Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Nye historiske poster

Har akkurat tatt den historiske posten "hoppbakken ved Sleppa". Hva med flere hoppbakker? F.eks. Granlibakken, Hellerudbakken og Bjartbakken. Kanskje litt nærme begyggelse, men likevel...

Forslag til historiske poster

1 Djevelens prekestol nordøst for Haukåsen
2 Restene etter hytta til Korpås-Olsen ved Skullerudåsen
3 Ødegården sørøst for Nøklevann
4 Bautaen på Spinnern

Koder på postene, samt Historiske poster 2010

Ola Dilt takker så meget for den interesse og de forslag som er nevnt her i bloggen vedr. kodemerkingen på postene. Det har vært og er en utfordring å ha et system som er bestandig mot vær og vind, samtidig som det lett lar seg fjerne for å sette på nye koder. Et forbedret opplegg skal komme i 2010.
Og apropos 2010: Har du tips til en Historisk post for neste år? Vi i kommiteen tar gjerne i mot forslag,selv om noen poster allerede er planlagt. Hva med en jettegryte? Ikke mange av dem i Østmarka, men det finnes i alle fall èn.

Vi nærmer oss slutten for i år og det er tid for siste innspurt i postjakten. Kombiner gjerne turen med både bær- og soppsanking; det er mye å finne i Østmarka nå. Husk også fjernpostene, om du vil ha en "villmarkstur".

Hilsen Ola Dilt

Skrevet av Ola Dilt

Takk for svar

Takk for svarene angående post 75. Håper postutsetterne tar til seg de mange gode rådene som kom! :-)

Vh Trond.

Re post 75 merking

Her er bilder vi tok av post 75 da vi tok den 7. aug. - skilt og poststempel. Både ny og gammel kode på poststempel, og bare ny på postskiltet.
Jorunn og Hans

Metode for merking av koder på postene

Jeg tror ikke at for eksempel post 75 hadde feil kode. Den riktige koden har stått på posten (QVH) siden jeg og mange andre har registrert den korrekt.

Det som er problemet er at enkelte poster ikke har brukt det smarte systemet med å bruke tape over teksten med kode for å beskytte den fra vær og vind. Istedet er den kun skrevet rett på med tusj. Over tid blir teksten vasket vekk.

Noen poster har til og meg ikke fjernet fjorårets merking, men kun klusset over gammel kode. Så når den riktige koden er blitt borte så står den gamle igjen og i mangel på riktig post så registrerer man den gamle.

I fjor var det endel problemer med at kodene forsvant etter regnværsperioder etc. I år har enkelte postutsettere (men ikke alle) brukt en bedre metode med å tape over kodeteksten. Da blir den ikke borte.

Så min anbefaling til postutsetterne er å sørge for at ALL kodemerking fra tidligere år blir fjernet samt at ny kode blir beskyttet med gjennomsiktig tape. Da unngår man at kodene forsvinner.

Noen koder er litt vanskelig å tolke fordi de er skrevet med tusj og formen på bokstaven kan mistolkes. F. eks. mistolket jeg IYB med LYB på en post fordi I'en var skrevet med seriff. Så en god ide kunne være at koden samt postnummeret maskinskrives og printes ut på papir. Denne lappen limes på posten med en gjennomsiktig tape. Da blir det ikke mulig å lese feil kode.

Da er det også lett å rense posten til neste år fordi man fjerner tapen og tar bort lappen, eventuelt man limer en ny lapp over den gamle.

Post 75 - riktig kode er QVH

Trond - se innlegget nedenfor fra Borger Borgersen søndag 02. aug kl 02:21.

Se også mine to innlegg over og under nevnte innlegg. Jeg hadde også notert SHB, så det står faktisk feil kode på post 75. Korrekt kode skal være QVH.

Kode post 75

Jeg må ha notert feil kode (SHB) da jeg var på post 75. Når har jeg tatt alle de andre postene, og skulle gjerne ha registrert denne også. Er det noen som har riktig kode?

Vh Trond.

Post 52

Jeg hadde en kveldstur i flott vær til høstpostene ved Lutvann. Jeg stusset litt ved at post 52 het "under skrent". Synes nok at den heller skulle kalles "over skrent", for det var jo der den var plassert.

Post 42

Koden er IRB.

Vær klar over at endel poster har gamle koder fra fjoråret fortsatt synlig på posten (ofte streket over). Årets koder står veldig nær teksten med nummeret på posten.