Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 2

Tur i skogen ved Langhus

I dag gikk turen i skogen ved Langhus. Turen startet fra Vevelstad stasjon, og gikk forbi Ordfører Opdan’s hus for så å fortsette innover mot skogen.
Vi travet opp og ned i hogstfelt og overaskende bomma vi ikke på en eneste post. Selv om dette var en blå tur var postene så lette at selv post nr 7 (som forøvrig var en 9-poengs post) lyste opp på lang avstand.

Ved post 6 ble det rast i nærheten av en gammel og forlatt hytte, med nedfalne trær over alt. Dette gjorde det litt vanskelig å finne selve posten, men så fort du så søkket var det bare å krype bak noen falne trær, så dukket posten opp.

Nydelig vær var det også, men det blåste utrolig mye så fort vi kom ut ved jordene, eller ved hogstfeltene.

Skogens majestet i solskinn og skarpe skygger

Hell i uhell ble til et ad-hoc-møte med en av skogens majesteter igår… Ihvertfall post 7 var nok under kontinuerlig overvåkning, sikkert enten for fartskontroll av tobente skautravere eller sjekk av deres postjaktlisenser! En elg uten gevirpynt kikket ihvertfall meg over skulderen, mens jeg stemplet og fotograferte i solskinnet. Uheldigvis var mobilkameraet allerede pakket ned når jeg gjorde denne artige oppdagelsen, idet samme jeg snudde meg rundt. Elgen skvatt adskillig mer enn jeg gjorde, bykset et lite sprang unna – og vil sikkert være like grei med andre som kommer på snarvisitt. Egentlig hell i uhell og en ren tilfeldighet at jeg hadde gått direkte dit, etter litt forveksling av sti på kart med en av de nye traséene etter skogsmaskin!
Etterlengtet fin og vårlig tur, akkompagnert av sprudlende fuglekvitter, trivelige sitteplasser, gamle gårdsbruk, stengjerde, frossen bakke og strålende solskinn, i hovedsak lite vått etter nattefrosten – og etter litt småklatring på huggefelt måtte en jakke av! Vil anbefale å gå runden “motsols” i møte med et godt bevart gammelt gårdtun, som da virkelig kommer til sin rett (er vel ikke utbyggingsplaner vi aner konturene av like i nærheten?)
PS. Koden på post 1 er utydelig og må nok skiftes ut, ellers regner den bort ganske snart!

Skrevet av LMG* .