som FRI1 – FRI9 utgår.

Hilsen Skautraver’n