Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 12

Branntårnet

Jeg og min mor hadde en fantastisk tur i grønnliåsen i dag. Været var supert og vi møtte på mange glade og blide turgåere.
Vi gjorde så godt vi kunne for ikke å komme inn på feil stier, da det er utrolig fort å havne på feil stier.
Vi bomma også litt på en av postene (tror det var post 12) og havna på feil sti. Vi var superheldige som gikk opp ei skrent og fant posten. Ellers ei nydelig tur. :)!

Grønliåsen

Overraskende mye sne og is, så støvler var greit på lørdagens tur, men burde hatt pigger. Furuskog med stikryss, parallelle og tverrgående stier som kan forveksles, så følg med! Jeg valgte snedekket lyng og luftlinje flere steder fremfor glatte stier – bl.a. fra post 13 til 12, og mellom 11, 15 og 16, godt fornøyd med treffsikkerheten på det siste strekket! Et par andre steder surret jeg overraskende lenge og nær postene en god stund! Stadig mer overbevist om at den indre kompassnålen hadde sviktet meg, kunne jeg ha forvekslet stikryss mellom post 13,12 og 11? Tvilte på rett sti, gikk både videre og tilbake, ny vei, annet stikryss, nær ved å gi opp, helt på feil vidde eller bergskrent – men brått dukket postene opp! De måtte bare oppdages fra en annen kant, og hadde lekt gjemsel et par-tre trær unna der jeg romsterte aller først! Ergerlig å gi opp, men superfornøyd etter litt ekstra strev! Gikk løs på en medbragt liten trøstebit fra lommen da! Kartlagte teledata er antagelig et underholdende skue!

Post 14 var utsatt til returen, men jeg valgte da antatt letteste vei tilbake til sivilisasjonen (spøk – for oppe i høyden her var det folksomt!) Men gangveien viste seg å være mer isete og glatt enn stiene på åsryggen. Gjenværende poster, der oppe og lengst nord, får kanskje bli til en senere og mer vårlig tur, evt med pigger.
NB. syd for post 16 var det et bløtt område som sikkert blir mer utfordrende å forsere ganske snart.

Ypperlige potensiale til rundskue og flott utsikt mot fjorden på denne turen, anbefales under blå himmel og ikke på en overskyet marsdag.

Skrevet av LMG* .