Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Haukåsen 1.august

Startet turen fra Østmarksetra, gikk via Lutdalen opp Haukåsen. Tok postene 33,61,32,31,62 og 63. Fikk problemer med post 63 da denne var gjemt mellom to trær. Tror jeg gikk forbi posten tre, fire ganger på 5 meters avstand.
Stoppet ved vannet Lautjern som ligger mellom postene 31 og 62. Dette er idylisk lite vann. Lå en hytte rett ved vannet som hadde utsikt over vannet, denne skulle jeg gjerne hatt.
Mer om Lautjern :http:http://www2.skiforeningen.no/flickr/photo/1968789072/Lautjern-i-november.html

Fjernpostene 81, 82 og post 39

Startet turen fra Ulsrud t-bane stasjon. Gikk via Mariholtet på veien tok jeg historiske posten 39. Når jeg gikk opp bakken til posten kunne man høre susen av publikum fra fjern tid.

Etter en kaffepause ved Mariholtet gikk turen videre til post 81. Den var grei å finne selv om det var mye klatring mellom busker og steiner opp til posten.

Problemet oppstod da jeg skulle ta post 82, hadde tenkt å gå umerket sti som gikk langs Halssjøen. Den fant jeg ikke, men fant en sti langs kraftledningen. Den ble også borte så det endte med at jeg gikk i et landskap som var vanskelig å gå i. Derfor var jeg rimlig sliten når jeg kom frem til Post 82.

Hadde tenkt å ta post 83 også, men bestemte meg å gå forbi denne for nå var jeg så sliten og det var lang vei å gå hjem. Turen ble avsluttet på parkeringsplassen ved Skullerudstua etter jeg hadde gått via Skytten, Sør-Elvåga og Ødegården.

Mer om Halssjøen på skiforeningen.no: http://www.skiforeningen.no/markadb/showpoi.cgi?id=341

Lutvann 16 juni

Tok postene 21 til 25 i omvendt rekkefølge. Startet turen fra Oppsal T-bane stasjon. Været var fortreffelig, hadde små problemer å finne postene utenom post 24 da jeg valgte feil sti til posten.

Satt en time ved Rundtjern(ligger mellom postene 22 og 21) for å nyte stillheten mens hunden badet. Var også innom utsiktpunktet over Lutvann. Blir alltid like fasinert over utsikten over vannet.

Turen ble avsluttet ved parkingsplassen ved Ytre Ringvei på Oppsal/Trasop.

Mer om Rundtjern på skiforeningen.no:
http://www.skiforeningen.no/cgi/newimgshow.cgi?nr=6423

Spinnern 14 juni

Startet og avsluttet turen ved parkeringsplassen nær Sandbakken. Gikk først og tok den historiske posten ved Setertjern(post 40). Veien som er kalt opp etter Anton Barli er en idyllisk vei/sti.Gikk så opp til Sandbakken og tok en kaffe før selve turen startet.

Tok postene i denne rekke følgen 41, 42, 85, 43, 44 og 45. Det var mye klatring på koller og i ulendt terreng, men særlig rundt tjernet Tømmerholtjern var det flott(ligger mellom postene 41 og 42). Hunden fikk også et velfortjent bad i dette tjernet.

Så ingen orm på turen utenom en som var påkjørt på veien opp til Sandbakken. Under hele turen hadde vi bakgrunnsmusikk av gjøken som gol. Bedre musikk kan en ikke ha på en flott dag i Østmarka.

Mer om Tømmerholtjern på skiforeningen.no :http://www.skiforeningen.no/cgi/newimgshow.cgi?id=8955

Skullerudåsen 12 juni

Finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær.
Startet og avsluttet turen ved Skullerudstua. Tok først post.46, så 47, 48, 49. Gikk så og tok post 37, Milorghula.Før turen ble avsluttet med post.50. Dette er et område av Østmarka som jeg liker å gå tur i, men i dag ble turen en våt fornøyelse. Det heter seg at det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær. Helt tydelig at jeg hadde dårlig klær for gjennomvåt ble jeg.

Haukåsen 6 juni

Startet og avsluttet turen fra Østmarksetra, gikk via Sarabråten som jeg alltid tar en rast ved for å nyte utsikten over Nøklevann. Tok postene 11,12,13,14,15,34 og 35. Lite folk i marka, men en herlig stillhet. Ved Kroktjern var det en flott kveld, bare en andefamilie som brøt stillheten.