Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

S20 og S25

S20 var der sist lørdag, krattete kolle, vanskelig å se posten fra øst, best å komme fra vest men mye busker og trær. S25 tok jeg i snøsmeltinga, da var der var flere myrer, gikk for langt opp første gang.

Skrevet av Åse E

S20 og S25

Har disse blitt lagt ut? Var på tur i dag og fant de ikke. Fant myra på S25 og kollen til S 20, men ikke postene…

2. pinsedag

Som vi er vant til var det fuktigt og glatt.Startet fra Hammmern og passerte en gammel og stor kjempe som nå lå i bakken. Litt senere valgte jeg en sti som så lovende ut, men det endte i en “lavo”. Posten lå litt høyere i terrenget. Så skulle jeg finne en fuktig myr, og det var den. Traff en kar som hadde kontrollert at post R14 var på plass, og det hadde jeg konstantert litt tidligere. Den har vært meldt savnet.
Det ble en deilig formiddagstur.

Målestokk

Kartet med sykkelpostene er utsnitt av det nye turkartet. Målestokken er 1:20 000 og ekvidistansen er 5 meter. http://nydalen.idrett.no/orientering/turkart/

Kartet med tilleggspostene er utsnitt av o-kartet Vaggestein-Sinober. Målestokken er 1:10 000 og ekvidistansen er 5 meter.

Parkering Movann

Ja, det er lov å stå der når som helst, men det er som du sikkert kjenner til begrenset antall plasser. Neppe noe problem på dagtid en hverdag utenom skisesongen. God tur!

Målestokken

Jeg har nettopp kjøpt sykkelkartet og tilleggskartet online, siden disse ikke fulgte med de fysiske kartpakkene.

Men hva er måltstokken og ekvidistansen på disse to kartene?

S11-16 (Skarshaugen via Skarsås)

Fra S15 direkte til S16 var den verste nøtta.
Løste…etterhvert i tett samarbeid med kompassbruker. Det kan bli +noen meter syd her for den som prøver.
Kartdetaljene hjelper S13-S15.
Ellers er vel dette det mest krevende og engasjerende terrenget vi har i nærområdet muligens bortsett fra Alpene :-)

R16 borte?

Skulle ta R10-19 i dag. Fant greit alle postene bortsett fra R16. Den skulle være ganske grei å finne under liten skremt like ved stien. Jeg lette godt rundt den skrenten så jeg tror den må være fjernet.