Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Vi har flere deltakerkonvolutter igjen!

Etter å ha trykket 3. opplag, har vi nok konvolutter! De kan kjøpes i utsalgene: Norli Grorud, Esso Kalbakken, Milsluker’n på Ullevål og markastuene Lilloseter, Linderudkollen og Trollvann eller på epost konvolutt@lillomarka.no med deltakerkonvolutt i posten eller henting på Grorud.

I tillegg startet Lillomarka Challenge i Stolpejakten opp nylig. Her er det 100 nye stolper over hele Lillomarka. Disse teller ikke i Lillodilten, men gir deg nye turer i marka.
Opplegg for Lillomarka Challenge kan kjøpes bit for bit i Stolpejakten-appen.
Kartene du kjøper blir tilgjengelige i appen for deg. Ved behov kan du laste ned og printe ut kartene du kjøper i nettportalen www.stolpejakten.no
Det vil også være en brosjyre til salgs med alle 10 kartene. Denne koster kr.250,-. Sammen med brosjyren følger innløsningskoder for å få tilgang til de samme kartene i appen.
Vi anbefaler derfor at du kjøper brosjyren først, så slipper du å betale dobbelt opp (hvis du savner papirkartet).

Tips: Vi fant (noen) modne blåbær i skogen i går!

Stolpejakten på Romsås kommer i gang lørdag 18.4!

Nå har vi fått “grønt lys” for å starte opp med de stolpene som ligger på Romsås. Det er de 15 stolpene som gir poeng både i Stolpejakten og i Lillodilten/Minidilten.

Dette gleder vi oss til!

Postene blir tilgjengelige fra klokka 8.00 lørdag morgen 18/4.
Vis hensyn og følg smittevernreglene. Ikke ta på postutstyr. Står det folk på posten – vent på tur på god avstand.

Resten av stolpene blir tilgjengelige fra 1.5.

Hvordan ser Lillodilt- og Minidilt-postene ut?

Med så mange nye diltere i år, viser det seg at vi trenger mer veiledning på bloggen enn vanlig – og det er veldig hyggelig!

Postene våre er markert med to “flagg” – ett i gummi for å fange blikket til dilteren – og ett i hvit/oransje hardplast. Øverst på denne hardplasten står det henholdsvis “Lillodilten” eller “Minidilten”. I tillegg står det postnummer og en postkode (4 bokstaver) som du noterer på “klippekortet”. Vel hjemme kan du notere koden her på det digitale klippekortet.

Hva betyr karttegnene?

Vi har fått mange nye diltere i år – og her kommer forklaring på karttegnene!
Jeg legger ut karttegn både for nybegynnere og for dem som er litt mer øvet.
I tillegg finnes det et online-kurs i hvordan du skal finne fram:
http://orientering.no/nyheter/ny-i-orientering/
Når smitteverntiltakene er over, ønsker vi alle velkomne på treningene våre i Lillomarka O-lag. Vi tar imot nybegynnere i alle aldre!

Påsketurer

Vi har boltret oss i flotte skogsturer i Lillomarka og Østmarka i år. Og vi har valgt små stier mellom postene. Det har vi også med stor glede gjort mellom postene på Sørskogskartet, fordi de større stiene er ødelagt av skogsdrift. Det ga oss en fin naturopplevelse på de små stiene – og vi fikk ikke leire på skoene.

Innimellom er vi ute i områder der vi ikke kan huske å ha vært før! Og der fant vi en post som vi tror må ha stått ute i 20 år – svært utilgjengelig. Den er nå plukket inn.

Vi fant også en torvgamme i Lillomarka. Den er lovlig satt opp og brukes av skoleelever.

God tur til alle sammen – på små stier.

Flotte turer i marka

Vi har i den siste perioden lagt dagens luftetur til små stier og virkelig søkt skogens ro – i likhet med mange andre!
Det er tørt og fint i hele Lillomarka. :-)

Her er noen glimt fra turene våre.

Åpningsposter fra Grorud senter fra i morgen tidlig

I år har vi av smittevernhensyn ikke åpning med salg av deltakerposer på Grorud senter. Til gjengjeld har vi åpningsposter som blir sittende til 13/4.

Derfor henstiller vi til deltakerne om å ikke løpe ut i store samlede skarer, men følge FHI sine råd om å gå alene eller bare sammen med dem man bor med. Hold god avstand til møtende og passerende. Det er heller ikke her klippetenger på postene.

Post 24

Vi tar en tur i morgen ettermiddag for å sjekke hvor posten kan være og evt sette ut en ny. :-)
Takk for tips!