Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Postene 66-80

Disse postene legges ikke ut før 1/6 på grunn av hekking. Ved en feil står det på kartet at det gjelder 61-80, men de 5 i «lavlandet» er ikke i beskyttet område.

Lillodilten kart Sørskogen

Vi var flere i dag som ikke fant post 67. Er ikke postene etter 65 satt ut ennå?

Tok ikke sjansen på å fortsette nordover, og dro isteden over mot Solemskogen og postene der.

Hvordan ser Lillodilt- og Minidilt-postene ut?

Med så mange nye diltere i år, viser det seg at vi trenger mer veiledning på bloggen enn vanlig – og det er veldig hyggelig!

Postene våre er markert med to “flagg” – ett i gummi for å fange blikket til dilteren – og ett i hvit/oransje hardplast. Øverst på denne hardplasten står det henholdsvis “Lillodilten” eller “Minidilten”. I tillegg står det postnummer og en postkode (4 bokstaver) som du noterer på “klippekortet”. Vel hjemme kan du notere koden her på det digitale klippekortet.

Hva betyr karttegnene?

Vi har fått mange nye diltere i år – og her kommer forklaring på karttegnene!
Jeg legger ut karttegn både for nybegynnere og for dem som er litt mer øvet.
I tillegg finnes det et online-kurs i hvordan du skal finne fram:
http://orientering.no/nyheter/ny-i-orientering/
Når smitteverntiltakene er over, ønsker vi alle velkomne på treningene våre i Lillomarka O-lag. Vi tar imot nybegynnere i alle aldre!

Påsketurer

Vi har boltret oss i flotte skogsturer i Lillomarka og Østmarka i år. Og vi har valgt små stier mellom postene. Det har vi også med stor glede gjort mellom postene på Sørskogskartet, fordi de større stiene er ødelagt av skogsdrift. Det ga oss en fin naturopplevelse på de små stiene – og vi fikk ikke leire på skoene.

Innimellom er vi ute i områder der vi ikke kan huske å ha vært før! Og der fant vi en post som vi tror må ha stått ute i 20 år – svært utilgjengelig. Den er nå plukket inn.

Vi fant også en torvgamme i Lillomarka. Den er lovlig satt opp og brukes av skoleelever.

God tur til alle sammen – på små stier.

Mistet lite fleece pledd

Hei. Jeg mistet ett blått fleece pledd på ruta fra Lomtjern – Aurevann – Ammerud på tur etter post 18, 19, 20, 13, 14 og 15 søndag 5 april. (Se bilde) Var tilbake i går på samme ruta uten å finne det igjen. Blir veldig glad om noen har funnet det.
Mvh Hilde mob: 98641676

Til nye diltere

Alle postene 1 – 65 i Lillodilten er satt ut. I tillegg er alle postene i Minidilten (1 – 30) satt ut.

Åpningspostene står også ute til påsken er over. Kartet kan du laste ned her.

Ingen poster har stiftklemmer eller klippetang på grunn av smittevernhensyn.Ta med penn/blyant og noter postkoden på “klippekortet”. Du kan registrere den her etterpå hvis du vil. Ikke ta på postplakatene.

Stolpejaktens stolper på Romsås måtte vi vente med å sette ut. De kommer ut sammen med de andre stolpepostene 1.5.

God tur i skogen – og nyt godværet på små stier!