Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Post 57.

Noen som har vært der de siste dagene? Tar en tur på tirsdag-onsdag hvis ingen bekrefter å ha funnet den nylig.

Post 70

Posten var der som flere har bekreftet. Forslår og å inn fra stien på nordsiden. Litt ulendt. Finn et punkt på stien og gå på kompasskurs.

Fra post 30 og til parkeringen på Vanem

Et relativt greit veivalg er kurs rett mot MC-klubbens lokaler. Skrått nedover til stien og deretter ned på “gamleveien” er det enkleste, men noe lenger. Det er også mulig å gå rett øst og ned på skihytta-veien, men det er ganske kupert og krevende. Som erfaren o-løper fulgte jeg et tilsynelatende hyggelig tråkk nedover langs bekken og fikk en særdeles utrivelig passering av et nærmest upasserbart skogsområde og deretter en tilsvarende upasserbar sump med tilhørende megabrede grøfter før jeg kom ut på “gamleveien”.
Mvh. en erfaren o-løper som heller aldri blir utlært…

Ødemørk

Klippingen ser ut til å være i orden. Skriv inn post nummer og kode (stor bokstav) Eks. 92F.

Henestangen

Når det gjelder vanskelighetsgrad på postene er det krav om at noen bør være lette for å få rekruttering til tur-o. I fjor fikk vi en del klager på at det var i overkant vanskelig. Vi vil gjøre en evaluering på dette ved slutten av sesongen.

Post 30.

Tok en sjekk av denne poste i dag. Den henger riktig. Jeg gikk inn fra MC klubbeb på veien i syd. Gikk på kompasskurs over den føste kollen og krysset bekken. der den vender med mot nord. Gikk på kompasskurs 60-70 m. Da kunne jeg så den store steien tydelig litt høyere opp. Postflagget var plassert på sydsiden av steinen og var lett synlig når jeg kom den veien. Da er vi to som har sjekket postplasseringen som også er kontrollert med GPS.

Den kan nok være vanskelig når en kommer fra oversiden, så jeg foreslår å ta den fra syd hvis en er litt usikker. Hadde tenkt å ta et bilde, men glemte dette.

God tur.

Postene på Lødengtjern er ute

Hadde med meg yngste sønn som kontrollør og medutsetter og vi tok utgangspunkt fra den merkede parkeringsplassen på Gravveien. Stien fra parkeringsplassen til Bernstøtten og videre ned på skiløypa til Grav var gått opp, noe som gjorde at vi fikk en fin start inn mot post 41 og 50. Deretter gikk vi “baklengs” gjennom løypa. Like nord for post 48 var det et nytt hogstfelt og kullmilen på post 42 lå nå midt i et nytt hogstfelt. Post 43 er lagt i tilknytning til Bernstøtten som er et av våre mest sentrale krigsminnesmerker.