Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Takk for i år!

De 3 postene på Lutåsen ble tatt "på overtid".
Jeg gikk ut fra Østmarkseteren og oppover mot Lutvann i nydelig vær. Det var vått i marka og endel stier var gjort om til bekker. Der det var løvfall, var det også glatt noen steder, så det var god grunn til å gå forsiktig.

Det var ingen spesielle problemer med postene, flott utsikt oppå her! Matpakken ble spist på toppen av Lutåsen, her var det flott utsikt både nordover Groruddalen, vestover og sydover!

Korketrekkeren til Thomas Heftye og høstbildet fra Ulsrudvann får symbolisere slutten på OlaDilt for i år. :-)

Takk for de flotte turene i år, flott var det også å kunne registrere poster på nett. Nå må jeg bare få sendt inn deltagerheftet!

Skullerudåsen

Gikk ut fra Skullerudstua, sydover til renseanlegget, videre sydøstover til post 77 og Rundvann - flyktningeruta. Videre langs vestsiden av smalvann til post 78. Deretter post 79 ovenfor Rundvann og post 80 mellom Fugleleiken og Skullerudmosen. Hjemturen gikk over Korpåsen og ned til Skullerudstua. På vei var jeg igjen innom post 50 for å få med bokstavkoden jeg glemte sist. ;-)
Været var helt nydelig, T-skjortevær!

Post 31, 32 og 36 før regner kommer.

Det har vært dårlig turvær denne sommeren og mye annet å ta fatt i. Trodde jeg skulle få til en langtur i dag, men yr.no har fremskyndet regnværet. En fin tur ble det likevel, så får langturen vente litt. Det er meldt bra vær i helgen! :-)

Skullerudåsen

Postene 46-50 i dag. Flott dag i skogen, det begynner å bli varme i været igjen!
Orkideer er ikke så vanlig i Østmarka (pga. sur jord), men mellom post 46 og 47 fant jeg noen flekkmarihånd på en myr. Flekkmarihånd er ikke så avhengig av kalkgrunn som mange andre orkideer.
Flott utsikt fra Korpåsen mellom post 49 og 50. Glemte å notere koden fra post 50, men pytt sann, klippet har jeg jo. ;-)

Utsiktstur

Gikk inn fra Hellerud og tok postene 21-25 og 37. Flott utsikt over Lutvann. Tuslet ned igjen ved Rundtjern, videre forbi Solbergvann og tilbake. Fin tur, deilig å se at skogen er grønn igjen etter tørken tidligere i sommer.

Slettfjell

Deilig tur i flott vær, postene 16-20 (og 39) gikk greit. Skogstorkenebb, jonsokblom, myrfiol og mamge flere viser at det snart er sommer. :-)

Skullerudåsen

Flott tur i marka i dag, og årets 5 første poster (26-30) ble funnet. :-)
Det var stort sett isfritt, men et nylig lett snødryss dekket bakken og kunne kamuflere ev. is.