Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Minidilten post 4

Koden jeg skrev opp for minidilt post 4 er VJI og ikke WJI. Kan du prøve med den? Jeg er for gammel til å registrere Minidiltposter. :)

Minidilten post 4?

Kode på post 4 på minidilt lar seg ikke registrere. I dag tok vi turen innom på nytt for å sjekke at koden stemte... og vi har notert riktig: WJI.

Post 6-10 på Puttåsen samt prøvepost E-H

Idag tok jeg Puttåsenpostene samt prøvepostene E-H. Det var ikke mye snø å snakke om og alle postene kan tas uten å tråkke gjennom snø (selv post 10). Det er fortsatt litt snø på veien mellom Ellingsrud og Lindeberg samt stien fra veien mot Grønlia, men det hindrer ikke ferdselen.

Jeg kan bekrefte at post 10 er korrekt plassert i steinklyngen rett sør for tjernet. Alle postene var greie å finne. Jeg brukte mest tid på post 7 fordi jeg kom fra østsiden og posten er vridd slik at man ser den best sydfra eller vestfra.

Også jeg ble overrasket over hvor høyt postene var montert så jeg regner med at de må ha blitt montert mens det var mye snø på bakken.

Jeg er også enig i at post 27 er overraskende lavt plassert i skråningen. Skrenten på kartet virker å ligge høyere, men jeg mener å huske at jeg så flere steder der som kunne vært markert som skrent på kartet. Så kanskje kartet er litt unøyaktig og bare har tegnet inn den største av skrentene. Da er det jo ikke så rart at postutsetteren kan ha valgt feil skrent. Det er jo bare en skrent på kartet og postene ble satt ut om vinteren mens det var mye snø som kunne dekket til noen av dem. Men jeg er ingen ekspert så dette må vurderes av Oladilt ledelsen. Uansett så er post 27 veldig lett å se fra myra i bunn av skråningen så ingen vil ha problemer med å finne posten.

Historisk post 36 Gullsmeden satt ut

Ta bena eller sykkelen fatt og besøk Gullsmeden innenfor Øgården. Ved posten er det bord og krakk som passer til en rast. Og her er blåveis og tysbast. Dog pass på tysbasten: Den er giftig og bør ikke plukkes.
Det er flott på veien innover og tilnærmet helt bart nå i dag 26.april.

Hilsen Ola Dilt

Skrevet av Ola Dilt

Post 27

Plukket 10 poster i nydelig vær i dag.
Er ganske sikker på at post 27 er plassert ved feil skrent. Målte avstander, vurderte høyde og tereng formasjoner. Klareste indikasjon er at posten som er satt ut ligger maks 15 meter fra bekken/grøften.
På kartet er skrenten mye høyere opp. Riktig skrent finnes i terrenget. Ellers alt supert som vanlig.
Ove Kristian

Puttåsen rundt

Årets første tur gikk til Puttåsen. Vi var forberedt på en del snø, men det eneste stedet det var til dels mye var faktisk på veien mellom Ellingsrud og Lindeberg. Flott tur i strålende sol.

Jeg lurer imidlertid på hvordan barn skal klare å klippe noen av disse postene. Flere er plassert høyt at selv en voksen på vel 1.70 må strekke seg.

Tur Skullerudåsen og Slettfjell

I nydelig vær fra Rustadsaga via Fjellstadbakken og videre postene på Slettfjellet. Flott tur sørover, gikk direkte fra 16 til 17 i fint terreng uten snø. Tilbake med de resterende lenger øst. Rastet på Kattisa og nøt stillheten. Møtte litt folk på veien tilbake. Post 27 på Skullerudåsen hadde vi litt problem med, syntes den lå langt nede og vest. Svært lite snø og is nå og lett å ta seg fram. Takk for turen
Jorunn og Hans

Viktig med riktig kart...

En ny nydelig tur i skogen for Mira og meg. Denne gangen opp mot Kroktjern, og sydover rundt Hauktjern. Stiene er omtrent helt tørre, og det er kun i noen nord/østhellinger det er litt snø igjen.

Jeg fant ut i dag at kart skrevet ut fra Gule sider var et dårlig alternativ når man har glemt tilstøtende kart. I alle fall hvis man vil følge stier. :-)
Moralen er, ta med rett kart, og gjerne tilstøtende kart også... ;-)

Svar angående poengberegning (og liten bloggnyhet)

Hei Arild, og alle andre!

Man drar ikke med seg poeng fra andre tur-o-opplegg: Poenglister er foreløpig kun internt for klubben generelt samt innenfor hvert enkelt klippekort i de klubber som har definert flere klippekort. I fremtiden har vi også lyst til å vise en "global" poengliste i tillegg til det vi har nå, men det blir i alle fall ikke før til neste år.

"Hemmeligheten" til de som eventuelt har 40 poeng på 20 klipp er det at enkelte poster kun vises for de som oppfyller visse alderskrav. Spesifikt så gjelder dette altså Minidilten-poster, som ikke vises ved mindre man faktisk er en Mini. :-)

Forøvrig kom det nå i dag en liten nyhet her på bloggen: Det er nå mulig å finne frem blogginnlegg fra tidligere sesonger. Mimre i vei!

Mvh en av utviklerne bak tur-o på nett

Hvordan beregnes poengene i brukeroversikten?

Det er jo alltid stas å se hvilken plass man ligger hen på brukerlista, og om det er noen kjente i nærheten. Men jeg stusser litt, for det ligger folk på lista med poengsummer som vanskelig er oppnåelig bare med Ola Dilt. Hvordan kan man f.eks. få 40 poeng på 20 klipp, når hvert klipp teller 3 poeng? (Tilfeldig valgt eksempel!)

Drar man med seg poeng fra andre tur-o-opplegg i brukersammendraget?

Mvh Arild :)