Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 32

Langtur i finværet

Søndag er turdag, og jaggu meg ble det ikke ei fin og nydlig tur i skogen i dag også. Vi traff på mange blide mennesker som hilste og smilte – og dette må være en av våre bedre turer der vi ikke bomma i det hele tatt.

Ved post 27 møtte vi på et gammelt par som hadde leita etter posten og ikke funnet den, så med en gang vi fant den hjalp vi dem litt også :)! Fort gjort å se feil på kartet når det er 3 søkk oppå hverandre :P!

Det ble ei fin lunsj-stopp ved vannet (som jeg har glemt navnet på).

NB; Når du velger den runden vi tok (fra 29, 30, 27 osv..) så kan du se post 29 på lang avstand. Her har det vært hogstområde og den er absolutt ikke gjemt i det hele tatt :P!
Og mellom post 26/27 er det faktisk et tråkk hele veien som tar deg opp til post 27 eller ned 26 – men om du tar den fra 26 og opp til 27 ser du ikke tråkket med en gang, så et lite hint til dere andre; se etter et nokså stort, men utydlig tråkk opp til 27 ;)!

Takk for fin skogstur og fint vær i passe terreng :)!

Spor i naturen ved Smerta og Stallerud

Smerta – allerede klar for spesielt interesserte. Ja vel, jeg tok gjerne den utfordringen, med et stykke skogtur innenfor golfbanen – som forresten allerede på denne februarsøndagen var forbausende godt trafikkert av utskremte golfherrer i særskilt alder. Kanskje det ventet fastelavnsboller med krem på noen av dem også etter lufteturen!
Overraskende og interessant historie ved post 44. Jeg forsøkte så en snarvei til post 43, forbi litt annerledes terreng – elle melle, hit eller dit – og traff rett på, etter en småspennende liten klatretur mellom bratte skurte bergvegger! Også noen litt artige naturdetaljer, nesten som kastet utover, ved post 41. Var ellers kanskje ikke det mest spennende skogsterrenget dette, litt ensartet og merkelig tomt for både småfugl og dyr. Artig utfordring å orientere seg etter sol og omgivelser, på tvers av stier og med avstand mellom postene. Men flere av dem var litt for synlig plassert – etter min smak. Forøvrig lurt å ha øynene litt ekstra med seg, telle og sjekke bekker/grøfter på vei mot post 45 videre fra hyttetunet Bjerkebekk. Men går man i andre tanker, og svinger av ørlitte grann for sent, er det jo slett ingen skam å snu – ihvertfall før trærne blir for høye! Kan ellers bli litt i meste laget av småskog å forsere tilbake der, på motsatt side av grøftebekken – hvor man brått kan gå seg litt bort i villnisset eller komme overraskende på et bortgjemt hvilende dyr.. Jeg fant for øvrig en ekstra post, som vist på bildet – finnere antas å være godt turvante og ønskes som medlem!

Terrenget mellom post 30, 28, 27, 26 og 31 – ved Stallerud/Kloppa/Assurtjern var artig og overraskende kupert, noe man egentlig ikke opplever på samme måte fra skiløypene. Var det elg eller en tobent skautraver som knaket i løvskogen ved post 29, mon tro? Denne naturen viser spor etter mer enn elg, rådyr og mus (mikrovarianten ruslet centimetre fra kartet jeg brettet ut over mosen!) Sørgelige spor avslører at folk har vært her før deg, diverse etterlatt plastskrammel etc (fikk plukket med noe småtteri, men en stor søppelsekk og noe med tydelig opphav får nok noen andre ta, bl.a. ved post 30 og 31)
Greit med støvler på disse to turene, ganske vått og forresten allerede en god del hestehov, istedenfor skiføre som på samme tider ifjor.

Skrevet av LMG* .