Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Post 42

Har lest at andre har notert NGB og ikke fått det godkjent tidligere. har gjort det samme og lurer på hva riktig kode er.

Takker for hjelpen. En debutant som kom sent i gang på våren kan da fornøyd registrere sitt 75 klipp. De 10 siste skal jeg også klare. Dette er moro.

Feil plassering

Post 70 skulle stå ved ein stor stein, men var feilplassert ca. 50 m ovanfor. Lett synleg, så det var uråd å ta feil - men likevel...
Hjortefot

I gang igjen...

Hei!
Var veldig flink i vår, og var ferdig med 1. periodes poster før neste kom ut.
Men så var det denne sommeren da :-)
Ingen aktivitet i sommer, men nå er det gøy å være i gang igjen.
Til tross for alvorlig og langvarig feilnavigering mellom post 62 og 63,rakk jeg 10 poster i dag. Selv om det tok 7 timer... :-D
Nydelig turvær, lett overskyet, og fin temperatur.
Jeg tar bilde av postene underveis for å legge inn på nett når jeg kommer hjem. Post 63 har jeg problem med, klarer ikke tyde koden på bildet mitt(vedlagt). Post 65 glemte jeg å ta bilde av, klippet bare i boken.
Noen som vil dele disse bokstavkodene med meg? :-)
Takk for turen!

Granlibakken

Fra Østmarka fra A til Å:

Granlibakken A2, Oslo. Liten hoppbakke litt nord for Bjartbakken. Før den opprinnelige Bjartbakken ble erstattet av en mindre bakke , var Granli- og Godliabakken svært populære blant barn og ungdom på Oppsal. Granlibakken utnyttet i sin helhet det naturlige terrengprofilet og hoppet ble bygd av snø hver vinter. Omkring 1960 begynte hoppgruppa i Oppsal IF å ta et ansvar for drift av bakken og planerte tilløpet og bygde et permanent hopp. (Kilde: Dag Hongve)

Litt om Rundtjernbakken:

"RUNDTJERNBAKKEN" BLIR TIL

Den 28. oktober 1920 sammenkalte kapt. Joh. Skau til en konferanse hjemme hos seg for å drøfte anlegg av en skibakke ved Rundtjern i Østmarka. Representanter fra føgende klubber møtte frem: Opsahl - Bryn - Ulven - Grønvold - Kampørn og Vålerengen. Fra VIF møtte Waldemar Arnesen, Reidar Grønby og Oscar Karlsen.
Kapt. Skau redegjorde for planene og nevnte videre at klubbene skulle søke Kria. Kommune om å få Heftye-villaene på Sarabråten flyttet til Skøyenåsen og at kommunen bekoste oppførelsen.
Han anmodet videre klubbene om å sende en skrivelse til Aker Herredsstyre om å yde fri tomt, samt en del av skogen skulle fredes. Brevene ble avfattet på møtet og underskrevet av samtlige klubber den 5. november 1920. Brevene ble overbragt myndighetene av kapt. Joh. Skau personlig.
Et konstituerende møte for den nye sammenslutning ble holdt den 10. november på Bryn Kafe - og VIF`s representanter var Reidar Grønby og Oscar Karlsen.
Sammenslutningen ble kalt "Østmarkens Skisamlag" og det gikk straks i gang med arbeidet på Rundtjernbakken - som for øvrig var oppmålt og nivellert av kap. Skau, med VIF`s Hermod Skjersåker som hjelper, i sommerens løp.
Som formål utenom dette å skaffe skibakker, hadde sammenslutningen videre etablering av utfartssteder på programmet. Som driftskapital skulle hver klubb innbetale kr. 25,-!
Så vidt man kan forstå var bakken ferdig til bruk vinteren 1922 - etterat Hærens Ingeniørvaaben hadde utført meget av arbeidet.
Den etablerte sammenslutningen ble foranledningen til den senere bygging av Østmarkseteren - som også kapt. Joh. Skau var en ivrig forkjemper for.
Rundtjernbakken er i dag et ukjent begrep for de unge, men den representerte i 1920-årene noe av det beste av skibakker i Oslo-området.

Kjell

Historiske poster 2010

Takk for gode forslag fra flere av dere! Jeg var faktisk ved skytebanen ved Stormyr sist helg for å rekognosere litt...
Tidligere er hoppbakken Granlibakken nevnt. Hvor lå den?
Og et annet tips: Det er mye sopp i Østmarka nå; kombiner gjerne postjakt med soppsanking; spesielt er det mye traktkantarell.

Hilsen Ola Dilt

Skrevet av Ola Dilt

Flott tur i godt turvær

Tok en liten runde i Haukåsen for å få med de siste postene for 2. periode. Med utgangspunkt fra Sarabråten var det lett tur innom postene 35-30 og 61. Derfra gikk turen videre til 62 og 63.
Rett før 63 fikk jeg øye på en sort, lang og hissig krabat - som jeg såklart måtte ta bilde av. :-)
Det fristet egentlig ikke å mase unødig gjennom ulent terreng, så turen til 64 gikk via radarsoppen. Den eneste posten jeg slet litt med å komme til var 65 fordi jeg ved å omgå myrene havnet på feil høyde.
Avsluttet med en tur innom historisk post 39.

Alt i alt en fin tur, perfekt temperatur og vind, og så vidt ikke for vått for joggesko. :-)
Møtte flere folk enn vanlig også.

Fine turer i marka. Sopp og bær.

Junior er hjemme for tiden, så plutselig har jeg en turkamerat. Vi har gått noen flotte turer. Først tok vi postene nær Grønmo. Deretter en tur til Haukåsen. Da var turen kommet til å forsøke seg litt lenger inn i marka, jeg manglet 4 fjernposter. Fra Sandbakken gikk vi inn mot N. Svanfossen og krysset der. Postene 84 og 83 ble tatt, dessuten fikk vi med oss 1,3 kg. kantarell og litt tyttebær før vi igjen krysset Elvåga ved Skyttenbrua. Vi var slitne da vi returnerte til Sandbakken.

I går ble det ny, lang tur, vi gikk ut fra Østmarksetra og gikk via Mariholtet. Post 81 var grei, det var litt mer "uveisomt" mellom 81 og 82. Vi var temmelig slitne da vi hadde vært rundt Nord-Elvåga og krysset Skyttenbrua for 2. gang p få dager. Da hadde vi enda noen km. igjen til bilen, men det går jo raskt på skogsveiene. Litt sopp og bær ble det også i går.

Da er alle fjernpostene tatt, jeg er spesielt glad for jeg fikk følge på disse to lange turene. Bildet av junior er tatt ved Halssjøen, mellom post 81 og 82. Så stille og deilig det var her! :D