Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Sagene

turer er åpne

Bydel Sagene er en administrativ bydel i Oslo. Sagene er også navn på ett av strøkene i bydelen, men navnet er fra gammelt av brukt om bebyggelsen rundt hele strekket av Akerselva som inngår i dagens bydel Sagene.

Den administrative bydelen har 43 000 innbyggere (2018) og et areal på 3,1 km². Bydelen ligger langs Akerselva, og slik som elva har gitt navn til bydelen, har den også vært viktig for områdets historie, med industri (tidligere sagbruk, møller) og arbeidsliv. Akerselva var grunnlaget for all denne aktiviteten. I dag er industrien i stor grad forsvunnet til fordel for mer tidsmessige bedrifter og virksomheter, og miljøet i området er tilsvarende forbedret. Bydelen var tidligere kalt Sagene-Torshov, men etter bydelsreformen i 2004 ble den hetende Sagene uten andre endringer. Sagene-Torshov-området er skildret i Oskar Braatens romaner, skuespill og fortellinger.

Hvert år deler bydelen ut Lovisaprisen.

(Wikipedia)

Turer i området