Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Koder Fjernposter

Det ser ut til at kodene på fjernpostene er blitt feil; takk for tilbakemeldingen.
De rette kodene er:
81: GDM
82:IOY
83:HWM
84:NWP
85:CKI

Mvh Ola Dilt

Fjernpostene 81-84 - dagen før dagen

Vi tok 4 fjernposter i dag og gikk fra sør med utgangspunkt Sandbakken. Og været var det beste for en slik tur. Begynte med Sør Skytten, fortsatte blåmerket nordover. Litt nøling siste biten til 83. Greit videre mot 82 og ned til vannet. Skrev litt i turboksen der, og nøt stillheten. Til 81 kom vi skeivt ut - skulle gått østvalget, men havnet på vest-valget som ikke var så glupt. Dammyr altfor våt og vi bøyde vestover Stakanløypa og så oppover igjen. Har vært her før, likevel litt nøling mot posten på toppen. Tilbake valgte vi å gå til Deledalen og ta sti til brua mellom Elvåga-vannene og så sørover til Sandbakken over Smørhullet. Egentlig tenkte vi å ta Svartdalen, forsøkte inngangen, men vi syntes det var for vått, og dreide så vest mot løypa mot Smørhullet. Møtte svært mange ute på terrengsykkel, men så også Ola Diltere. Takk for turen. Vi gledet oss stort dagen før dagen.
Jorunn og Hans

Fjernpostene er på plass!

Benytt anledningen til å ta en tur "Østmarka på langs", fra nord til sør eller omvendt.
Og på post 82 ligger en gjestebok og venter: Skriv gjerne en hilsen!
God tur fra Ola Dilt

Historisk post 38: Fjelstad er satt ut !

Ruinen etter Fjelstad, rett nord for den nedlagte slalombakken, ligger litt stille og ensomt for seg selv, men er verdt et besøk. Her har det tidligere bodd folk på 1800-tallet og ser du ekstra godt etter, finner du steinhellene som nok har ført opp til døra.
Østmarka er grønn og fin og med hvitveis over alt, er det bare å komme seg ut i vårskogen!

Hilsen Ola Dilt

Historisk post 37: Milorghulen ved Smalvann er satt ut

Her Ø for Smalvann finner vi noe av den krigshistorie som utspant seg i Østmarka: Her hadde Milorg et av sine våpenlagre.
Legg også merke til de fine trappetrinnene som du finner i den bratte blåstien om du kommer fra Smalvann; disse trinnene ble laget for ca 90 år siden av Friluftsklubben som merket stiene på den tiden.
Og vil du prøve fiskelykken i Trollvann, er det kanskje ikke så dumt...

God tur! All ferdsel i selve hulen skjer på eget ansvar.

Hilsen Ola Dilt

Post 15

Flere jeg snakket med syntes denne posten ble litt for kronglete å komme ned til. Særlig et pensjonistpar jeg snakket med var litt opprørt over at denne posten var plassert sånn at en måtte "klatre" ned for å ta den.
Vi snakket om at det var mange andre gode holdepunkter nær som ville ha vært utmerket som post akkurat her.