Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Kvikne IL

sesongen er i gang

Velkommen til Turorientering 2021

Turorientering er en sommeraktivitet som gir god mosjon, læring i bruk av kart og kompass, samt fine naturopplevelser!

Turorientering har ikke vært arrangert på Kvikne siden 2011. I år prøver vi igjen, denne gang med muligheter for bruk av elektroniske hjelpemidler for nedlastning av kart og registrering av postbesøk. I tillegg kan ferdig utskrevne kart/kartpakke kjøpes på Kvikne fjellhotell og kafé.

Det er satt ut totalt 60 poster fordelt på 4 forskjellige kart. Postene vil bli stående ute fram tom 19. september. Alle kart er i målestokk 1:7500 (1 cm på kartet er 75 m i terrenget) og i A4-format for enkelt å kunne skrives ut med fargeskriver, helst laserskriver - som gir vannfast utskrift. Kartutsnitt/områder som er brukt:

- blå tur (nybegynnere): Haugan – Ydalen, 15 poster
- postplukk (variabel vanskelighetsgrad): Nonshaugen-Gjertrudsstjønna, 15 poster
- postplukk (variabel vanskelighetsgrad): Falningdalen indre, 15 poster
- svart/rød tur (for de litt mer erfarne!?): Fuglåstjønna-Svarttjønna, 15 poster

Alle turer har ca. samme lengde, 4,5 km målt fugleveien, om du tar alle postene samtidlig i nummerert rekkefølge.

For registrering av postbesøk på nett og mobil må du registrere deg som bruker på turorientering.no Da får du også muligheter for å laste ned kart/kartpakke her. Kartet er i pdf-format, og kan da skrives ut til deg og din nærmest familie. Har ikke (yngre) familiemedlemmer egen e-postadresse kan de legges til på din bruker. For registrering av postbesøk direkte på mobil må du installere appen «turorientering». Mer utfyllende beskrivelse av mobilapp/qr-registrering kan du laste ned under "Turer". Her kan du også laste ned informasjonen "farger og karttegn". Enkeltkart kan kjøpes både fra turorientering.no og mobilapp, mens tur-o-pakken med alle 4 kart kun kan kjøpes fra turorientering.no 

Postene som er hengt opp er av type liten hvit plastbøtte påklistret rød/sølv reflekstape. Reflekstapen gjør at postene også kan taes som nattorientering når dagene blir kortere. På bøtta finnes en etikett som viser postnummer, bokstavkode og qr-kode. Postbesøk kan registreres på 3 forskjellige måter:

måte 1: Scanning av qr-kode ved bruk av turorienterings-appen. Dette krever mobilforhold. Er posten utenfor dekning; ta bilde av etiketten, evt. noter ned bokstavkoden for senere inntasting. Rregistrering i app’en kan ikke gjøres for familiemedlemmer du har lagt til din bruker.

måte 2: Noter ned bokstavkoden som står på etiketten (her kan brukes registreringskort som ligger ved de nedlastede kartfilene – husk blyant) for så å legge denne inn på turorientering.no når du er hjemme. Dette kan også gjøres for dine registrerte familiemedlemmene som har vært med på turen.

måte 3: Registrer alle postbesøk manuelt på registreringskortet. Kortet leveres ferdig utfylt innen 1. oktober om du vil være med i trekningen av premier.

På avslutningskvelden til o-gruppa i høst vil det bli trukket ut premier blant deltagerne av turorienteringa. Kravet/antall poster for å bli med i trekningen:
14 år (i løpet av 2021) og yngre: 35 poster
15 år (i løpet av 2021) og eldre: 50 poster

For dere som er med på Kvikne IL sin o-karusell 2021, gir samme fullførelse 100 tellende poeng i denne karusellen.

Skulle du komme over poster som er ødelagt/forsvunnet så vennligst gi beskjed til tlf.90943519!

GOD TUR!