Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Puttåsen

Siste OlaDilt tur i år gikk til Puttåsen. Jeg manglet post 56, 57 og 60 (58 og 59 har jeg tatt sammen med poster ved Krokvann tidligere i høst). Parkerte ved parkeringsplassen ved Ellingsrudflaten, så gikk vi innover og fikk med oss årets siste 3 poster. Da var alle 90 postene "i boks"!

Her var det ikke stort sopp å se, kanskje pga. det fine været vi har hatt nå, eller kanskje det ikke er så mye sopp i dette området?

Ned til Svartputt, videre vestover. Junior ønsket å ta en titt på Lauvtjern med tanke på ev. senere fisketur. Dette er et vakkert skogstjern, i nordenden ligger to hytter (en speiderhytte og en privat, tror jeg).

Deretter gikk vi tilbake til Svartputten, også der vaket det en ørret. Videre gikk vi østover, så en liten omvei sørover til Nuggerudsteinen, eller Djevelens (Fandens) prekestol som den også kalles. Det er flott utsikt østover herfra!

Deretter bar det nordøstover - og nedover de bratte skråningene mot Nuggerud der veien mot Mariholtet går. Derfra var det kort vei tilbake til bilen.

Årets OlaDilt er altså slutt for vår del, alle postene er tatt. Noen turer blir det fortsatt, jeg tenker meg kanskje en tur til kløftene ved Hauktjern bl.a. mens jeg fortsatt har junior som turfølge. ;-) Ellers er det jo nok av turer å velge i frem til snøen kommer. :D

Spinnern

Deilig tur i flott sommervær!

Fant post 71, gikk deretter opp på Spinner-åsen med bautaen. Måtte jo vise denne til junior. Videre nedover til post 72. Post 73 var allerede tatt, så neste ble 74. På vei til 74 fant vi endel kantarell - og traktkantarell! :-)
Post 75 ble også tatt før det bar til bilen på Grønmo.

Denne gangen traff vi forbausende mange andre (3-4?) i skogen, de fleste i samme ærend som oss. Håper dere fant postene dere også! :D

Fine turer i marka. Sopp og bær.

Junior er hjemme for tiden, så plutselig har jeg en turkamerat. Vi har gått noen flotte turer. Først tok vi postene nær Grønmo. Deretter en tur til Haukåsen. Da var turen kommet til å forsøke seg litt lenger inn i marka, jeg manglet 4 fjernposter. Fra Sandbakken gikk vi inn mot N. Svanfossen og krysset der. Postene 84 og 83 ble tatt, dessuten fikk vi med oss 1,3 kg. kantarell og litt tyttebær før vi igjen krysset Elvåga ved Skyttenbrua. Vi var slitne da vi returnerte til Sandbakken.

I går ble det ny, lang tur, vi gikk ut fra Østmarksetra og gikk via Mariholtet. Post 81 var grei, det var litt mer "uveisomt" mellom 81 og 82. Vi var temmelig slitne da vi hadde vært rundt Nord-Elvåga og krysset Skyttenbrua for 2. gang p få dager. Da hadde vi enda noen km. igjen til bilen, men det går jo raskt på skogsveiene. Litt sopp og bær ble det også i går.

Da er alle fjernpostene tatt, jeg er spesielt glad for jeg fikk følge på disse to lange turene. Bildet av junior er tatt ved Halssjøen, mellom post 81 og 82. Så stille og deilig det var her! :D

Skullerudåsen

Ut fra Skullerudstua, en bratt start på turen med post 46. Deretter opp til Skullerudmosen og sørover til post 47. Blåmerket sti til Rundvann og post 48.

Videre tok jeg Flyktningeruta forbi Smalvann, trappene ned i "dumpa" og stien mot Smalvannshulen nordover.

Jeg har ikke vært i dette området før, det er et flott og trolsk terreng. Videre nordover fra post 37 til blåmerket sti som gikk vestover igjen. Post 49 var grei nok. Jeg fant "Dryppet" på vei fra 49 til 50, måtte frem med kameraet her også. :-)

Post 50 på Trolldalsåsen var enkel, og post 38, Fjelstad ble tatt på hjemvei. En deilig tur i flott vær! :D

OlaDilt-dagen

Hyggelig å se så mye folk i skogen i dag, det var virkelig folk "overalt". Både små og store, gamle og unge, var å treffe rundt omkring.

Som de fleste tok jeg post 86-90, dessuten fikk jeg med meg 4 prøveposter. Noen tok minidilt-poster også, så jeg.