Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Lillomarka OL

Lillomarka OL har ingen aktiv sesong med info enda. Kontakt gjerne Lillomarka OL på e-post m.c.granly@gmail.com for å opplyse om dette.

Stolpejakten er i gang!

Stolpejakten Challenge 100 starter 20. juni. Dette er et opplegg med 100 stolper fordelt på 10 kart. Følg "Stolpejakten i Lillomarka" på Facebook for å få mye informasjon om opplegget.

Til nye diltere:

Under her kommer informasjon om Lillodilten. I tillegg kan du velge "Turbloggen" på menyen på venstre side av denne teksten. Der kan du selv legge inn bilder og hilsener og små historier - og i tillegg lese om andre har lagt inn hyggelige tekster. Der kommer også meldinger fra Lillodilt-komiteen om f.eks. at poster er satt ut eller spesielle forhold rundt smittesituasjonen vår i år.

 

 

Velkommen til Lill-O-Dilten 2020

Ingen poster har stiftklemme eller klippetang i år grunnet smittesituasjonen. Ta med blyant eller penn, noter koden på klippekortet og registrer digitalt når du kommer hjem. Gå alene eller med familien, hold avstand også i skogen. Følg myndighetenes råd til enhver tid.

Mer enn 1000 spreke Lill-O-Diltere benytter seg av tilbudet vårt hvert år. Turorientering gir mosjon og flotte turer i skog og mark. Du blir kjent i marka utenfor de vanlige stiene og veiene i marka, og du lærer deg å lese kart og bruke kompass. Du velger selv startsted, starttid, postrekkefølge og tempo! Du kan dilte alene eller sammen med andre. Full frihet!

Lill-O-Dilten 2020

Deltakerkonvolutten inneholder dette informasjonsskrivet og fire kart fra Lillomarka. Det er 80 poster på disse kartene. I tillegg finner du et gjestekart fra Østmarka (Lutvann) med 15 poster. Lillodilten samarbeider med Oppsal orientering og deres turorientering Ola Dilt. I tillegg inneholder konvolutten også Stolpejaktens kart over Romsås med 15 poster, to kontrollkort og informasjonsbrosjyrer.

Mini-O-Dilten 2020

Deltakerkonvolutten inneholder dette informasjonsskrivet og tre kart. Det er ti poster på hvert kart. Opplegget er godt egnet for barn enten de går sammen med foreldrene eller alene (for de litt eldre). I tillegg inneholder konvolutten også Stolpejaktens kart over Romsås, to kontrollkort og diverse informasjonsbrosjyrer. Mini-O-Dilt poster gir også poeng i Lill-O-Dilten. Terrenget er lettgått og passer for alle.

Stolpejakten

Stolpejakten er et lavterskeltilbud, og har generelt en enklere tilgjengelighet enn Lill-O-Dilten. Disse postene er godt egnet for en hyggelig ettermiddagstur. Du får også poeng i Lill-O-Dilten og Mini-O-Dilten ved å delta i Stolpejakten – men vi begrenser dette til de 15 postene som er på Romsås (se vedlagte kart).

Se Stolpejaktens hjemmeside, www.stolpejakten.no eller følg den på Facebook.no for mer informasjon.

Åpning

Grunnet koronasituasjonen er åpningsdagen 28.3. kansellert. Vi publiserer kart på turbloggen i løpet av fredag 27.3. Postene kommer ut på Ammerud lørdag 28.3 til klokka 11.00. Postene blir stående ute til og med 13.4.

Lill-O-Diltdagen

Dersom Coronasituasjonen gjør det umulig med arrangement, vil vi publisere kart for Lill-O-Diltdagen på turbloggen. Vi må komme tilbake til nøyaktig løsning når datoen nærmer seg. Postene vil bli stående ute i minst en uke.

Vår egen tur-o-dag er i år søndag 10. mai, klokken 10-14. Arrangementet er fra Bueskytterbanen på Solemskogen hvor Lillomarka OL også arrangerer Gromløpet samme dag. Det er salg av kaker og kaffe i forbindelse med løpet, og kakeboden vår er absolutt verdt et besøk! Som vanlig vil vi ha ei løype med 8 poster denne dagen, der den ene sitter på samlingsplass. Disse postene gir også poeng i Lill-O-Dilten.

(Kart med poster vil kunne hentes på vår nettside fra lørdag ettermiddag.) Parkering på Solemskogen eller Linderudkollen. Følg parkeringsvaktenes anvisninger.

Turmarsj med folkesportklubben Mila

Dersom Coronasituasjonen gjør det umulig også med disse arrangementene, vil vi gi informasjon på turbloggen. Bruk også nettsiden fskmila.no for informasjon.

Vi samarbeider med Folkesportklubben Mila som arrangerer turmarsjer, både på faste datoer og turer som står ute hele sesongen. Tre av disse arrangementene gir poeng (3 x 20) i Lill-O-Dilten. Turmarsjene arrangeres fra Rødtvet skole; henholdsvis søndag 7. juni («Langs Alnaelva»), med start kl. 10 – 13, og søndag 23. august («Milavandringen») med start kl. 10 – 13. I tillegg gir Lillomarkavandringen (PV70) 20 poeng. Lilllomarkavandringen er en permanent vandring som man kan gjennomføres hele sesongen.  

PV-70 - Lillomarkavandringen

FSK Mila har på grunn av den pågående koronapandemien inntil videre fjernet kofferten med materiell fra Esso/Deli de Luca. Dersom du ønsker å gjennomføre vandringen, kan du finne løypebeskrivelser og kart på www.fskmila.no under fanen «PV70 og PV86» (http://fskmila.no/pv%20permanent%20vandring.html ).

Følg med på fskmila.no for ytterligere informasjon og om hvordan det går med de andre arrangementene med tanke på myndighetenes råd om smitteverntiltak.

Postene står ute i følgende tidsrom

Lill-O-Dilten (1-50 og 56-65): 1. mai – 4. oktober
Tidligposter (51-55) – 28. mars – 4. oktober
Fjernposter (66-80) – 1. juni – 4. oktober
Mini-O-Dilten: Alle poster - 1. mai – 4.oktober.

Stolpejakten (15 poster på Romsås i bydel Grorud) - 4. april til 4. oktober (stolpene står ute til 1. november).

Avhengig av snøforholdene i marka kan enkelte poster bli satt ut tidligere enn angitt. Informasjon om når poster er satt ut, blir fortløpende lagt ut på www.turorientering.no/lillomarkaol/turblogg/2020/

For gjestepostene i Ola Dilt, se informasjon på kartet.

Postmarkering og registrering

Postene i både Lill-O-dilten og Mini-O-Dilten er markert med plater i oransje og hvitt. På platene står postnummer og postkode. Noter postkoden på klippekortet og registrer digitalt på turorientering.no/lillomarkaol

Hvis du mener at en av postene ligger feil eller er fjernet, er det fint om vi får beskjed snarest mulig – kontakt Richard Larsson tlf. 48 10 65 09 eller Johan Mattsson, tlf. 90 98 29 37, e-post: leder-lillodilten@lillomarka.no eller på Lill-O-Diltens blogg på www.turorientering.no/lillomarkaol/turblogg/2020/

Lill-O-Dilten og Mini-O-Dilten på internett

Se http://turorientering.no/lillomarkaol/

På bloggen vil du finne nyheter og nyttig informasjon gjennom hele sesongen. Bloggen kan du også bruke for informasjon om tapt/funnet eller fortelle om hyggelige turopplevelser.

Du kan registrere at du har vært på postene på denne nettsiden. Dette gir en mulighet for en uhøytidelig konkurranse om hvem som samler flest poeng i Lill-O-Dilten – og man kan fortløpende se hvordan man ligger an i forhold til andre Lill-O-Diltere. Klippekortet i papp må fortsatt sendes inn for registrering av poeng til merker og plaketter.

Poeng, merker, plaketter og hedersplaketter

Hvert år kan du oppnå Lill-O-Diltens merke på grunnlag av oppnådde poeng. Du kan ta bronse, sølv eller gullmerke. Oppnådde poeng gir også plakettpoeng som gir rett til innløsning av plaketter eller hedersplaketter.

Poeng kan fås fra følgende aktiviteter:

Plakettpoeng oppnås som følger:

600 poeng Lill-O-Dilten

150 poeng gir bronsemerke og 1 plakettpoeng

200 poeng Mini-O-Dilten

400 poeng gir sølvmerke og 2 plakettpoeng

60 poeng turmarsjene

600 poeng gir gullmerke og 3 plakettpoeng

25 poeng åpningsdagen

800 poeng gir gullmerke og 4 plakettpoeng

45 poeng Lill-O-Dilt-dagen

50 poeng Stolpejakten

48 poeng Ola Dilt

Totalt 1028 poeng

 

 

For å samle plakettpoeng, må postpoengene for hver sesong registreres i vår database. Derfor ber vi om at du ved sesongslutt sender inn kontrollkortet innen 13. oktober 2020. Husk at eventuell bestilling av merker, plaketter eller hedersplaketter må stå på kontrollkortet. Kontrollkortet kan kun inneholde ett navn. Ved flytting bør tidligere adresse også oppgis. Vi ønsker også at du opplyser om aktuell e-postadresse.
Adresse for innsending av kontrollkort: lillodilten@lillomarka.no eller post til Nils Ragnar Liholt, Karuslia 18, 1481 Hagan

Avslutning sammen med Stolpejakten

Avslutningen arrangeres sammen med Stolpejakten lørdag 14. november kl 11-14 på Grorud Senter. [LC3]

Det blir salg av merker og plaketter, kaker og kaffe. Barn som møter opp på avslutningskvelden får også diplom. NB! Vennligst noter at vi ikke tar imot kontanter, kun Vipps eller bankkort.

De som har nok poeng til merke- eller plakett, men som ikke kan hente disse på avslutningskvelden, kan hente i Norli Libris bokhandel på Nærsentret på Grorud i tiden 16.11 – 23.11 mot et lite gebyr.

Er du interessert i mer orientering?

Lillomarka Orienteringslag er en av Norges største klubber for orienteringsidrett. Laget har over 400 medlemmer i alderen 1-93 år, fra den ypperste elite til de mer avslappede mosjonistene.

Gaupene er navnet på vår treningsgruppe for de yngste. Du kan være med helt fra du er fire til tolv år - men sammen med en voksen. Hver onsdag har vi trening og aktiviteter som er orienterings-relaterte. Du finner all informasjon om klubben på www.lillomarka.no.