Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Ola Dilt-sesongen igang med historisk vei & Ola Diltdagen :-)

Jeg kom sent igang med tur-o-sesongen iår pga. bjørkeallergi og en vond tåneglrotbetennelse. Men omsider så var foten bra nok til fotturer i Østmarka igjen :-)

Debutposten iår ble nr. 40 Antons vei, som vi tok etter et deilig 17. maimåltid på Sandbakken. Speketallerken og iskaken der kan virkelig anbefales! Turen inn ble ikke så lang, men dette var en ukjent del av Østmarka for oss. Nydelig flott vei, og koselig grillplass like etter den artige broen. På veien tilbake lette vi etter inskripsjonen i fjellet, og fant den etter litt leting :-)

Noen dager etter ble det funnet 12 poster, da vi tok med famile og tantebarn på Ola Diltdagen. Da fant vi de 5 spesialpostene, sammen med 5 Minidiltposter, så det ble 10 totalt sammen med familien. Etterpå dro Steinar og jeg til Lutvannskartet, der vi rakk en liten ekstrarunde med post 1+5 før vi hørte tordenbuldring i det fjerne. Da fant vi det trygt å snu nesen tilbake til bilen. Heldigvis rakk vi hjem før regnet startet.

På Ola Diltdagen var det så mange folk i skogen, så det var ikke noe problem å finne postene. På hver post møtte vi andre folk, noen rastet ved dem, og noen kom fra ulike kanter. Innom Haraløkka var vi også for å se på samlingsplass for o-løpet, samt å kjøpe noe å spise. Mao. en flott diltedag :-)

Link til blogg om turen Ola Diltdagen: http://www.norge123.no/medlemmer/blogg.aspx?30303333596D78765A3264705A4430794D7A63314D513D3D2D6D62395072374A544969343D#blogg

Spinnern 2.periode, samt post 39, er på plass

Den historiske posten "Hoppbakken ved Sleppa" ble satt ut nå i kveld. Og om det virker bratt opp fra veien, husk du går i unnarennet på en tidligere hoppbakke. Fine liljekonvaller ved posten nå! Se også etter restene av hoppbakken, både steinfundament og bolter finnes i fjellet.

Postutsetter melder også at Spinnern 2.periode, post 41-45, er ute.

For kodene på fjernpostene, se innlegg lengre ned i bloggen.

God pinse- det er meldt sommervær!

Hilsen Ola Dilt

Folksomt ved Sandbakken søndag

Oppsal Orientering arrangerte søndag 24.mai "Knut Valstads Minneløp" fra Sandbakken. Over 1000 personer deltok og løp i krevende løyper på Spinnern-kartet. Knut Valstad var en av pionerende i Norge mht fremstilling av moderne o-kart.

Ola Dilt dagen

Vi samlet oss 6 kollegaer fra jobb, og startet litt tidlig. Litt for tidlig viste det seg, for det klarnet opp og ble deilig varmt etterhvert.
Voldsomt med folk i skogen i dag, hyggelig for arrengementet, litt mange for en bygutt som synes det er deilig med ro i skogen når man først kommer ut. Men pytt, nok en deilig dag i skogen, som ble avsluttet med post 27 og 38. :-)
Takk for turen!

Gikk glipp av Ola-Dilt dagen :-((

Jeg hadde ikke merket meg Ola-Dilt dagen i dag. Pokkern også! Da hadde jeg selvsagt prioritert postene 86-90. Det ble det ingenting av.

I stedet hadde jeg en fantastisk tur langs postene 16-17-18-20-19 i strålende godt vær. Etter post 18 ble Niko (12 år gml Irsk Setter) innvilget en badetur i Langvann. Det satte han umåtelig stor pris på, og slurpet begjærlig i seg store mengder deilig, rent Langvann. En spesiell hilsen sendes til det hyggelige paret med den 4 år gamle engelsksetteren vi traff da vi kom ut på veien ved Øgårdsmosen!

OlaDilt-dagen

Hyggelig å se så mye folk i skogen i dag, det var virkelig folk "overalt". Både små og store, gamle og unge, var å treffe rundt omkring.

Som de fleste tok jeg post 86-90, dessuten fikk jeg med meg 4 prøveposter. Noen tok minidilt-poster også, så jeg.

Ola Diltdagen

Post 86: Noterte kode HJK men den blir ikke godtatt.
Hva skal koden være?

87-90 OK.

Post 40 "Antons vei "

Også post 40 er på plass. Det er en kort,men koslig tur langs Setertjern fra veien inn mot Sandbakken.
Merk at Oppsal arrangerer stort o-løp ved Sandbakken lørdag 23. og søndag 24. mai. Parkering kan være vanskelig disse 2 dagene.
Legg merke til fjellveggen der "Antons vei" er meislet inn.
Posten er på østre side av Februene.

Mvh Ola Dilt