Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Spesielle detaljer

På Våler varde kartet er det 2 poster som heter Spsiell detalj. Den første – post 3, er virkelig spesiell – et oppbygget steingjerde, 2-3 meter høy, men bare 5-7 meter lang. Meget solid bygget, men hvorfor er den bygget der, hva slags funksjon har den hatt? Er det noen som vet noe om denne underlige steinmassen?
Den andre spesielle detaljen står som en liten rund ring på kartet – post 5. Men jeg så ingen spesiell detalj. Det var en liten grop der – er det som er det spesielle? Noen som kan forklare?

Fra post 30 til P-plassen

Mange takk for gode tips til senere turer. Jeg fulgte samme tråkk nedover – og endte opp i samme elendigheten! tenkte kanskje den som hadde satt opp posten hadde en “smart” vei tilbake?

Fra post 30 og til parkeringen på Vanem

Et relativt greit veivalg er kurs rett mot MC-klubbens lokaler. Skrått nedover til stien og deretter ned på “gamleveien” er det enkleste, men noe lenger. Det er også mulig å gå rett øst og ned på skihytta-veien, men det er ganske kupert og krevende. Som erfaren o-løper fulgte jeg et tilsynelatende hyggelig tråkk nedover langs bekken og fikk en særdeles utrivelig passering av et nærmest upasserbart skogsområde og deretter en tilsvarende upasserbar sump med tilhørende megabrede grøfter før jeg kom ut på “gamleveien”.
Mvh. en erfaren o-løper som heller aldri blir utlært…

Post 30

Posten ble funnet, men så var det veien tilbake til P-plassen!? Det hadde vært interessant å høre hvordan en trenet O-løper ville lagt veivalget? Hogstfelt, myr, tett skog mot sør. eller ulendt terreng og steiner mot øst til veien? Eller tilbake til stien ned til Vålerveien og MC-klubben?
Mvh en som er langt fra utlært.

Ødemørk

Klippingen ser ut til å være i orden. Skriv inn post nummer og kode (stor bokstav) Eks. 92F.

Ødemørk

Får feilmelding når vi skal registrere klipp for postene 31-39. Er det noe galt med systemet, eller er det vi som gjør noe feil?

Henestangen

Når det gjelder vanskelighetsgrad på postene er det krav om at noen bør være lette for å få rekruttering til tur-o. I fjor fikk vi en del klager på at det var i overkant vanskelig. Vi vil gjøre en evaluering på dette ved slutten av sesongen.

Henestangen

Fin start på turorienteringen. Lett terreng. Et par poster hang nesten på stien. Det ble ikke så spennende. En stor takk til alle som har jobben med å legge ut postene. Setter stor pris på det.😊