Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Sørtrimmen 2017

turer er avsluttet

SØRTRIMMEN 2017

Velkommen til årets utgave av SØRTRIMMEN som vi arrangerer for 38. gang.

I år erstatter koder klippetengene fullt ut. De to siste årene har vi brukt både koder og klippetenger, men ser at vi har hatt stor økning blant deltagere som registrerer på nett og pensjonerer dermed klippetengene. I pakken ligger fremdeles kort for notering av koder. Husk å ta med penn eller blyant for å notere kodene. De registreres ved pålogging på www.turorientering.no/oksor eller, om du ikke er komfortabel med databruk, kan kortet sendes OK Sør innen 1. november 2017.

Det har i tillegg blitt mulig å registrere via en app – TURORIENTERING – som kan lastes ned til mobiltelefonen, for både iphone og Android.

Postene er i år fordelt på 6 turer på 4 kart, Lauvåsen, Roksheia, Kjevikheia og Bjørnestad.

Kart nr 1, Lauvåsen post 1 – 15

Tur med utgangspunkt i boligområdet Lauvåsen. Det er lite stier i området, så bruk kompass og vær nøyaktig.

 

Kart nr 2, Roksheia post 16 - 20 og 56 - 60

Utgangspunkt er «kjettingen» og veien mot Nygård. 10 poster i dette populære turområdet. Lagt opp til 2 turer. Den første (16 – 20) starter man greit fra kjettingen og tar postene i stigende rekkefølge. Den andre (56 – 60) kan også ta utgangspunkt fra kjettingen og fortsette langs ”Nygårdsveien” eller starte fra industriområdet like nord for post 56. Ta gjerne turen innom ”Ruben”, skriv navnet i boka og nyt utsikten. I hele området er det et noe utfordrende sti-nett. Det er en del stier i terrenget som ikke er merket på kartet, og en del av stiene på kartet er ganske utydelige. I tillegg til stier, bruk ledelinjer som bekker og steingjerder.

 

Kart nr 3, Kjevikheia post 21 – 40

Du parkerer bilen på riksvei 453, litt vest for avkjørselen til golfbanen. Vi foreslår 2 rundturer, start fra samme sted.

 

Rundtur post 21 – 30

Mye av turen går på tydelig sti. En del oppoverbakke i starten, men etter post 23 flater terrenget ut og du følger en koselig kjerrevei/ sti mellom Storetjønn og Lilletjønn. Det er flotte rasteplasser og badeplasser ved begge vannene. Post 27 og 28 krever litt orientering utenom sti. Etter post 28 følger du stien igjen, og tar av stien et stykke oppe i bakken. Litt utfordrende å finne fram til post 29, som ligger i småvokst furuskog, men du kan ta peiling på myra som ligger rett ved posten. Da finner du lett den store steinen. Herfra til post 30 følger du bare myrkanten.  Videre tar du ut kompasskurs mot midten av Storetjønn og følger stien tilbake til bilen.

 

Rundtur post 31 - 40

Samme start som første tur, opp bakkene, og ved post 24 tar du videre oppover mot sørøst. Etter hvert blir stien litt utydelig, men postene 31 og 32 ligger godt synlige midt på myrer. Bruk kompasskurs og følg myrkantene. Myrene kan være litt våte og tuete, så gummistøvler er bra skotøy på denne runden. Etter at du har krysset kraftlinja, må du passere en dyp renne i terrenget, fra post 34 til 35 er det lurt å gå sørøst for myra, over ryggen. Her er partier med berg i dagen og lett å gå. Idyllisk rasteplass ved tjønna post 35.

 

Etter velfortjent hvil, tar du kompasskurs rett på post 36. Det er lurt å følge skrentrekka oppover mot fjell i dagen. Nordvest for posten finner du en fin sti som passerer post 37. Følg denne til du passerer høyspentledningene, og ta opp lia til post 38. Herfra er det flott å følge ryggen til post 39. Der møter du en fin sti. Du følger den nedover og nordover og finner post 40 på en liten kolle i stikrysset. Herfra og ned til bilen er det fin sti hele veien. God tur i spennende terreng!

 

 

Kart nr 4, Bjørnestad post 41 - 55

Tur rundt Røyrvannet og Eidsvannet. Postene ligger stort sett i nærheten av stier, men noen krever litt mer orientering. Det er ikke mulig å passere mellom de to vannene. Bekken mellom Eidsvannet og Stemvannet kan passeres. Er du heldig kan du se fisk i bekkene.

 

 

 

Send inn kontrollkortet innen 1. november 2017.

 

Har du kommentarer, ris eller ros så send en mail til karjac55@gmail.com

 

Riktig god tur alle sammen!

Turer i turpakken