Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Minidiltere har 10 klipp ekstra.

Så vidt jeg har oppfattet, så har alle minidiltere også mulighet til å klippe de 10 MD-postene på nettet, i tillegg til våre 90 klipp. Ikke om jeg vet om vedkommende er minidilter. Dette muligheten kommer som følge av alderen som en registrere seg om, og om det passer innenfor minidiltkravet.

Puttåsen og Lutvann - 1. periodeposter

Fikk tatt en del 1. periodeposter i finværet rundt pinsen. Godt å være igang igjen :-)

Puttåsenpostene ble tatt 23.5 fra Lindeberg p-plass, med post 8 som første. Fulgte så runden med klokken, med litt bratt terreng ned mot post 6 fra østsiden der vi kom en litt annen vei enn mange andre. Grei løype, men postene hang jo litt høyt. Heldigvis ikke for høyt for mine ca. 160 cm da ;-)

Post 10 er nok feilpassert, som nevnt tidligere. Ifølge kartet og avstander til stier og S. Puttjern, så skulle posten ha ligget ved en steinblokk mer til nord, nærmere vannet. Men det er jo ingen problem med å finne og se posten da ;-)

Pinseaften tok vi postene 2-4 på Lutvannskartet, på en kort liten kveldsskogstur i varmen. Fin liten runde (postene 1+5 ble tatt tidligere), men syns en del av postene plasseres i ganske bratt terreng (som post 2). Greit nok for oss som er vant til å ferdes i skogen, men syns en del av de lette postene kan være litt vanskelig tilgjengelig for vimsete barn, eller eldre som kanskje ikke har samme styrke i benene som før.

Ellers var det trist å se på alt rotet og etterlatskaper etter skogshogsten mellom post 3 og 4. Litt av et paradoks at flotte og mye brukte nærområder skal hogges av Oslo kommune, akkuarat samtidig med ny Markalov endelig blir vedtatt. Håper det blir ryddet opp i alt rotet, for nå lå det masse store tretopper, kvist og kvast rundt i hele terrenget. Synd å se :-(

Ola Dilt-sesongen igang med historisk vei & Ola Diltdagen :-)

Jeg kom sent igang med tur-o-sesongen iår pga. bjørkeallergi og en vond tåneglrotbetennelse. Men omsider så var foten bra nok til fotturer i Østmarka igjen :-)

Debutposten iår ble nr. 40 Antons vei, som vi tok etter et deilig 17. maimåltid på Sandbakken. Speketallerken og iskaken der kan virkelig anbefales! Turen inn ble ikke så lang, men dette var en ukjent del av Østmarka for oss. Nydelig flott vei, og koselig grillplass like etter den artige broen. På veien tilbake lette vi etter inskripsjonen i fjellet, og fant den etter litt leting :-)

Noen dager etter ble det funnet 12 poster, da vi tok med famile og tantebarn på Ola Diltdagen. Da fant vi de 5 spesialpostene, sammen med 5 Minidiltposter, så det ble 10 totalt sammen med familien. Etterpå dro Steinar og jeg til Lutvannskartet, der vi rakk en liten ekstrarunde med post 1+5 før vi hørte tordenbuldring i det fjerne. Da fant vi det trygt å snu nesen tilbake til bilen. Heldigvis rakk vi hjem før regnet startet.

På Ola Diltdagen var det så mange folk i skogen, så det var ikke noe problem å finne postene. På hver post møtte vi andre folk, noen rastet ved dem, og noen kom fra ulike kanter. Innom Haraløkka var vi også for å se på samlingsplass for o-løpet, samt å kjøpe noe å spise. Mao. en flott diltedag :-)

Link til blogg om turen Ola Diltdagen: http://www.norge123.no/medlemmer/blogg.aspx?30303333596D78765A3264705A4430794D7A63314D513D3D2D6D62395072374A544969343D#blogg