Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Fra en kverulant

Løp en fin tur i går kveld;
Skullerud, 38, 50, 36, 37, 49, 48, 47 og 46.
Holdt på å gi opp å finne posten på Gullsmeden.
Den var på Gullsmeden, men minst 50 meter syd for angitt posisjon på kartet.

Tur til Sandbakken 01.06 i veldig fint vær

Syklet hjemmefra mot Sandbakken og tok av fra Enebakkveien mot Setertjern. Syklet først til post 40 for å ta den historiske posten. Posten var grei, men jeg fant aldri teksten Anton's vei i fjellet så jeg lurer på hvor den er skrevet inn.

Syklet så tilbake til parkeringsplassen sør for Sandbakken. Bestemte meg for å begynne med post 45 så jeg gikk på veien nordøstover. Det gikk raskt å gå på denne veien og da jeg nærmet meg posten så speidet jeg etter en mulighet for å forsere skrentene for å komme til myra. Men det var ganske kronglete her så jeg gikk istedet til hyttene og gikk sørvestover. Her var det greit å gå opp en skrent litt sør for stupet. Posten var lett å finne.

Satte kurset for post 44 ved først å gå tilbake til veien og da den lille stien østover mot myra litt syd for kraftlinjene. Oppdaget at det var mye opp og ned her så jeg måtte klatre endel. Spesielt skrenten opp øst for myra var bratt. Så var det opp og ned og igjen opp til jeg kom til kollen hvor posten skulle ligge. Selve posten var i åpent lende og lett å finne. Så problemet var mer å forsere skrentene istedet for å finne posten.

Deretter bar det sørover mot post 43. Valgte å gå langs med høydedraget ikke så langt fra stupene til jeg krysset stien. Måtte forsere en lang skråning for å komme opp på selve Grasåsen. Gikk så sørover og klatret ned en bratt skråning ned hvor den uttørkede putten lå. Her var det et litt spesielt terreng med store steiner, skrenter etc. på begge sider.

Satte så kurset til den lille kollen sørvest for post 43. Her lå nemlig fjernpost 85. Det er vel en av de få gangene at en fjernpost ligger på et av de ordinære kartene. Nå var jeg vant til å klatre ned skråninger så det var greit å komme ned til myra og deretter opp enda en skråning til posten. Kollen var åpen så posten var lett å finne. Hadde god utsikt over Eriksvann fra Grasåsen.

Neste post var 42 og jeg satte kursen ned til myra og deretter rett på posten. Terrenget rundt myra besto av mye død skog med visne blader på bakken etc. Heldigvis var ikke myra noe særlig våt. Krysset en sti like før jeg traff på steinen ved posten.

Siste post var 41 og jeg gikk ned til myra like ved Tømmerholttjern og fulgte blåmerket sti vestover mot posten. Gikk så rett mot posten når stien endret kurs fra vestover til å gå rett sørover. Posten lå litt lavt i terrenget i et ikke altfor åpent terreng, men jeg traff rett på. Sikkert hjulpet av Ola-dilt stien i retning posten. :)

Deretter bar det tilbake til blåmerket sti og forbi Sandbakken tilbake til sykkelen. Dessverre kom jeg 10 minutter for sent til å stikke innom for å kjøpe en velfortjent is i varmen. :(

Det var en fin tur i et område jeg ikke kjenner så godt. Det var bra jeg er i fin form fordi det var mange skrenter å forsere opp og ned, men det er jo litt av sjarmen med Ola-dilt.

All takk til Ola-dilt gruppen som er så flinke til å plukke ut interessante og utfordrende poster. Det er alltid gøy å komme hjem å registrere poster man har jobbet litt med for å kunne stemple.

Fjernposter 81-84

Tok fjernpostene 81-84 den 30.05 i nydelig sommervær.

Syklet nesten til Skyttenbrua og begynte turen mot post 81. Krysset brua og gitt etter det første stikrysset på den umerkede stien til veien i Deledalen på østsiden av Nordelvåga. Stien var grei å gå og litt spesiell fordi den hadde et kryss hvor den delte seg i en lavvannsti og en høyvannsti. Så var det bare å følge veien nordover til den umerkede stien mot Skilledalen like ved Gaupesteinene. Den stien var helt grei å gå. Gikk så på blåmerket sti til Skullerudseter og tok deretter av nordover til Haugerkollen og post 81. Det var en litt bratt skråning med mange døde trær så jeg stakk meg litt på kvister etc. Men posten var grei å finne selv om toppen ikke var åpen.

Gikk så tilbake til Skullerudseter for å ta post 82. Ønsket å følge blåmerket sti til nordspissen av Halssjøen og deretter følge umerket sti langs vannet til den møter en rømerket sti. Men jeg oppdaget raskt at den umerkede stien etter noen meter omtrent forsvant. Den er nok lite brukt. Det var ganske kronglete å gå langs vannet mot den rømerkede stien. Tilslutt fant jeg den og gikk vestover til et stikryss med umerket sti i et myrete område, men jeg fant aldri stien sydover som ville bringe meg til posten. Så jeg fortsatte den rødmerkede stien vestover til jeg krysset den blåmerkede sydover vest for Gråbeinsmosen. Gikk østover rødmerket sti mot Musehogget, men her var det vått så jeg prøvde å gå på den umerkede istedet litt lenger nord, men også den var nesten borte. Kom fram tilslutt og fant posten ganske lett. Det er bare å følge vannkanten til man ser buen nær sydspissen av Halssjøen.

Gikk tilbake til krysset mellom rødtmerket og blåmerket sti for å gå sørover mot post 83. Gikk på blåmerket parallelt med Valstadløypa til de stiene møttes igjen. Gikk så vestover ned til myra og fulgte den sørover til jeg fant posten. Det gikk greit, men det var litt kronglete å gå langs kanten av myra mot posten. Var dum nok til å gå på vestsiden av myra mens posten lå på østsiden. Heldigvis var den ganske smal.

Gikk tilbake til Blåmerket sti for å følge blåmerket sti helt til post 84 (Sørskytten). Det var det letteste strekket og ikke vått i det hele tatt.

Etter post 84 gikk jeg blåmerket til sydspissen av Sørelvåga og fulgte blåmerket mot Smørhullet og videre langs Langvann tilbake til sykkelen nær Elvåga. Kom frem til sykkelen rimelig sliten og gåen i bena. Var tørst selv etter å ha drukket opp 3 liter med vann. Hele gåturen tok over 6 timer og enda hadde jeg 30 minutter med sykling hjem.

Dette var første gang jeg tok Ola-dilt fjernposter og jeg var glad og stolt over at det gikk så bra selv om beina og spesielt føttene streiket hele neste dag. :) Det frister til gjentakelse å forsøke en den utfordringen det er å ta poster på en mer unøyaktig kart samt besøke områder man aldri har vært i før

Skullerud post 26

Fint vær i kveld ved post 26, kryper nå sakte oppover listen. Ser at bildeteksten
ikke kom med?

Bilde tekst: Overnatting i regnvær i nærheten av post 26.

Første tur med OlaDilt 29 mai

Fin tur i fint vær.
Startet fra Oppsal St.
Passerte Sarabråten og fant posten nr. 39.
Morro at dette har vært en hoppbakke.
Her er det Liljekonvall og jeg så rådyr i bakken.

Puttåsen og Lutvann - 1. periodeposter

Fikk tatt en del 1. periodeposter i finværet rundt pinsen. Godt å være igang igjen :-)

Puttåsenpostene ble tatt 23.5 fra Lindeberg p-plass, med post 8 som første. Fulgte så runden med klokken, med litt bratt terreng ned mot post 6 fra østsiden der vi kom en litt annen vei enn mange andre. Grei løype, men postene hang jo litt høyt. Heldigvis ikke for høyt for mine ca. 160 cm da ;-)

Post 10 er nok feilpassert, som nevnt tidligere. Ifølge kartet og avstander til stier og S. Puttjern, så skulle posten ha ligget ved en steinblokk mer til nord, nærmere vannet. Men det er jo ingen problem med å finne og se posten da ;-)

Pinseaften tok vi postene 2-4 på Lutvannskartet, på en kort liten kveldsskogstur i varmen. Fin liten runde (postene 1+5 ble tatt tidligere), men syns en del av postene plasseres i ganske bratt terreng (som post 2). Greit nok for oss som er vant til å ferdes i skogen, men syns en del av de lette postene kan være litt vanskelig tilgjengelig for vimsete barn, eller eldre som kanskje ikke har samme styrke i benene som før.

Ellers var det trist å se på alt rotet og etterlatskaper etter skogshogsten mellom post 3 og 4. Litt av et paradoks at flotte og mye brukte nærområder skal hogges av Oslo kommune, akkuarat samtidig med ny Markalov endelig blir vedtatt. Håper det blir ryddet opp i alt rotet, for nå lå det masse store tretopper, kvist og kvast rundt i hele terrenget. Synd å se :-(

Post 32 - Kompass funnet

I lyngen ved post 32 på Haukåsen hadde noen lagt fra seg kompasset sitt.
Hengte det opp på post"flagget".

Ellers en varm og flott tur til periode2-postene på Haukåsen. Knusktørt over åsene men våte myrer.

Fin tur på Spinnern 1. pinsedag

Vi gikk postene i omvendt rekkefølge - 45 til 41 pluss 85. Været var det beste og stille i skogen da vi gikk rundt, møtte nesten ikke folk underveis. Ble noe dal- og bergbane mellom 45 og 44. Og det er mer skrenter enn hva kartet viser noen steder. Men i et område med mange og høye stup og skrenter, er det sannsynligvis vanskelig å velge ut hva som er skrent og hvor farbart det er likevel ved å sno seg i mellom, slik som opp til 44. Fra 44 til 43 fulgte vi høydene. Har løpt orientering mange ganger tidligere. Området ser ut til å være mye mindre brukt enn før, og eventuelle småstier blir borte. Fant noen inn i mellom slik de lå tidligere. Søkket med post 43 var imponerende, har ikke vært innom her før. Tok 85 i denne runden mot 42. Takk for denne runden.

Skullerudåsen

Ut fra Skullerudstua, en bratt start på turen med post 46. Deretter opp til Skullerudmosen og sørover til post 47. Blåmerket sti til Rundvann og post 48.

Videre tok jeg Flyktningeruta forbi Smalvann, trappene ned i "dumpa" og stien mot Smalvannshulen nordover.

Jeg har ikke vært i dette området før, det er et flott og trolsk terreng. Videre nordover fra post 37 til blåmerket sti som gikk vestover igjen. Post 49 var grei nok. Jeg fant "Dryppet" på vei fra 49 til 50, måtte frem med kameraet her også. :-)

Post 50 på Trolldalsåsen var enkel, og post 38, Fjelstad ble tatt på hjemvei. En deilig tur i flott vær! :D