Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 75

Vientjernområdet

Skautravern’s tidligere innlegg fra februar om Vientjern, lurte meg ut i den retningen i dag – men det ble i det minste skogtur i knallsol fra tidlig morgen. Og jeg fant jeg fant – ihvertfall noen indikatorer på PLANLAGTE poster nord for hovedveien… “Filleposter” – som jeg omtalte dem, etter retur fra tur uten koder og poeng. Det gikk faktisk litt sport i å finne disse foreløpige “fillepostene”. Smale grå stoffstrimler som ihvertfall bekreftet at målet var nådd, bare litt for tidlig… var kanskje littegrann mer utfordrende enn de vanlige hvit-røde plakatene!

Jeg hadde øynet et håp om å få unna postene allerede – før masseutfart, løvsprett, i behagelig temperatur og uten stevnemøter med mygg, orm, flått, hjortelusfluer eller annet kreatur! Men-men, ble i hvertfall kjent med beliggenhet, terreng og vegetasjon ved post 79, 76, 75, 74, 73 og 80!

“Sadel”-beskrivelsen var litt kryptisk for min del, kanskje flere som kan bli litt usikre på den. Nysgjerrighet bragte meg forøvrig opp en ekstra svingom, i tillegg til melkeruten jeg hadde tenkt meg ut mellom post 73 og 80 – for hvordan kunne de små blå kartfeltene, på rekke og rad, se ut i terrenget? Flaks med den ekstra lille klatreturen, for der flakset det opp storfugl! Ellers usedvanlig tomt for dyr og fugler, men en god del elgspor – med ditto etterlatenskaper til dels meget velplassert!
Litt spennende med ustødige kjepper å gripe fatt i ved passering av det lille byggverket i sørkant av tjernet. Midt ute i ville skauen åpenbarte det seg ellers liksom uoppdaget land på hvitt felt i ytterkanten av kartet, det kom overraskende! Funn av et par ferske sneiper på stien, kombinert med diverse tørr lyng og advarsler om skogbrannfare i disse dager, så pass på!

Skrevet av LMG* .