Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Nattur i Puttåsen på overtid - for å sanke GULL!

Jeg manglet 2 poeng for gull, så onsdag 15.10 dro Steinar og jeg ut på en kvelds-/nattur for å ta 4 poster vi manglet i Puttåsen.

Postene 56/59/60 sto fortsatt ute på Puttåsenkartet, mens post 65 var tatt inn. Men vi fulgte tråkket til der posten hadde stått, og fant hullet i treet etter postoppslaget. Så da ble det både 3 klipp, GULL på meg, samt en 'virtuell' inntatt post.

Vi startet fra Nuggerud og gikk opp stien mot Svartputt. Til tross for 'løfter' fra yr.no om at regnet skulle gå sør for Oslo, så ble det en våt, glatt og etterhvert mørk tur. Bakkene opp til postplukket kunne starte føltes lenger og mer steinet enn forventet, og mørket kommer jo bare tidligere og tidligere nå.

Vi var først på post 60, og ble glade for å bli møtt av både postplater og kode :-) Så dra vi innom post 65, som vi visste var hentet inn. Men fant treet som den hadde stått på, så det er jo like bra!

Deretter bar det videre til post 59, og nå begynte det å bli skikkelig mørkt. Hjalp heller ikke at det regnet, så vi ble stadig våtere. Posten var fint plassert og ble funnet lett. Siste posten 56 tok vi via Lauvtjern og Svartputt, før vi fulgte stien nordover mot myra vest for posten. Herfra var det så mørkt at vi gikk mest på kompasset og terrenget, men etterhvert fant vi heldigvis et Ola Dilttråkk. Og etter litt leting fant vi også den godt gjemte posten inne i alt det grønne og tette buskaset, var ikke lett da det nå var blitt virkelig mørkt. Savnet den kraftige Silva hodelykten min da, men de små dugde også. Så var det å rusle ned den bratte, steinete stien tilbake til bilen.

Selv om jeg har klart gull, man er det fortsatt et par turplaner jeg har før postene blir tatt inn. Takk for en lang og flott sesong... og nok en gang takk for at dere somler med å ta inn postene ;-)

Regnfull fredagstur vest for Lutvann med 3. periodepostene

Da nærmer deg seg avslutningen for Ola Dilt-turene iår, men fortsatt er det noen poster som gjenstår. Etter dagens 5 poster så gjenstår nå bare 2 poeng og 1 post for å nå gullmerket for meg...

Idag tok vi en tur fra bardommens Haugerud for å besøke de siste postene på Lutvannskartet. Det regnet og var ganske vått i skogen, men allikvel er det deilig å være ute i den friske høstluften.

En liten blogg og bilder fra turen kan leses her:

http://www.norge123.no/medlemmer/blogg.aspx?30303239596D78765A3264705A4430344E544D342D6639352F583646506C79493D#blogg

Søndagstur på Spinnernkartet med 3. periodepostene

Søndag var hele familien ute på tur igjen, denne gangen for å ta postene 71-75 + 40. Vi gikk inn til Trollvann i finværet, der vi tok postene på en fin og variert runde. På post 72 hadde vi en flott lunsjrast på de perfekt plasserte steinene rett bak postene med kakao, te og matpakke.

Deretter var ungene fyret opp igjen, og motivasjonen var spesielt stor for 9-åringen som nå så bronseposten like rundt hjørnet. Og på post 75 (etter en liten ekstrarundebom av tante) så var det en glad gutt som klippet sin første bronsepost i Ola Dilt, og det i samme uke som han fant sine første poster på mandag. Karoline klarte sin bronsepost allerede på post 71. Meget bra!

På veien til de siste postene så var det gangske vått og det ble plumpet litt, men det ble fort glemt når nye poster dukket opp. Morsomt å se at tantebarna også har glede av Ola Dilt, så da håper jeg på mer turfølge neste år :-)

Når vi først var i området så måtte vi innom Dølerud igjen. 'Damene' var innom post 40 en kveldstur på onsdag, men da var det veldig mørkt. Nå ønsket vi alle å se stedet i dagslys, og Andreas ville klippe på dagens 6. post. Så gitt alle glade, fornøyde og litt slitne hjem. Takk for nok en flott runde i Østmarka!

Kveldsturer til 2. periodepostene på Lutvannskartet

Forrige uke så måtte jeg 'skynde meg' å få tatt 2. periodepostene på Lutvannskartet, litt etter fristen.

Mandag kveld 22.9 så gikk jeg inn med tantebarna, søsteren og svogeren min til Rundtjern. Vi startet litt sent, og det var spenennde med tur-o poster for ungene. Vi rakk postene 21 og 25 før vi hadde en lang deilig kveldsrast ved Rundtjern med kakao og kjeks. Da var det blitt såpass mørkt, så vi dro alle tilbake til bilen med koselig lysløypelys.

Dagen etter så dro jeg tilbake for å ta resten av postene vi ikke rakk. Jeg bor like ved, men det utrolig er at jeg stadig roter på Lutvannspostene. Men dette området er bratt, og kartet er fullt av masse små detaljer, så her er det lett å tulle litt.

Startet med post 24 der jeg glemte å notere koden, men den fikk jeg i ettertid ;-). Så kom det en bom på post 23, der jeg var redd for å skli for langt ned i skråningen. Etter en liten runde på høyden der, så kom jeg ned til rett nivå og fant den godt gjemte posten. Resten av runden gikk sørover langs kanten, og så var det lysløypen tilbake igjen.

Favorittposten iår er helt klart post 37 - for en utsikt i solnedgang :-)

Det er flott og spennende i dette området. Men noen av postene var veldig godt gjemt, så man måtte nesten stå rett foran dem før man fant dem. Ungene kommenterte også dette - at postene lå gjemt inne blandt trærne. Men vi fant dem :-)

Kveldstur til postene 44 og 45 fra Grønmo

Onsdag 17.9 tok vi en liten kveldstur til disse postene, som vi ikke rakk på turen til de første i runden.

Kjørte til Grønmo rett fra jobben og syklet inn til Langvann. Derfra fulgte vi blåmerket og stier først til post 45, og fikk en flott tur over høyden nord for den.

Til post 44 så dro vi omtrent rett østover og passerte den ville vakre Svartdalen på veien over til kollen sør for 44. Der var det grønt, vakker og frodig - og med en del sopp som vi så langs tidligere tråkk. Turen tilbake fulgte først rødmerket, deretter blåmerket sti tilbake til sykkelen, og derfra rakk vi å sykle tilbake til bilen kl 20 før det ble altfor mørkt.

Rundtur på Haukåsen med poster fra 2. og 3. periode

Lørdag 13.9 ble det en lang rundtur på Haukåsen med totalt 7 OD-poster, 1 kjentmannspost, en geocachecheck og en brukbar fangst av traktkantareller. Disse deilige skogssoppene er i ferd med å vise hodene sine nå, men er ikke så store enda :-)

Vi startet fra Østmarksetra og gikk inn Lutdalen, der vi først besøkte en av de nye kjentmannspostene i Østmarka; post 08-43 Markas minste dam i betong. Den kan ses fra blåstien like etter at man krysser bekken etter OD-61 (på vei oppover). Ferden fortsatte i bratt og delvis kronglete terreng i Lutåsen, før vi tok østover mot Lauvtjern og post 64. Her åpner det seg opp, og vi dreide sørover for å ta postene 35-34-33, der vi også kom innom den store radarkuppelen. Rart hvor synlig denne er fra hele Oslo, men man kan knapt se den i skogen før man er rett ved...

Da vi allerede hadde tatt postene 31-32, så tok vi stien nedover dalen og til sørenden av Hauktjern, og klarte å komme oss trygt tilbake til lysløypen (riktignok uten lys enda) før det ble altfor mørkt i skogen. En lang, variert og flott tur som ble totalt drøye 12,5 km., om enn litt tøff for en vrikket fot på bedringens vei...

Nok en gang takk til 'Ola Dilt' for flotte og varierte poster. Det blir nok flere fine høstturer fremover der vi kommer til å kombinere postene fra ulike kart til litt annerledes turrunder :-)

Fant et par briller like etter post 76

Var på Ola Dilt-tur igår, og da så vi et par solbriller som var hengt opp i et tre, like etter at vi hadde tatt post 76. Vi lot brillene henge igjen, slik at evnt. eier kunne plukke dem opp selv. Ta kontakt hvis du ønsker mer detaljer.

Vi tok postene 76-79 fra Grønmo, en fin rundtur rundt Rundvann. Post 80 tok vi tidligere sammen med 1.-2. periodepostene, fra Skullerudstua. Så en del sopp i skogen, men ingen som fristet å spise ;-)

Svar til Brit Berntsen vedr. 1. periodeposter

Lutvannspostene fra 1. periode ble tatt inn ganske tidlig iår. Vi var på tur i området 2. juli, og da var ihvertfall postene 1 og 2 tatt inn.

Men flere kart har 1. periodepostene stående ute. I helgen var vi innom et par på Skullerudkartet, og forrige onsdag sto Puttåsenpostene ute (se min blogg fra turen). Imorgen har jeg tenkt meg en tur til Slettfjell, har blitt fortalt at alle fra 1. periode fortsatt står ute, med unntak av post 18.

Lykke til og god tur! Hilsen en annen postsomlepave :-)

Kveldstur til 1. periodepostene på Puttåsen

Igår kveld var vi på en liten OD-tur for å se om 1. periodepostene fortsatt sto ute på Puttåsen. Og det gjorde dem! Det ble en fin runde fra Ellingsrud, avsluttet med en utrolig utsikt fra post 10 utover en vakker himmel.

Takk for at dere 'somler' med å ta inn postene, veldig fint for en allergiker som ikke får gått så mye på tur i mai og juni!

Kveldstur fra Sleppa og nordover rundt Kroktjern.

Flott kveldstur i fint vær med Steinar, som også er hektet på Ola Dilt. Jeg er akkurat hjemkommet fra solfylte Nice, og det ser ut som jeg tok med finværet hjem :-D

Turen gikk først inn til Sleppa, derfra klatret vi opp til post 31 som allerede hadde fått et lite Ola Dilttråkk opp. Ferden videre gikk via historisk post 39, før runden 11-15 ble tatt rundt Kroktjern. Flere flotte utsiktspunkter langs ruten.

Takk for flotte OD-poster som vanlig, og også for at dere lar dem stå ute noe etter dead-line så vi kan kombinere postene til litt andre ruter. Spesielt fint for oss pollenallergikere som ikke får gått så mye i skogen på våren pga. allergiproblemer.

Da har jeg kommet i siget med Ola Dilt-posten, formen er oppadstigende, og jeg gleder meg allerede til neste OD-tur. Jeg håper dere fortsatt somler litt med å ta inn postene fra 1. periode, spesielt Puttåsen, Lutvann og Slettfjell, som jeg mangler ;-)