Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 80

Vått ved Vientjern

Optimistisk tok jeg med bikkja og parkerte på den lille lomma 120m nord/vest for P3 (For det stod to bobiler parkert der….) og tok den tydelige stien opp til Vientjern og videre nordover på østsiden av tjernet. Her var det MYE vann. Planen var å ta løypa 79-78 osv og avslutt med post 80. Ikke en veldig god plan…

Brua over bekken ut av sørenden fløt fritt og sank godt ned når vi passerte. Videre oppover langs tjernet var det skikkelig vått med enkelte plasser hvor vi bare måte vade – vann opp til knea.

Videre var myrene kjempevåte og tunge, og mange stier / tråkk var mer å anse som bekker.

Anbefaler å gi det noen dager, slik at noe overvann tørker opp. MEN, både bikkja og jeg hadde en flott tur, og tusen takk til gode løypeleggere som har laget en fin rundtur.

Anbefaler nok å ta postene i rekkefølge, parkere på P3 og følge stein derfra.

Vientjernområdet

Skautravern’s tidligere innlegg fra februar om Vientjern, lurte meg ut i den retningen i dag – men det ble i det minste skogtur i knallsol fra tidlig morgen. Og jeg fant jeg fant – ihvertfall noen indikatorer på PLANLAGTE poster nord for hovedveien… “Filleposter” – som jeg omtalte dem, etter retur fra tur uten koder og poeng. Det gikk faktisk litt sport i å finne disse foreløpige “fillepostene”. Smale grå stoffstrimler som ihvertfall bekreftet at målet var nådd, bare litt for tidlig… var kanskje littegrann mer utfordrende enn de vanlige hvit-røde plakatene!

Jeg hadde øynet et håp om å få unna postene allerede – før masseutfart, løvsprett, i behagelig temperatur og uten stevnemøter med mygg, orm, flått, hjortelusfluer eller annet kreatur! Men-men, ble i hvertfall kjent med beliggenhet, terreng og vegetasjon ved post 79, 76, 75, 74, 73 og 80!

“Sadel”-beskrivelsen var litt kryptisk for min del, kanskje flere som kan bli litt usikre på den. Nysgjerrighet bragte meg forøvrig opp en ekstra svingom, i tillegg til melkeruten jeg hadde tenkt meg ut mellom post 73 og 80 – for hvordan kunne de små blå kartfeltene, på rekke og rad, se ut i terrenget? Flaks med den ekstra lille klatreturen, for der flakset det opp storfugl! Ellers usedvanlig tomt for dyr og fugler, men en god del elgspor – med ditto etterlatenskaper til dels meget velplassert!
Litt spennende med ustødige kjepper å gripe fatt i ved passering av det lille byggverket i sørkant av tjernet. Midt ute i ville skauen åpenbarte det seg ellers liksom uoppdaget land på hvitt felt i ytterkanten av kartet, det kom overraskende! Funn av et par ferske sneiper på stien, kombinert med diverse tørr lyng og advarsler om skogbrannfare i disse dager, så pass på!

Skrevet av LMG* .