Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Nydalens SK

sesongen er i gang

Velkommen til Stifinner’n og Postjakta 2019!

Velkommen til nok en turorienteringssesong med muligheter for å få mange hyggelige og spennende turer på jakt etter poster i våre flotte områder i Nordmarka! I år er området utvidet til også å omfatte park- og sentrumsnære områder for å gi et bedre og mer variert tilbud til folk som sitter i rullestol eller går med barnevogn.

SESONGEN 2019

Offisielt åpner vi sesongen søndag 5. mai, men flere turer er allerede satt ut. Sesongen varer til søndag 14. oktober. Det vil bli satt ut 130 poster fordelt på 18 turer med ulik vanskelighetsgrad (se lenger nede). Vi prøver å sette ut postene så fort snøforholdene tillater dette. Status for utsettingen finner dere i denne tabellen:

        Tur                            Område                     Forventet dato for utsetting

 • Startposter                Sognsvann                  Satt ut
 • Grønn tur for alle 1    Etterstad                     Satt ut
 • Grønn tur for alle 2    Botanisk hage             Satt ut
 • Grønn tur for alle 3    Frogner                       Satt ut
 • Grønn tur for alle 4    Voldsløkka                  Satt ut
 • Blå tur 1                     Sandermosen             Satt ut
 • Blå tur 2                     Sognsvannsveien       Satt ut
 • Blå tur 3                     Grinda                         Satt ut
 • Rød tur 1                    Mobekken                  Satt ut
 • Rød tur 2                    Rypetjern                    Satt ut
 • Rød tur 3                    Låkeberget                 Satt ut
 • Rød tur 4                    Frønsvollen                 Satt ut
 • Svart tur 1                   Ørfiske                        Satt ut
 • Svart tur 2                   Fuglemyra                  Satt ut
 • Svart tur 3                   Tømte                         Satt ut
 • Svart tur 4                   Bjørnholt                      Satt ut
 • Sykkelposter               Flere områder              Satt ut
 • Tilleggsposter              Flere områder             Satt ut

Offisiell åpning av sesongen og FINN FRAM-dagen søndag 5. mai

Vi starter sesongen med en familiedag med spennende og morsomme frilufts- og orienterings-aktiviteter. Lynkurs i kart og kompass, informasjon og salg av turo-konvolutter og kart. Møt opp ved standen vår ved Sognsvannskiosken kl. 11:00 – 14:00.

Nydalten lørdag 31. august

Nydalens Skiklub arrangerer i år Nydalten fra Sandermosen. Lørdag 31. august kan du velge mellom flere turtilbud med ulike nivå, og her er det mulig å ta 25 postpoeng. Start mellom kl 11:00 og 14:00. Du finner oss på egen stand på arenaen. Postene vil stå ute i én uke etter at arrangementet er avsluttet, men turen må da lastes ned fra nettet på http://nydalen.idrett.no/orientering. Her vil det også bli lagt ut mer informasjon. Velkommen!

Stolpejakten

Stolpejakten fortsetter også i 2019! Let etter poster (helt gratis) og bli bedre kjent i byen – sjekk https://stolpejakten.no/!

Sesongavslutning onsdag 6. november

I år igjen blir det sesongavslutning i storsalen på Engebråten skole onsdag 6. november kl. 18:00 – 19:00 for de yngste, og kl. 19:00 – 21:00 for de voksne. For de yngste blir det skattejakt, quiz og høytidelig utdeling av diplomer og merker, samt bevertning. For de voksne blir det oppsummering av sesongen, foredrag (blir annonsert senere), utdeling av utmerkelser og bevertning.

TURER OG REGISTRERING AV POSTKLIPP

Turer og poster
Postene er samlet i grupper som kalles turer. Hver tur består av 5 til 9 poster og er gradert i henhold til vanskelighetsgrad med en fargekode (se nedenfor). Det har kommet nye og tydeligere retningslinjer fra Norges Orienteringsforbund for gradering av tilgjengelighet og vanskegrad for de ulike typene turer. Den viktigste endringen er at alle de grønne turene skal være tilgjengelige for folk i rullestol eller med barnevogn og er derfor omdøpt til «Grønne turer for alle». Grønne turer for alle og blå turer inngår i turpakken Postjakta, og inkluderer til sammen 47 poster. I år benytter vi Stolpejaktens grønne stolper på «Grønn tur for alle»-turene (mer info følger med hver tur!), mens postene på de blå turene er merket med tradisjonelle plastflaggene i rødt og hvitt (30x30 cm). De røde og svarte turene inngår i turpakken Stifinner’n med 67 poster. Her er postene markert med de her tradisjonelle plastplatene i rødt og hvitt (17x17 cm). I tillegg til turene som inngår i disse pakkene har vi 6 startposter, 5 sykkelposter (blå gradering) og 5 tilleggsposter (svart gradering). Du finner en oversikt over turene i menyen til venstre.

Fargekoder for ulike vanskelighetsgrader

Grønn: For nybegynnere, kreves ingen forkunnskaper og postene er lett tilgjengelige også for rullestol og barnevogn. Turene går i nærområder, parker og grøntarealer på fast og jevnt underlag (asfalt, grus- og skogsveier uten store hindringer) og med kun lette stigninger. Forventet gåtid 45-60 min.

Blå: For relativt nybegynnere, men krever noe kjennskap med kart. Kompass er anbefalt for å holde kartet i riktig retningen. Turene går i lett og oversiktlig terreng og postene er plassert på sti eller i fint terreng nær stien. Lette til moderate stigninger. Forventet gåtid 45-60 min.

Rød: For litt viderekommende og krever kjennskap med kart kompass for grovorientering. Turene går på små stier og i terrenget og krever noe utholdenhet. Det kan være korte, bratte stigninger, men løypene unngår de mest krevende partiene. Du bør kunne orientere etter tydelige høyder og noe kurveorientering. Forventet gåtid 1-3 timer.

Svart: For viderekommende og krever god kjennskap med kart og kompass. Turene går i alt type terreng og krever god utholdenhet. Du bør kunne kurveorientering, og det kan være få eller ingen tydelige ledelinjer. Dette kan også være toppturer med sterke stigninger. Forventet gåtid 1,5-4 timer.

Merk at angitt gåtid er fra der turen starter. Enkelte turer starter ganske langt til skogs, og da vil naturlig nok hele turen vare tilsvarende lenger.

Poeng
Hver post gir et antall postpoeng avhengig av kategorien:

 • Startposter: 3, 4 og 5 poeng
 • Grønne poster: 3 poeng
 • Blå poster: 4 poeng
 • Røde poster: 5 poeng
 • Svarte poster: 6 poeng
 • Sykkelposter: 10 poeng
 • Tilleggsposter: 10 poeng

For hvert 100 postpoeng får man 1 medaljepoeng (se under). Man kan få maksimum 5 medaljepoeng hvert år selv om det er mulig å få over 600 postpoeng.

Registrering av poeng
Alle postene har kontrollkoder som helst skal registreres her på nettet. Frist for registrering – både på nett og innsending – er senest tirsdag 4. oktober 2016. Kort sendes eventuelt til Terje Mathisen, Bestumveien 93, 0283 Oslo. Det føres oversikt over alle medaljepoengene. De som oppnår en utmerkelse får informasjon om dette.

Merker
100 postpoeng (1 medaljepoeng): Stifinner'ns Bronsemerke
200 postpoeng (2 medaljepoeng): Stifinner'ns Sølvmerke
300 postpoeng (3 medaljepoeng): Stifinner'ns Gullmerke

Utmerkelser
15 medaljepoeng: Stifinner medalje med Stifinnertroll preget på medaljen
30 medaljepoeng: Stifinner vase med sandblåst Stifinneremblem
45 medaljepoeng: Stifinner krystallblokk med sandblåst Stifinneremblem
60 medaljepoeng: Stifinner vinglass med sandblåst Stifinneremblem
85 medaljepoeng: Stifinner glassbolle med sandblåst Stifinneremblem
100 medaljepoeng: Stifinner diplom for lang og trofast tjeneste
125 medaljepoeng: Stifinner karaffel med sandblåst Stifinneremblem
150 medaljepoeng: Stifinner æreslegion for ekstra lang og trofast tjeneste

175 medaljepoeng: Stifinner bildetrykk av Frysjakunstneren Randi Eilertsen

Adelslista 2018
Stifinner’n har vært arrangert siden 1968 Her finner du poengoversikten etter fjorårets sesong.

KJØP AV TURER PÅ NETT OG KONVOLUTTER I BUTIKK

Her på nettet kan man kjøpe enkeltturer eller pakker (se venstre sidemeny) eller man kan kjøpe alle turene som hører til i Postjakta (250,-) og Stifinner’n (350,-) i egne konvolutter på et utvalg steder i Oslo (status for levering ut i butikk):

 • Oslo Sportslager, Torggata 20, Sentrum (mottatt)
 • G-Sport Storo, Storosenteret (mottatt)
 • Milsluker'n Sport, Ullevål stadion (mottatt)
 • Braa Sport, Ullevål stadion (mottatt)
 • Bull Ski og Kajakk, Sørkedalsveien 7, Majorstuen (motatt)
 • Torshov Sport, Vogts gate 47 (mottatt)
 • Vinderen Sport, Holmenveien 1 (mottatt)
 • Ullevålseter, Nordmarka

NB: G-Sport CC-Vest selger ikke lenger Stifinner’n og Postjakta selv om det står det i årets brosjyre! Braa Sport på Ullevål stadion har kommet til i stedet.

KONTAKT OSS!

E-post

Har du spørsmål, tips, tilbakemeldinger eller noe annet du har på hjerte kan du sende en e-post til turo@nydalen.idrett.no.

Følg oss på Facebook
Stifinner'n har egen Facebook-side. Trykk gjerne 'Liker' på siden vår, så holder du deg oppdatert med aktuelle nyheter og informasjon om kommende arrangementer.

Blogg
Du kan legge ut bilder og dele opplevelser, meninger og spørsmål på bloggen vår. Hvis du har spørsmål eller oppdager poster som er fjernet eller ødelagt, meld fra via turo@nydalen.idrett.no, evt. kontakt Egil Rundberget, tlf 92265290.

Grasrotandelen
Nydalens Skiklub er registrert i Frivillighetsregisteret, og nå er det opptil hver av dere å verve alle dere kjenner som spiller spill hos Norsk Tipping til å velge NYDALENS SKIKLUB som ”sin” klubb. Vi vil få 5% av innsatsen rett inn på vår klubbkonto.

Medlemskap i Nydalens Skiklub
Hvis du ønsker å bli medlem i Nydalens Skiklub finner du mer informasjon om dette her:
http://nydalen.idrett.no/orientering/innmelding/