Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Målselv - Turorientering

sesongen er avsluttet

Målselv - Turorientering

I år samarbeider o-gruppa i Målselv IL og Mellembygd o-lag om å lage et turorienteringsopplegg i nedre del av bygda.

Ta gjerne med deg en venn eller flere på tur men følg gjeldende coronaregler !!

Turorienteringen i 2021 består av 89 poster fordelt på flere kart (se oversikt under).  69 av disse postene er tradisjonell skogsorientering fordelt på 5 kart.  I tillegg tilbyr vi to grønne turer med til sammen 20 poster.  Du kan lese mer om hva en grønn, blå og rød/svart tur er her.

Grønne turer:

  • Rustahøgda
  • Mellembygd kultur og oppvekstsenter (publisert 20.08.21) (På denne turen er 3 poster blitt borte pr 15.09.21, se nærmere info om registrering av koder under selve turen)

De grønne turene er gratis å delta på og postene står ute til 30.10.21

Skogsorientering – blå tur:

  • Karlstad skole
  • Bardufosstun

Skogsorientering – postplukk (rød tur):

  • Målselv Fjellandsby
  • Sørhus
  • Steinberget

Postene for skogsorientering henger ute fra 15. juni til 20. september og for disse kartene tar vi kr 20,- for kartene med blå tur og kr 40,- for de tre andre kartene med postplukk.

Vi satser også i år på et rent digitalt opplegg.  Det vil si at turene kjøpes her på internett (klikk på «Turer» i menyen til venstre, de som er klar er lagt ut for salg).  Kartene lastes så ned som pdf-filer for utskrift hjemme eller ha dem med på mobilen da kartene kan også kjøpes direkte i appen «Turorientering» på mobilen.  Appen kan lastes ned fra Apple Store eller Google Play.

Hver post har en kode bestående av 3 bokstaver og/eller tall og en QR-kode. Kodene kan registreres på flere måter:

  1. På siden turorientering.no
  2. I appen «Turorientering»
  3. Liste over poster og registrerte koder kan sendes på e-post til orientering@malselv-il.no

NB !  For at QR-kodescanningen skal fungere, må du først lage deg en profil på turorientering.no.  Scanningen foretas fra appen.  Se bruksanvisning her.  Det kan også opprettes en familiegruppe, her er link til guide: Familiegruppe.

Oppdatering pr 12.07.21:
Vi har fått tilbakemelding om at det kommer opp feilmelding ved QR-scanning på postene som er lagt ut i Målselv Fjellandsby.  Så her må bokstavene/tallene noteres ned og registreres.

Siste frist for registrering av koder for skogsorienteringen vil være 25.09.21, mens de grønne turene har 01.11.21 som siste registreringsfrist.

Dersom du oppdager at en post er borte, setter vi pris på at det gis tilbakemelding på e-post til: orientering@malselv-il.no

Alle som finner minst 30 poster vil være med i trekningen av premier !

Dersom du er usikker på karttegnene som er tegnet inn kartene, finner du forklaringer på de enkleste og mest vanlige her.  Trenger du litt oppfrisking på bruk av kompass kan du lese litt her.

Husk båndtvang og ta hensyn til husdyr og annet vilt i skogen og lukk igjen grinder ol.  Ta også hensyn til omgivelsene ved parkering.

Det er etablert en ny facebookgruppe som heter «Turorientering i Norge».  Her deles historier, turanbefalinger, tips og triks rundt turorientering generelt. 

Norges Orienteringsforbund har innsett at en betydelig del av deres aktivitet er tur- og mosjonsorientering.  Vi oppfordrer derfor alle turorienterere til å laste ned appen «Turorientering» og registrere postene der eller registrere på turorientering.no. Det gir en god oversikt av aktiviteten for klubbene.

O-gruppa i Målselv IL og Mellembygd o-lag ønsker deg riktig god tur !