Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Post 10

Jeg var en runde fra Lindeberg og tok post nr 8, 9 og 10 i dag. For å unngå snøen i dalen ved Puttjernene gikk jeg en nydelig sti oppe på åsen på vestsiden av vannene. Jeg tror post 10 er avmerket feil på kartet, den ligger ikke på østsiden av bekken i syd-enden av myra, men heller under skrentene ca. 50 m lenger syd.

Registrering av Minidilten på nett

Minidilten er primært for personer 15 år og yngre og vil kun vises på nett dersom innlogget bruker er i denne aldersgruppen.
Det er også personer i denne aldersgruppen som kan summere poengene som gyldige for Minidilt-postene.
Men selvfølgelig: Postene kan tas av alle!

Hilsen Ola Dilt

Skrevet av Ola Dilt

Minidilten på nett

Hvordan registrerer man postene fra minidilten på nettet? Jeg så dem her tidligere, men nå er de borte. Alle minidiltpostene har bokstavkoder slik som de vanlige postene.

Jeg var ute i skogen idag og tok alle minidiltpostene samt prøvepostene på Ulrudvannkartet. Det var stort sett bart og ikke så altfor vått så turen var veldig fin i det gode været.

I områdene med tett vegetasjon på kartet er det imidlertid fortsatt endel snø. Den er endel snø på stien mellom prøvepost C og D.

Minidiltpost 9 er litt plundrete å ta på grunn av mye snø mellom stien til høyre for posten og selve posten. Den er best å ta ved å komme sydfra over høydedraget. Da er det ikke så mye snø man må vasse gjennom. De andre minidiltpostene kan lett tas uten å være borti snø.

De fleste stiene er omtrent helt tørre. De som er litt våte er ikke våtere enn etter en regnskyll på en sommerdag. Enkelte steder er det litt snø på stiene, men man kan lett gå på dem. Det er kun områdene nevnt over hvor snøen kan hindre ferdselen litt. Så tiden er definitivt moden til å besøke alle postene på Ulsrudvannkartet. :)

Våren kommer snart ...

Tilbake fra påskeferie i dag så bare måtte jeg i gang. Det ble bare en post (26), men jeg innbiller meg at til og med bikkja (Niko, 12 år gammel irsk setter) satte pris på følelsen; Nå er vi i gang igjen!

Interessant å legge merke til at vegetasjonen fortsatt er i vinterdvale her østpå. I sunnmørske sørhellinger var bjørkeløvet allerede museørestort – godt hjulpet av påskesola og 15-16 varmegrader!

Der har du på en måte forskjellen mellom mine sunnmørske hjemtrakter og Oslo-området; I Oslo er våren en happening! Det hele er gjerne overstått i løpet av noen ganske få uker. Bare vent og se!

På Sunnmøre er derimot våren en årstid som kan nytes i lange drag – gjerne fra slutten av mars og til slutten av mai. Eller endog enda lenger. Mange sunnmøringer hevder forresten med bestemthet at våren ofte går direkte over i høst på de trakter .... :-)

PS
For ordens skyld - bildet er ikke fra Østmarka.
DS

Turkamerat

Nok en nydelig dag i skogen 1. påskedag. Post 26-30 er unnagjort. Og så er det så koselig å ha en god turkamerat. Her hviler vi (hun) litt ved post 28.
Det begynner å bli mindre snø i skogen nå, men langt fra bart. Og veeeeldig vått :-)

Årets første poster

Endelig i gang!
Hadde en fin dag på Langfredag, nesten sommertemperatur ute i skogen, og fikk tatt post 26 til 30. Så to sykler som hadde "overvintret" i skogen. Kan det være noen som hadde glemt hvor de satte ifra seg syklene i fjor?

Årets første poster

Etter å ha sittet inne en uke med operert fot, har jeg humpet meg rundt og tatt prøvepostene ved Nøklevann idag. Rett øst for Sørlimyra traff jeg denne karen på bildet.

Endelig i gang...

En kollega fortalte meg om Ola Dilt i fjor høst, og jeg har gledet meg til å komme i gang siden da.
Og hvilken dag å begynne på! Påskeaften med 16 grader i skyggen, og knallblå himmel! Barna og bikkja ble med, og vi fikk tatt post 1, 2, 4 og 5. Råtten snø og mye vann til tross, en kjempetur!
Fortsatt God Påske!

Sesongåpning 5.april!

Alle poster som skal stå ute, er nå på plass og alle salgssteder har fått materiell.
Hvorfor ikke kombinere en skitur til Sandbakken med kjøp av Ola Dilt? Det er fint skiføre i hovedløypene og mange poster kan tas ved å ta en liten avstikker fra løypa.
GOD PÅSKE!

Hilsen Ola Dilt

Skrevet av Ola Dilt