Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Lillomarka OL

sesongen er avsluttet

Velkommen til Lill-O-Dilten 2020

Lillodilten har blitt arrangert i mange år og i år feirer vi 50 års jubileum. Mer enn 1000 spreke Lill-O-Diltere benytter seg av tilbudet vårt hvert år. Turorientering gir mosjon og flotte turer i skog og mark. Du blir kjent i marka utenfor de vanlige stiene og veiene i marka, og du lærer deg å lese kart og bruke kompass. Du velger selv startsted, starttid, postrekkefølge og tempo! Du kan dilte alene eller sammen med andre. Full frihet!

Lill-O-Dilten 2020

Deltakerkonvolutten inneholder dette informasjonsskrivet og fire kart fra Lillomarka. Det er 80 poster på disse kartene. I tillegg finner du et gjestekart fra Østmarka (Lutvann) med 15 poster. Lillodilten samarbeider nemlig med Oppsal orientering og deres turorientering Ola Dilt. I tillegg inneholder konvolutten også Stolpejaktens kart for Grorud bydel med 20 poster, samt to kontrollkort og diverse informasjonsbrosjyrer.

I år er det litt spesielt på grunn av jubileet. Vi har lagt ved et lite kart med et utsnitt fra Lillodilten i 1969. Her kan du prøve deg på kartkvaliteten slik den var på den tiden. De samme postene ligger også inne på Breisjøen kartet, så dersom du ønsker å holde deg til dagens kart er også det mulig.

Mini-O-Dilten 2019

Deltakerkonvolutten inneholder dette informasjonsskrivet og tre kart. Det er ti poster på hvert kart. Opplegget er godt egnet for barn enten de går sammen med foreldrene eller alene (for de litt eldre). I tillegg inneholder konvolutten også Stolpejaktens kart for Grorud bydel samt to kontrollkort og diverse informasjonsbrosjyrer. Mini-O-Dilt poster gir også poeng i Lill-O-Dilten.

Stolpejakten

Stoplejakten er et lavterskel tilbud, og har generelt en enklere tilgjengelighet enn Lill-O-Dilten. Disse postene er godt egnet for en hyggelig ettermiddagstur. Du får også poeng i Lill-O-Dilten og Mini-O-Dilten ved å delta i Stolpejakten – men vi begrenser dette til de 20 postene som er i Bydel Grorud (se vedlagte kart).
 

Se Stolpejaktens hjemmeside, www.stolpejakten.no eller følg den på Facebook.no for mer informasjon.

Arrangementer med ekstraposter

Åpning

Åpningsdag for Lill-O-Dilten 2019 er lørdag 6. april klokken 11.00-14.00. Vi har et samarbeid med Nærsentreret på Grorud denne dagen. Det er premie til alle barn som deltar på åpningsdagen.  Det er en løype med 5 enkle poster i nærheten av sentret denne dagen. Disse postene gir også poeng i Lill-O-Dilten.

Lill-O-Diltdagen

Vår egen en tur-o-dag er i år søndag 26. mai, klokken10-14. Arrangementet er på Lillomarka O-lags klubbhytte. Den er på Ammerud, 100 meter innenfor bommen innerst i Alundamveien. Vi selger kaffe og vafler før eller etter tur. Det er en løype med 8 poster denne dagen. Disse postene gir også poeng i Lill-O-Dilten.

(Kart med poster vil kunne hentes på vår nettside fra lørdag ettermiddag. Postene hentes inn mandag kveld.)

Anbefalt parkering er utfartsparkeringen i Lilloseterveien, derfra er det ca. 650 meter å gå til klubbhytta. 
 

Turmarsj med folkesportklubben Mila

Vi samarbeider med Folkesportklubben Mila som arrangerer turmarsjer, både på faste datoer og turer som står ute hele sesongen. Tre av disse arrangementene gir poeng (3 x 20) i Lill-O-Dilten. Turmarsjene arrangeres fra Rødtvet skole; henholdsvis lørdag 1. juni («Langs Alnaelva»), med start kl. 10 – 13, og søndag 2. juni («Milavandringen») med start kl. 10 – 13. I tillegg gir Lillomarkavandringen (PV70) 20 poeng. Lilllomarkavandringen er en permanent vandring som man kan gjennomføres hele sesongen og den starter fra Esso/Deli de Luca i Kalbakkveien 14. Henvend dere til betjeningen for å få tilgang til turbeskrivelsen. Ytterligere informasjon om arrangementene finner du på www.fskmila.no

 

Postene står ute i følgende tidsrom

Lill-O-Dilten:
Tidligposter (36-40) –  6. April - 6. oktober
Fjernposter (66-80) – 1. juni – 6. oktober
Øvrige poster – 1.mai – 6. oktober.
Mini-O-Dilten:
Alle poster - 1.mai  – 6.oktober. 

Stolpejakten (20 poster i bydel Grorud) - 11. mai 6. oktober (stolpene står ute til 1. november).

Avhengig av snøforholdene i marka kan enkelte poster bli satt ut tidligere enn angitt. Informasjon om når poster er satt ut, blir fortløpende lagt ut på www.turorientering.no/lillomarkaol/turblogg/2019/

For gjestepostene i Ola Dilt, se informasjon på kartet.

Postmarkering og registrering

Postene i både Lill-O-dilten og Mini-O-Dilten er markert med plater i oransje og hvitt. På platene står postnummer og postkode. Til platene er det festet en klippetang som du bruker til å klippe ved postnummeret på klippekortet. Du kan like gjerne skrive ned postkoden på kortet.

Hvis du mener at en av postene ligger feil eller er fjernet, er det fint om vi får beskjed snarest mulig – kontakt Richard Larsson tlf. 48 10 65 09 eller Johan Mattsson, tlf. 90 98 29 37 eller e-post: leder-lillodilten@lillomarka.no eller på Lill-O-Diltens blogg på www.turorientering.no/lillomarkaol/turblogg/2019/
 

Lill-O-Dilten og Mini-O-Dilten på internett

Se http://turorientering.no/lillomarkaol/

På bloggen vil du finne nyheter og nyttig informasjon gjennom hele sesongen. Bloggen kan du også bruke for informasjon om tapt/funnet eller fortelle om hyggelige turopplevelser.

Du kan registrere at du har vært på postene på denne nettsiden. Dette gir en mulighet for en uhøytidelig konkurranse om hvem som samler flest poeng i Lill-O-Dilten – og man kan fortløpende se hvordan man ligger an i forhold til andre Lill-O-Diltere. Klippekortet i papp må fortsatt sendes inn for registrering av poeng til merker og plaketter.

 

Poeng, merker, plaketter og hedersplaketter

Hvert år kan du oppnå Lill-O-Diltens merke på grunnlag av oppnådde poeng. Du kan ta bronse, sølv eller gullmerke. Oppnådde poeng gir også plakettpoeng som gir rett til innløsning av plaketter eller hedersplaketter. Se tabellen under for mulige poeng, plakettpoeng og grenser for utmerkelser.

 

Aktivitet

Maksimalt oppnåelige poeng (1028)

Lill-O-Dilten 600

Mini-O-Dilten 200

Åpning 25

Lill-O-Diltdagen 45

Ola Dilt, gjesteposter 48

Stolpejakten 50

Turmarsj 60

 

Poenggrense Merke       Plakettpoeng oppnådd

150                 Bronse     1

400                 Sølv          2

600                 Gull           3

800                 Gull           4

 

Tabellen nedenfor viser utmerkelser man kan oppnå etter hvert som man har samlet seg plakettpoeng.

                                Bronse               Sølv              Gull

Plakett                      9                        13                  25

Hedersplakett           40                      50                  60

Skjold                                                                        75

Ærespris                                                                   100

For å samle plakettpoeng, må postpoengene for hver sesong registreres i vår database. Derfor ber vi om at du ved sesongslutt sender inn kontrollkortet innen 12. oktober 2019. Husk at eventuell bestilling av merker, plaketter eller hedersplaketter må stå på kontrollkortet.  Kontrollkortet kan kun inneholde ett navn. Ved flytting bør tidligere adresse også oppgis. Vi ønsker også at du opplyser om aktuell e-postadresse.
Adresse for innsending av kontrollkort: Nils Ragnar Liholt, Karuslia 18, 1481 Hagan

 

Avslutningskvelden

Avslutningskvelden arrangeres i Grorud kirkes menighetshus i Pastor Blauws vei 3, tirsdag 5. november, kl. 18.30 – 20.00.

Det blir salg av merker og plaketter, kaker og kaffe. Barn som møter opp på avslutningskvelden får også diplom.

De som har nok poeng til merke- eller plakett, men som ikke kan hente disse på avslutningskvelden, kan hente i Norli Libris bokhandel på Nærsentret på Grorud i tiden 16.11 – 23.11mot et lite gebyr.

 

Er du interessert i mer orientering?

Lillomarka Orienteringslag er en av Norges største klubber for orienteringsidrett. Laget har over 400 medlemmer i alderen 1-93 år, fra den ypperste elite til de mer avslappede mosjonistene.

Gaupene er navnet på vår treningsgruppe for de yngste. Du kan være med helt fra du er fire til tolv år - men sammen med en voksen. Hver onsdag har vi trening og aktiviteter som er orienterings-relaterte. Du finner all informasjon om klubben på www.lillomarka.no.