Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Metode for merking av koder på postene

Jeg tror ikke at for eksempel post 75 hadde feil kode. Den riktige koden har stått på posten (QVH) siden jeg og mange andre har registrert den korrekt.

Det som er problemet er at enkelte poster ikke har brukt det smarte systemet med å bruke tape over teksten med kode for å beskytte den fra vær og vind. Istedet er den kun skrevet rett på med tusj. Over tid blir teksten vasket vekk.

Noen poster har til og meg ikke fjernet fjorårets merking, men kun klusset over gammel kode. Så når den riktige koden er blitt borte så står den gamle igjen og i mangel på riktig post så registrerer man den gamle.

I fjor var det endel problemer med at kodene forsvant etter regnværsperioder etc. I år har enkelte postutsettere (men ikke alle) brukt en bedre metode med å tape over kodeteksten. Da blir den ikke borte.

Så min anbefaling til postutsetterne er å sørge for at ALL kodemerking fra tidligere år blir fjernet samt at ny kode blir beskyttet med gjennomsiktig tape. Da unngår man at kodene forsvinner.

Noen koder er litt vanskelig å tolke fordi de er skrevet med tusj og formen på bokstaven kan mistolkes. F. eks. mistolket jeg IYB med LYB på en post fordi I'en var skrevet med seriff. Så en god ide kunne være at koden samt postnummeret maskinskrives og printes ut på papir. Denne lappen limes på posten med en gjennomsiktig tape. Da blir det ikke mulig å lese feil kode.

Da er det også lett å rense posten til neste år fordi man fjerner tapen og tar bort lappen, eventuelt man limer en ny lapp over den gamle.