Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Glemte å notere koden på post 64

Hei. Tok de siste postene jeg manglet idag. På vei hjem spurte sønnen min om jeg hadde husket å notere koden på den aller siste, post nr. 64. Det hadde jeg dessverre glemt, og nå står "bingobrettet" mitt der med et hvitt felt i midten. Kan noen være så snill å hjelpe meg med koden. Send den eventuelt til min e-post adresse me-onsta@online.no, hvis du ikke vil legge den her på bloggen. På forhånd takk.

Mette Onstad

Takk Simen :-)

Hei, og takk for gratulasjonen med 1. plassen!
Joda, jeg har faktisk vært med mamma på samtlige poster... (i fjor også...), og vi har hatt veldig mange fine turer i Østmarka! Vi har benyttet oss av både sykkel
(m/ sykkelhenger til meg), barnevogn og bæremeis. Jeg går det jeg klarer selv, og "haiker" med mamma når jeg blir sliten. I de verste motbakkene, eller i kronglete terreng, sitter jeg i bæremeisen og heier på henne: "Klarer detta!" sier jeg, og mamma tråkker seg fram (selv om hun høres ut som en blåsebelg til tider...) Og sånn har vi tatt alle postene - en etter en...
Gratulerer til deg også, med alle de 67 postene du har klippet selv, og god tur og lykke til med innspurten til mamma'n din!

Hilsen Vibeke :-)

Hvorfor så tdilig slutt på sesongen?

September/oktober er to flotte turmåneder, og synes det er veldig dumt at Oladilt´en avsluttes 27sep/04okt. Hvorfor? I Nordmarka står turorientreringen ute hele oktober... Noe å tenke på for neste år?
Ellers hadde jeg en flott tur i skogen i dag, 8 poster på Haukåsen.

Koder på postene

Igjen takk for tilbakemelding vedr. koder på postene- det skal bli bedre i 2010.
Vi vil da komme med pre-trykte koder som vil være lettere å lese og forstå.
Når det gjelder Fjernpostene i år, ble de nye kodene uteglemt da postene ble satt ut.
Siden postene nettopp er "fjerne" og ikke så lett tilgjengelige, ble de rette kodene kun oppgitt her i bloggen, tross alt er det selve klippingen som er offisiell.
Men altså: Bedre opplegg neste år :-)

Hilsen Ola Dilt

Skrevet av Ola Dilt

Re. 3-tallet "gjelds ikke"?

Det er nok sikkert riktig "gjettet" at 3-tallet står for 3. periode. Men hvis det absolutt må stå der, så ville det vel vært en fordel å plassere det helt for seg selv, slik at det helt klart ikke har noe med koden å gjøre.

Så var det kodene på fjernpostene da. Jeg hadde faktisk notert noen koder på disse i deltakerheftet, ut fra en melding nokså langt tilbake. Det viste seg å være lurt, for på de to postene jeg besøkte i dag, stemte fortsatt ikke kodene som var angitt på postene. En må vel anta at forholdet er det samme på de øvrige fjernpostene.

Dette synes jeg er litt uheldig, når feilen ble oppdaget og påtalt, burde det vel latt seg gjøre å få rettet den opp nokså omgående. For selv om vi turorienterere "selvfølgelig" er både snille og greie, kan jo slike ting virke litt negativt for totalinntrykket av arrangementet.

Litt surmaget i dag? Nei, egentlig ikke, men litt overrasket over den utviste "det-kan-ikke-være-så-farlig"-holdningen.

3-tallet "gjelds ikke"?

Hadde en fin tur på Puttåsen i dag, været var nydelig og orienteringen gled bra. Vel hjemme igjen skulle jeg føre inn klippene på PCen, men hva skjer? Ingen av kodene for postene 56, 57, 58, 59 og 60 ble godkjent! Jeg hadde pliktskyldigst ført opp tallet 3 foran bokstavkombinasjonene, slik som angitt på skjermene. Men det skulle jeg nok ikke ha gjort, for da jeg forsøksvis fjernet tallet, var alt såre vel.

Men nå lurer jeg jo "fært" på hva 3-tallet egentlig hadde på skjermene å gjøre da?

Puttåsen

Siste OlaDilt tur i år gikk til Puttåsen. Jeg manglet post 56, 57 og 60 (58 og 59 har jeg tatt sammen med poster ved Krokvann tidligere i høst). Parkerte ved parkeringsplassen ved Ellingsrudflaten, så gikk vi innover og fikk med oss årets siste 3 poster. Da var alle 90 postene "i boks"!

Her var det ikke stort sopp å se, kanskje pga. det fine været vi har hatt nå, eller kanskje det ikke er så mye sopp i dette området?

Ned til Svartputt, videre vestover. Junior ønsket å ta en titt på Lauvtjern med tanke på ev. senere fisketur. Dette er et vakkert skogstjern, i nordenden ligger to hytter (en speiderhytte og en privat, tror jeg).

Deretter gikk vi tilbake til Svartputten, også der vaket det en ørret. Videre gikk vi østover, så en liten omvei sørover til Nuggerudsteinen, eller Djevelens (Fandens) prekestol som den også kalles. Det er flott utsikt østover herfra!

Deretter bar det nordøstover - og nedover de bratte skråningene mot Nuggerud der veien mot Mariholtet går. Derfra var det kort vei tilbake til bilen.

Årets OlaDilt er altså slutt for vår del, alle postene er tatt. Noen turer blir det fortsatt, jeg tenker meg kanskje en tur til kløftene ved Hauktjern bl.a. mens jeg fortsatt har junior som turfølge. ;-) Ellers er det jo nok av turer å velge i frem til snøen kommer. :D

Feil kode på post 63

På post 63 (Haukåsen) står det nå (med blå penneskrift) MAF, men dette er feil. Riktig kode er MXF. Det bør brukast svart tusj på desse kodane, elles tar regnet bort bokstavane!
Hjortefot

Ola-Dilt hefte mistet i dag (13.09)

Mellom fjernpostene ved Brenna og Halssjøen (som jeg nå ikke lenger har postnr. til) klarte jeg i iveren etter nye poster å miste hele heftet mitt i dag. Litt ekstra dumt når man ikke har registrert noen av klippene sine på nett og heller ikke har skrevet navn i heftet... Skulle noen ha funnet et hefte på strekningen blir jeg veldig takknemlig for svar på innlegget !