Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Høstpostene

Nå er høstpostene på plass i Nøstvedtmarka og på Vientjernkartet. De neste postene kommer innen 23. Juni, de blir annonsert her når de er ute!
God sommer til alle Skautravere – og god postjakt!

Konkurranse

Norges Orienteringsforbund utlyser konkurranse: Hvem tar flest tur-o-poster i løpet av de tre pinsedagene.

Premien er gavekort på 1 500 kroner fra Noname til den personen som «tar» flest tur-o poster i løpet av pinsen, altså lørdag 30. mai – mandag 1. juni.

For å være med i kampen om gavekortet må pinsens eksapader – i form av tur-o poster – være registrert innen mandag 1. juni klokken 23:59.

Turorientering i Østmarka og Sørmarka

For de som venter på høstpostene er det bare å komme seg ut i skogen. Bækkelaget SK har ute 100 poster. Postene er i Østmarka sør for Grønnmo og innenfor Krokhol, og i Sørmarka ved Konferanse Hotellet og på Greverudåsen.
For mer info se:
https://turorientering.no/baekkelagets-sk/

Omsorg

Flott tur Kråkstad – Vientjern i godt lettskyet vær 30 april. Lettgått område med mye fin furuskog

Friluftslivets dag er avlyst

Vi gjentar denne meldingen:

Ikke helt overraskende er Friluftslivets dag 26. april blitt avlyst. Det blir derfor ikke noen ekstraposter i Skautraver’n denne dagen.
Postene som er avmerket på klippekortet som FRI1 – FRI9 utgår.

Hilsen Skautraver’n

Hvilke poster satt ut?

Vi får stadig spørsmål om tidligere start på høstsesongen – må dessverre gjenta….

Vi skjønner godt at det er ønske om flere poster tidlig i sesongen slik situasjonen er nå. Med Corona og grønn vinter ser vi at mange trives i skogen. Men det er dessverre ikke så enkelt å fremskynde høstsesongen. Områder, turer og poster er planlagt i samarbeid med grunneiere, viltforvaltere og kommunale og fylkeskommunale etater. Bak dette ligger friluftsloven og en landsomfattende avtale om forhold til naturmiljø og rettighetshavere. Det viktigste i dette er hensynet til hekke- og yngletiden for dyrelivet, bestemmelsene gjelder vårsesongen frem til 15. juni. Vi forsøker å styre dette ved å veksle mellom områder og unngå helt spesielle lokaliteter om våren.
Så vi må være litt tålmodige. Men vi anbefaler gjerne de ivrigste å besøke tur-o-arrangører i naboområdene, du finner dem på turorienering.no .

Nydelig tur på Svartskog

Først vil jeg få takke for utrolig hyggelige turer denne våren – har kost meg så enormt på alle turene !!

Så vil jeg gjøre oppmerksom på at det finnes noen flotte sherpa trapper langs kyststien – tilhører Ås Turlag, så når man kommer ned på på kyststien går man de siste trappene av denne. Svinger man til venstre der så får man en herlig ekstratur med muligheter for fine rasteplasser og utkikk til skjøen. PS. går over flere trapper så det er ikke slutt før man er helt nede ved sjøen. Artig oppdagelse her i nærområdet.

Gjesteposter på Skullerud

På en flott dag med solskinn og nesten ingen vind var jeg klar for å besøke postene som Ola Dilt og Skautraveren deler i år.

Jeg synes kartet er veldig bra, gode og nøyaktige detaljer gjør det lett å lese.

Dette er ikke kjent terreng for meg, men en flott runde viste frem noen ordentlig fine områder som skal besøkes igjen.

Løypa er godt lagt og det er rikelig med stier å følge :-) Merkingen med to plater gjør også at postene er ekstra lette å se fra flere sider.

En flott tur i et nytt og spennende terreng.