Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Drama ved Vesletjern

Detektivmagasinet hadde 19. juli 1952 som hovedhistorie “Dramaet ved Vesletjern”.
Nok en gang ordnet den kjente detektiven Knut Gribb opp i Oslos farlige forbryterverden. Deler av historien utspilte seg ved Vesletjern som fremsto riktig så uhyggelig.

I dag var det bare idyll der. Fred og ro i skogen her innenfor Apalløkka. Så stille at rådyrene trives. Det er her i Oslomarka jeg treffer på rådyr- og slik også i dag.
Lenge stod vi og så på hverandre, litt nysgjerrige begge to. Til slutt fant det ut at maten ikke kunne vente, og jeg hadde noen poster igjen. På gjensyn.
Men vi mennesker har jo andre firbente venner. Stort sett går folk med sine hunder i bånd i skogen når det er båndtvang, men noen ganger møter jeg nokså viltre hunder der eieren mener å ha styr på hunden eller at hunden ikke er interessert i vilt. Eller andre ting som sies og skal tjene som unnskyldning for ikke å overholde båndtvangen som nå gjelder fra 1. april.
Det er ikke alltid hyggelig å måtte snakke til en slik hundeier og noen ganger gjør jeg det ikke. Jeg svikter. Orker ikke nå, sola skinner og alt er så deilig – så hvorfor skape dårlig stemning. Men etterpå husker jeg øynene til dyrene når vi stirrer på hverandre. Og da skammer jeg meg for ikke å ha sagt fra til hundeeieren.
Hvis vi sa fra litt oftere, ville kanskje flere rådyr og andre av skogens dyr klare seg bedre?
Og vi vil unngå at det blir Drama ved Vesletjern.

Vårtur på østsiden av Årvollåsen

I strålende morgensol var vi 4 våryre o-løpere fra Lillodiltkomiteen som tok “en haug” med poster. Vi kunne også observere mange andre ivrige diltere i skogen denne fine morgenen.
I tillegg til diltere fikk vi også se “Elgtiss-soppen”. Den lyser oransje og fin idet snøen går – og viser hvor elgen har tisset. Vakkert – og kortvarig vårtegn.

Offisiell åpning fra Grorud senter

9. april hadde vi vår offisielle åpning fra Grorud senter. Vi delte ut 196 kart med dagens poster på – så vi må kunne si at det var riktig mange som la turen innom oss. Det er vi svært glade for.
Det er alltid hyggelig å treffe gamle kjente for oss som arrangerer – og vi så at også deltakerne traff kjente på arrangementet.

Vi gleder oss over oppslutningen og håper å treffe dere også på Lillodilt-dagen søndag 29. mai.