Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Minidiltposter

Noen som vet om Minidiltpostene er tatt inn? I heftet står det vel at de tas inn 21.juni.

Synes forøvrig det er merkelig at postene tas inn når skoleferien begynner. Et tips til neste år er å la Minidiltpostene stå ute lenger og ihvertfall gjennom sommerferien. For skolebarna og -foreldrene er det mange feriedager som må fylles med innhold og å oppsøke Minidiltposter er en fin aktivitet.

Stake i skogen med kube på

Det er enkelte steder satt ut salt-slikke-steiner for elg i skogen; en slik finnes også like ved en av postene på Slettfjell i 3.periode; mulig er det en slik du har sett.
Kuben er ca 20 x 20 cm og ofte brunlig av farge.
Om det er noe apparat for å måle antall "besøk", vet jeg ikke.

Hilsen Ola Dilt

Et tips og et spørsmål på fjernpost 81

Når du skal besøke fjernpost 81 på Haugerkollen "lønner det seg" å klatre opp på sørsiden fra Skullerudseter. Bratt, ulendt og tett skog. Når du skal ned får du en flott opplevelse hvis du går ned vestover retning skogsveien. Etter å ha gravd deg gjennom tett skog står du plutselig øverst i et tidligere hogstfelt. Da åpnes det opp og du har en utrolig utsikt. For en gang skyld ser du "golfballen" på Haukåsen "bakfra" og vyene går langt av sted. Noe å unne seg!
Så et spørsmål: På vei ned kommer man ned på en myr. Der står det "noe rart": Ute i et myrhull står det en stake med en kube av noe slag. På et tre like ved er det festet noe som kunne ligne et kamera eller et måleapparat. Noen som vet hva dette er? Hva er den kuben? Forskning av noe slag? De som vet må gjerne blogge her. Takk

Post 25 Lufvann og Post 21

Postoppslaget (med tang) er revet ned. Ligger på bakken. Tydeligvis litt for en nær god sti!
På post 21 henger det et kompass som noen har mistet.

Poster 1.periode

Normalt står postene ute noe lenger enn det som er angitt i heftet.
Kontakt postutsetter, om du er i tvil ( se tlf. nest siste side i heftet.

PS:1.periode Slettfjell blir ikke tatt inn med det første. Også Puttåsen vil stå ute noe lenger.

Hilsen Ola Dilt

Haukåsen post 11 og 12

Hadde tenkt å ta vårpostene 11 og 12 denne helga, men oppdaget at siste sjanse til å ta disse var 21.juni. Jeg lurer på om noen har tatt disse to postene de siste dagene, og om de vil bli stående ute førstkommende helg?

Fjernpostene 81, 82 og post 39

Startet turen fra Ulsrud t-bane stasjon. Gikk via Mariholtet på veien tok jeg historiske posten 39. Når jeg gikk opp bakken til posten kunne man høre susen av publikum fra fjern tid.

Etter en kaffepause ved Mariholtet gikk turen videre til post 81. Den var grei å finne selv om det var mye klatring mellom busker og steiner opp til posten.

Problemet oppstod da jeg skulle ta post 82, hadde tenkt å gå umerket sti som gikk langs Halssjøen. Den fant jeg ikke, men fant en sti langs kraftledningen. Den ble også borte så det endte med at jeg gikk i et landskap som var vanskelig å gå i. Derfor var jeg rimlig sliten når jeg kom frem til Post 82.

Hadde tenkt å ta post 83 også, men bestemte meg å gå forbi denne for nå var jeg så sliten og det var lang vei å gå hjem. Turen ble avsluttet på parkeringsplassen ved Skullerudstua etter jeg hadde gått via Skytten, Sør-Elvåga og Ødegården.

Mer om Halssjøen på skiforeningen.no: http://www.skiforeningen.no/markadb/showpoi.cgi?id=341

3.periode Slettfjell er satt ut

Postene 66-70 ble satt ut i kveld. En del mygg og knott, men ellers fint i skogen. Det er frodig og tildels noe kronglete undervegetasjon.
Merk at post 70 IKKE er stein ( steinen finnes ikke i terrenget), men posten ligger der den er merket av, på et lite høydepunkt.
Merk den flotte utsikten ved post 69. Og har du vært ved Igletjern før? Ikke det flotteste vannet i Østmarka, men dog kanskje en ny opplevelse.

God tur! Hilsen Ola Dilt