Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Lillomarka OL

sesongen er avsluttet

Til nye og gamle diltere:

Under her kommer informasjon om Lillodilten. I tillegg kan du velge "Turbloggen" på menyen på venstre side av denne teksten. Der kan du selv legge inn bilder og hilsener og små historier - og i tillegg lese om andre har lagt inn hyggelige tekster. Der kommer også meldinger fra Lillodilt-komiteen om f.eks. at poster er satt ut eller spesielle forhold rundt smittesituasjonen vår i år.

I år er det begrenset med utsalgssteder grunnet koronarestriksjoner. Lill-O-Dilten og Mini-Dilten kan kjøpes på Esso Kalbakken, samt 3 markastuer: Linderudkollen, Trollvann og Lilloseter. Du kan også bestille på epost til konvolutt@lillomarka.no. Henting avtales da på Grorud. For de som ikke har anledning til å hente deltagerhefte, kan vi sende i posten. Erfaringsmessig kan posten ta opptil 2 uker, så vi vil anbefale henting.

 

Lill-O-Dilten 2021

Det er 80 ordinære poster i årets Lill-O-Dilt. I tillegg har vi et gjeste-kart fra Ola Dilt i Østmarka (Lutvann) med 15 poster, siden vi samarbeider med Oppsal orientering og deres turorientering. Også Stolpejaktens kart over Romsås med 15 poster inngår, og dette er også åpningspostene/tidligpostene på årets dilt. En egen Lill-O-Dilt dag 9. mai har 8 poster ute kun denne dagen.

Vi har også samarbeid med Folkesportklubben Mila (se egen omrtale lenger ned), og noen av deres arrangementer gir poeng også i Lill-O-Dilten.

 

Mini-Dilten 2021

Mini-Dilten har 30 ordinære poster. Disse har noe lavere vanskelighetsgrad enn Lill-O-Diltens ordinære poster. Det er også kortere avstand til postene fra utfartsstedene. Dette gjør at postene egner seg for mennesker med korte ben eller dårlige rygger/knær. Det er også enklere å starte med Mini-Dilten hvis man er helt ny med orientering. Poengene fra postene i Mini-Dilten kan kombineres med poengene i Lill-O-Dilten for å oppnå merkekravene. Dette gjelder selvsagt også åpningsposter/tidligposter, Lill-O-Diltdagens poster, gjestepostene og turmarsjene.

 

Åpningsdag

Åpningsdag for Lill-O-Dilten er onsdag 24. mars. Da setter vi ut 15 stolper i Stolpejakten på Romsåskartet. Disse stolpene gir poeng i Lill-O-Dilten. Kart til åpningspostene kan printes fra https://turorientering.no/lillomarkaol/turer/2021/Romsas/

 

Turmarsj med folkesportklubben Mila

Vi samarbeider med Folkesportklubben Mila som arrangerer turmarsjer, både på faste datoer og turer som står ute hele sesongen. Tre av disse arrangementene gir poeng (3 x 20) i Lill-O-Dilten. Turmarsjene arrangeres fra Rødtvet skole; henholdsvis søndag 7. juni («Langs Alnaelva»), med start kl. 10 – 13, og søndag 23. august («Milavandringen») med start kl. 10 – 13. Følg med på turbloggen og http://fskmila.no/index.html om turmarsjene kan arrangeres i år. I tillegg gir Lillomarkavandringen (PV70) 20 poeng. (Pga. corona-situasjonen er for tiden Lillomarkavandringen ikke aktiv). Dersom du er forhindret de datoene det arrangeres turmarsj, er det mulig å få poeng ved å delta på en av Folkesportklubben Milas øvrige turmarsjer etter den aktuelle datoen. Ytterligere informasjon om arrangementene finner du på Facebook under gruppen «Folkesportklubben Mila» eller på www.fskmila.no.

 

Postene står ute

Tidligposter Romsås: 24. mars – 10. oktober
Lill-O-Dilten (1-60): 1. mai – 10. oktober
Fjernposter (61-80): 1. juni – 10. oktober
For gjestepostene i Ola Dilt, se informasjon på kartet.

Vi forsøker å sette ut poster tidligere enn angitt. Informasjon om dette og eventuelle andre endringer blir fortløpende lagt ut på www.turorientering.no/lillomarkaol/turblogg/2021/

 

Postmarkering og registrering

Postene er markert med plater i oransje og hvitt. På platene står postnummer og postkode, samt en ny QR-kode. Du kan nå enten scanne QR-koden i Tur-o appen, eller skrive ned postkoden på baksiden i dette heftet. Dette kan sendes inn ved sesongslutt - eller du kan notere koden på digitalt klippekort på http://turorientering.no/lillomarkaol/ når du kommer hjem.

Hvis du mener at en av postene ligger feil eller er fjernet, er det fint om vi får beskjed snarest mulig – kontakt
Richard Larsson tlf. 48 10 65 09 eller Johan Mattsson, tlf. 90 98 29 37, e-post: leder-lillodilten@lillomarka.no eller på Lill-O-Diltens blogg på www.turorientering.no/lillomarkaol/turblogg/2021/

 

Lill-O-Dilten og Mini-Dilten på nett

http://turorientering.no/lillomarkaol/

På bloggen vil du finne nyheter og nyttig informasjon gjennom hele sesongen. Bloggen kan du også bruke for informasjon om tapt/funnet eller fortelle om hyggelige turopplevelser.

Du kan registrere at du har vært på postene på denne nett-siden. Dette gir en mulighet for en uhøytidelig konkurranse om hvem som samler flest poeng i Lill-O-Dilten – og man kan fortløpende se hvordan man ligger an i forhold til andre Lill-O-Diltere. Klippekortet på baksiden av brosjyren må fortsatt sendes inn for registrering av poeng til merker og plaketter.


Avslutningen

Avslutningen arrangeres sammen med Stolpejakten lørdag 13. november kl 10-14 på Grorud Senter.

Det blir salg av merker og plaketter og premier for Stolpejakten. Barn som møter opp på avslutningen får også Lill-O-Dilt-diplom. NB! Vennligst noter at vi ikke tar imot kontanter, kun Vipps eller bankkort.

De som har nok poeng til merke- eller plakett, men som ikke kan hente disse på avslutningen, kan hente i Norli bokhandel på Grorud senter i tiden 15.11 – 22.11 mot et lite gebyr.


Poeng, merker, plaketter og hedersplaketter

Hvert år kan du kjøpe Lill-O-Diltens merke på grunnlag av oppnådde poeng. Du kan kombinere poeng fra Mini-Dilten.

NB! Kontrollkortet kan kun inneholde ett navn. Dersom det er flere i husstanden som vil ha egne kort kan disse lastes ned fra http://turorientering.no/lillomarkaol/ og printes ut.  

Du kan ta bronse, sølv eller gullmerke. Oppnådde poeng gir også plakettpoeng som gir rett til å kjøpe plaketter eller hedersplaketter. Se tabellen under for mulige poeng, plakettpoeng og grenser for utmerkelser.

 

Aktivitet

Maksimalt oppnåelige poeng (995)

Lill-O-Dilten                       600
Mini-Dilten                         200
Tidligposter/Stolpejakten    45
Lill-O-Diltdagen                  45
Ola Dilt, gjesteposter         45
Turmarsj                            60

For å samle plakettpoeng, må postpoengene for hver sesong registreres i vår database. Derfor ber vi om at du ved sesongslutt sender inn kontrollkortet innen 15. oktober 2021. Husk å krysse av for bestilling av merker, plaketter eller hedersplaketter. Ved flytting bør tidligere adresse også oppgis. Vi ønsker også at du opplyser om aktuell e-postadresse.

Innsending av kontrollkort til: lillodilten@lillomarka.no eller post til Nils Ragnar Liholt, Karuslia 18, 1481 Hagan.

 

Arrangør

Lill-O-Dilten arrangeres av frivillige medlemmer av Lillomarka O-lag. Turorienteringen ble startet i Grorud IL i 1969 og videreført av Lillomarka O-lag fra klubbens oppstart i 1985.