Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Feil på Skullerudkartet

Vi har oppdaget en feil på Skullerudkartet i de to siste opptrykk av skautraverkonvolutten, Myrene mangler blåfarge. Det gjelder kart som ble solgt i perioden fra 3. april. Når vi får nytt kart i morgen, skifter vi ut dette kartet i konvoluttene hos salgstedene.

De som har kjøpt konvolutt med Skullerudkart uten blå myrer får et nytt kart tilsendt i posten ved å sende en mail til anne.marit.farden@gmail.com eller SMS til 90589876,

Hilsen Skautraver’n

Friluftslivets dag er avlyst

Ikke helt overraskende er Friluftslivets dag 26. april blitt avlyst. Det blir derfor ikke noen ekstraposter i Skautraver’n denne dagen.
Postene som er avmerket på klippekortet som FRI1 – FRI9 utgår.

Hilsen Skautraver’n

Flott påsketur i tørt terreng

Parkerte bilen på en nesten helt full parkeringsplass ved Kråkstad stasjon. Valgte å ta postene i omvendt rekkefølge og fikk en fantastisk tur i tørt og fint terreng. Målet i dag var å ikke bli våt på beina, selv med joggesko, og det gikk veldig bra. En fin tur som henleder oppmerksomheten på – for meg – ukjente stier. Her er det mange flott turmuligheter.

Veldig hyggelig å se mange mennesker i skogen. Traff folk nesten ved hver eneste post. Mellom postene var det foreldre som lærte barn bruk av kart og kompass. Ivrige og engasjerte unger med tålmodige foldere. Veldig bra! Dette skaper gode opplevelser og minner i mange barnesinn. Veldig godt å se at så mange bruker skogen og setter pris på naturen.

Terrenget innbyr til å finne seg en liten topp hvor man kan nyte kaffe og litt niste. Mange par satt rundt om kring og nøt den flotte vårsola. Skogen gir live for vinden, slik at det er mange lune plasser.

Turen er merket som en rød tur, kanskje på grunn av postene 35, 36 og 37, men du blir fanget opp av stier og markante terrengformasjoner om du bommer litt. En veldig flott tur.

I disse coronatider holder folk avstand – og det er viktig – samtidig som man hilser og smiler. Flott at så mange deltar i turorienteringen og blir kjent med nye stier og steder i nærområdet. En stor takk til løypeleggerne som tar oss med på stadig nye spennende steder i marka. En riktig god påske til alle!

PS – markedsfør gjerne Skautraveren til venner, naboer og familie. En flott aktivitet som gir trim for hode og kropp, samt øker kunnskapen om turmiljøet i nærområdet.

Palmesøndag på Svartskog

Første gang på Svartskog, men absolutt ikke siste. Med en passe motivert 8-åring ble det kun 2 poster idag, men i et flott og trolsk området. Kan virkelig anbefales. Vi parkerte ved Svartskog kolonial og startet turen med vafler. Her hadde de tatt gode Corona-forholdsregler. Vi tok postene 24 og 23 (i den rekkefølgen) og turen/stien mellom disse var en opplevelse. Vi valgte å gå opp igjen på veien øst for post 23 og derfra tilbake til bilen. Flott utsikt flere steder underveis.

Post 5 på Langhus

Denne posten er flyttet ca 20 meter mot nordøst. Den hadde en litt uheldig plassering.

Hilsen Skautraver’n

Hvilke poster satt ut?

I disse Covid-19 tider…..Hadde vært fint om postene ble satt ut umiddelbart nå dette året – hjortelusflua ønsket vi ikke til høsten. WIN WIN

Vientjernområdet

Skautravern’s tidligere innlegg fra februar om Vientjern, lurte meg ut i den retningen i dag – men det ble i det minste skogtur i knallsol fra tidlig morgen. Og jeg fant jeg fant – ihvertfall noen indikatorer på PLANLAGTE poster nord for hovedveien… “Filleposter” – som jeg omtalte dem, etter retur fra tur uten koder og poeng. Det gikk faktisk litt sport i å finne disse foreløpige “fillepostene”. Smale grå stoffstrimler som ihvertfall bekreftet at målet var nådd, bare litt for tidlig… var kanskje littegrann mer utfordrende enn de vanlige hvit-røde plakatene!

Jeg hadde øynet et håp om å få unna postene allerede – før masseutfart, løvsprett, i behagelig temperatur og uten stevnemøter med mygg, orm, flått, hjortelusfluer eller annet kreatur! Men-men, ble i hvertfall kjent med beliggenhet, terreng og vegetasjon ved post 79, 76, 75, 74, 73 og 80!

“Sadel”-beskrivelsen var litt kryptisk for min del, kanskje flere som kan bli litt usikre på den. Nysgjerrighet bragte meg forøvrig opp en ekstra svingom, i tillegg til melkeruten jeg hadde tenkt meg ut mellom post 73 og 80 – for hvordan kunne de små blå kartfeltene, på rekke og rad, se ut i terrenget? Flaks med den ekstra lille klatreturen, for der flakset det opp storfugl! Ellers usedvanlig tomt for dyr og fugler, men en god del elgspor – med ditto etterlatenskaper til dels meget velplassert!
Litt spennende med ustødige kjepper å gripe fatt i ved passering av det lille byggverket i sørkant av tjernet. Midt ute i ville skauen åpenbarte det seg ellers liksom uoppdaget land på hvitt felt i ytterkanten av kartet, det kom overraskende! Funn av et par ferske sneiper på stien, kombinert med diverse tørr lyng og advarsler om skogbrannfare i disse dager, så pass på!

Skrevet av LMG* .

Tur i skogen ved Langhus

I dag gikk turen i skogen ved Langhus. Turen startet fra Vevelstad stasjon, og gikk forbi Ordfører Opdan’s hus for så å fortsette innover mot skogen.
Vi travet opp og ned i hogstfelt og overaskende bomma vi ikke på en eneste post. Selv om dette var en blå tur var postene så lette at selv post nr 7 (som forøvrig var en 9-poengs post) lyste opp på lang avstand.

Ved post 6 ble det rast i nærheten av en gammel og forlatt hytte, med nedfalne trær over alt. Dette gjorde det litt vanskelig å finne selve posten, men så fort du så søkket var det bare å krype bak noen falne trær, så dukket posten opp.

Nydelig vær var det også, men det blåste utrolig mye så fort vi kom ut ved jordene, eller ved hogstfeltene.

Post 28

Denne posten var borte i dag, nå er den på plass igjen. De som har vært der og mangler koden, kan få den ved å sende en epost til anne.marit.farden@gmail.com.

Hilsen Skautraver’n