Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Fjernpost 85

Om dagen er i varmeste laget så er det fint å finne poster i marka på kveldstid. Passe svalt mellom trærne og dagslyset varer lenge.
Parkerte ved Bronåssetra på Hovelsrudveien og fulgte stier til post 85 som jeg ikke fikk med meg på forrige tur. Ca en time tur-retur

Fjernposter: En mulighet i sommervarmen

Med sol og varmt vær i sikte, kan det passe med en langtur i Østmarka.
Post 81 er litt vrien pga at stisytemet er ikke helt i samsvar med kartet.
Men prøv å se mer på terrengformasjonene og les gjerne tips til andre Diltere her i bloggen.
Ned fra Ramstadslottet passeres et skilt som markerer at her lå Ramstadsetra i gamle dager.
Men hvem Skolemesteren var, som var oppnavnet til åsen ved post 84, vites ikke.

God tur!

Hilsen Ola Dilt

Nøkkelknippe funnet ved post 14 + Info

Et nøkkelknippe med bl.a. bilnøkler, er funnet ved post 14 N for Kroktjern lørdag 31.5.
Savner du dette, så ring til Ola Dilt på 90994255.

Når det gjelder postene i 2.periode, er nå alle ute.

God tur i sommervarmen!

Hilsen Ola Dilt

Fjernpostene

Takk Rigmor for ditt innlegg. Vi skulle ta post 81 som siste på søndagsturen, og fant ikke ut av turkartets blåmerkede. Den blåmerkede på kartet var helt villedende. På veien ned stusset vi ved den gulmerkede, men var da trøtte etter lang leting i lia for å finne riktig utgangspunkt. Vi hadde da brukt over 6-7 timer på turen og gikk ned til bilen.
Når det gjelder post 84 er det nyttig å se etter grensemerke (små vanlige grensemerker i metall) for naturreservatet i kanten av stien og gå inn rett øst. Samme merke står også på posten da grenselinjen går rett øst.
Ellers så hadde vi en fin tur i motsatt rekkefølge av postene.

Er Lutvannspostene for periode 2 satt ut?

Jeg lurte på om Lutvannspostene for periode 2 er satt ut? Det er jo allerede juni og ingen melding om at de er satt ut er gitt.

Jeg har også et forslag til opplegg for fjernposter for fremtidige år. Å finne poster på 1:25000 kartet virker litt vanskelig fordi det er så lite detaljer på det samt at det ikke virker helt oppdatert. Så hvorfor ikke sette ut fjernpostenen på ett av O-kartene i 1:10000 til Østmarka OK (eventuelt andre O-klubber rundt Oslo). Da har vi et godt o-kart å finne fjernpostene på. Ved å rotere hvilket fjernkart man bruker hvert år så kan vi ola-diltere etterhvert få en fin samling av o-kart utenfor vår nærområde. Det koster vel ikke så mye ekstra å legge ved et ekstra o-kast i Ola-dilt posen. Kanskje man kan øke prisen med 20-25 kroner for å få med fjernkartet.

Fjernpostene

Etter å ha brukt orienteringskart i 1:10000 var det uvant å finne fram med turkart 1:25000. De fleste postene gikk greit, med unntak av 84 som jeg brukte endel tid på. Her gikk jeg for tidlig ut i terrenget fra stien. Og på vei tilbake til Sandbekken endte jeg opp på feil side av Åmotdammen, så post 85 får vente til en annen gang. Ellers er jeg enig med tidligere innlegg; dette tar tid! Store avstander og kupert terreng. Og mye fint å se, både fra Bjønnåsen og Ramstadslottet.

Post 81

Parkerte i en lomme ved veien opp til Blystadlia. Mange parkerer her!
Jeg brukte o-kartet over Åmodtdammen (1:10 000), og det er et godt kart. Da er det lett å finne posten.

Fjernpostene

Gemalen og jeg la ut på tur for å ta fjernpostene. Og det tok sin tid. Vi brukte 8 timer med diverse pauser innlagt, litt leting etter noen av postene, og nyting av utsikten på Bjønnåsen og Ramstadslottet. Vi synes post 84 var den vanskeligste å finne. Et lite tips til de som skal finne post 81 med utgangspunkt Sandbekkstua: Blåmerkinga på kartet stemmer ikke med virkeligheten. På et snauhogd område går det en gul-merket sti til høyre skiltet til Åmotdammen/Åmotsetera. Denne er blåmerket på kartet og sikkert årsaken til problemer for mange. Ta denne gulmerkede stien og posten ligger rett oppi der....

Kveldstur til postene 41-45

Hadde en kjempeflott kveldstur til postene 41-45. Startet fra parkeringsplassen på Sandbakken i 2o tiden. Rotet litt rundt post 42 og det fikk jeg høre da en gjøk gol koko koko. På mandag hadde jeg en tur på Haukåsen til postene 31-35 en fabelaktig tur med mye flott natur. Kom til min overraskelse over post 62 fra i fjor som fortsatt sto ute.