Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Brenna, årets siste tur i Liertrimmen 2018

Denne turen hadde jeg utsatt lenge, både fordi den ikke så særlig spennende ut og fordi sommeren ble så varm og tørr at det fristet ikke. Men søndag 23.september ble det tur. Været var flott med høstklar luft og passe temperatur. Terrenget var ikke veldig vått heller. Alle poster ble greit funnet, fikk også med meg et par Askeladden-poster, anbefales å kombinere kartene/turene. Den store steinen på det ene bildet har bare mening for dem som har tatt post 8Q i Askeladden. Ellers var dyrelivet ganske fraværende på denne turen. 3-4 hjortelusfluer (jada – de er her også) i hvert fall mellom post 32 og 35. Hva den masten på post 33 har som formål aner jeg ikke, noen som vet? Tårn var vel litt drøyt å kalle denne? Glemte å nevne flott utsikt fra flere steder på turen. For eksempel fra post 29 og nær post 32. Det var faktisk et par sauer igjen ute også, antagelig lurt seg unna innsamlingen. De befant seg nær pos 37. Ellers må jeg si at denne turen ble mye bedre enn fryktet, men mange høydemetere var det jo og ikke så mye orientering. Takk for i år.

Asdøltjern-runden del 2

I dag søndag 26.08 tok vi resten av postene på Asdøltjernkartet samt noen få Askeladdposter som “bonus”. Kan varmt anbefale å ta Askeladdens post 10I som er en flott foss ca. 170 meter nord for vår post 60. I dag startet turen litt som en prøvelse fra veien og forbi post 56 og 57 mot 58, det var så mange vindfelte trær på kryss og tvers av stien! Resten av turen var heldigvis uten slike hindringer. Det som kanskje også bør nevnes er at bomveien opp til Asdøltjern fra Enger trenger høvling, det var så mye stein i midten av veien at det var ubehagelig å kjøre der.

Asdøltjern-runden del 1.

Lørdag 25.08 kjørte vi til Solli og tok de 15 første postene på Asdøltjern-kartet derfra. Over Myggheim og derfra til Sandungen og tilbake. “Austotradaen” over myren mellom post 60 og 62 er ganske unik. Sandungen skuffet ikke. Litt ekstra orientering ble det på slutten av turen da vi mistet (!) stien etter post 72 før post 73. Men vi fant da frem. Flott moselagt skogbunn ved post 80. Bildet viser det dessverre ikke så godt.

Vrangen/Løken

Dette var en flott, men varm tur i delvis ukjent terreng. Tok runden “motsatt vei”. dvs. pos 41, 55, 54 osv. Nydelige hvite nøkkeroser i nesten hver eneste lille vik. Ved stien omtrent ved post 54 så vi en fin buorm gli ut i vannet og svømme bort. Dessverre svømte den litt for raskt til at jeg rakk å ta bilde. Men siden hodet var godt synlig der den svømte var de hvite flekkene på hodet særdeles tydelige. Ved svabergene etter varden på vei mot post 44 så vi en huggorm. Lå stille i lyngen. En regnskur litt tidligere hadde nok overrasket både den og ikke minst oss.