Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Tur til Slettfjell

En fantastisk tur i dag søndag 20 april. Et strålende vær, og både jeg selv, min turkamerat og hunden hans koste oss i det fine været. Det smakte godt med kaffe og vaffel på Mariholtet etter turen.
Hilsen Harald H.

UFO?

Og i mellom ligger Hauktjern, hvor i hvert fall ikke jeg ville gått på isen.

Haukåsen postene 15-11

Alltid spennende - og utfordrende- turområde denne delen av Østmarka.Jeg valgte å ta postene i rekkefølgen 15, 14, 13, 12 og 11. En fin tur. Særlig stien ned mot Kroktjern der en må bruke tauet. Hvem har vært så forutseende! Det er kjempefint i skogen nå.

Herlig tur i marka

Turen startet kl 0715 ved post 6 hvor to rådyr tittet undrende på oss. Videre vandret vi og tok postene 7,8,9 og 10.Når vi kom ned til Lutvann var det godt med en rast. Videre gikk ferden i fine omgivelser mot Kroktjern og postene 14, 15, 13, 12 og 11 til vi kom ned ved Nøklevann og ruslet hjem. Turen kan så absolutt anbefales.

1.periode på Haukåsen er satt ut

Postene 11-15 er nå på plass.
Samtidig minner Ola Dilt om offisiell åpningsdag for sesongen ved Østmarksetra og Rustadsaga søndag 20.april kl. 11-13.

Blåveisen

Ettermiddagstur fra Skullerudstua til post 30 og 29 11/4. Masse blåveis langs stien her nå.

Puttåsen post 6 - 10

Fint turvær. På post 6 Puttåsen sto 2 rådyr og i retning post 10 kom 3 rådyr. Det er en fin opplevelse å se vilt på OD-turen. En del snø på stiene.

Post 30 til 26 med hodelyk

Stummende mørke og hodelykt gir en spesiell stemning i skogen. Det er trolsk og du er helt alene. Orienteringsferdighetene settes også på en ekstra prøve. I mørket er det viktig å ha god kontroll på retningen; da er kompasset et ekstra godtt hjlpemiddel.
Å jakte på Ola Dilt i mørket kan anbefales!