Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Blodsugende og kløe i opp til et år...

Du grøsser? JEG grøsser! :-)

For jeg har tatt med flere hjem både i bilen, i kartmappa, i klærne og nå innbiller jeg meg jammen at noe går i håret snart. Neste år satser jeg på å bli ferdig innen august eller iføre meg en slik hvit forensics onepiece drakt med hette som de har i krimserier...

Hjalp ikke akkurat at Folkehelseinstituttet har lagt ut en meget informativ artikkel om at femti stk kan lande på en skogtur, at den er blodsugende og at bitt kan klø i opp til et år! Nei da var det mer uskyldig å gå turorientering i ryfylkeheiene der jeg vokste opp. Kun lyng, myr, sauer og noen Monstermaster her og der... :-)

http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=233&trg=MainLeft_5568&MainArea_5661=5568:0:15,3384:1:0:0:::0:0&MainLeft_5568=5544:55529::1:5570:11:::0:0

Sesongen på hell, men ikke stiene og krypene

Var ute i dag på Skullerudåsen for å ta alle gjenstående poster. Virkelig variert terreng og passe utfordrende utsetting av poster så det ble en fin tur.

Har aldri tatt poster så sent i sesongen tidligere, men pga et par måneders sykdom fikk jeg ikke tatt noen poster i sommer. Så nå prøver jeg iherdig å få tatt alle fra periode to og tre før de forsvinner. Må si det er veldig annerledes å gå om høsten for det er så mange stier som er gått opp. Trodde det skulle ta bort gleden når det gikk stier inn til postene, men i stedet ble det vanskeligere for det var så veldig mange nye stier på kryss og tvers som ikke står på kartet. Særlig mellom post 38, 46 og 47 var det et vell av stier. Også på fjellet midt mellom 76, 77 og 78 var det masse av nye stier. Gøy å tidvis prøve orientering på innebygd kompass og retningssans i stedet for å følge stiene på kartet.

Men et stort minus på turen var det. En form for flue som har seks krokete ben med klør på. Hadde den manglet vinger og hatt to ben til ville jeg sagt den minnet om en edderkopp på formen. Fløy over alt og hang seg fast på klærne før de krøp opp ryggen og ned i nakken. Tror jeg fjernet nærmere femti stykker fra nakken på turen. Noen som vet hva krypet på bildet er for noe?

En liten refleksjon på tampen - Alle postene på Skullerudåsen ligger på en rett snor. Synes det er dumt å ende opp 3-4 km fra der man starter og håper at postene i stedet legges i rundturer neste år.

Yrende fugleliv og nesten snøfritt

Hadde en lenger runde ved Ulsrud og det var virkelig flott turvær. Så kun fire snøhauger så snart blir det tørt på de fleste stiene. Yrende fugleliv for tiden og et og annet ekorn. Fikk nesten and til middag - Da jeg hoppet over en bred bekk så landet jeg rett foran en and som lå usynlig i gresset og hadde middagslur. Vet ikke hvem av oss som ble skremt og flakset mest... :-)

Parkering for Slettfjell (post 16-20) ?

Hva er beste adkomstvei til Slettfjell og Øgarden? Og hvor langt inn mot Øgarden kan man kjøre med bil? Antar det er ved Rustadsaga? Spør fordi jeg aldri har vært der før og vil gjerne ha med barna, men da kan det ikke være for langt å gå før vi starter på orienteringen.

Hva skjer forresten på Øgarden under Ola Dilt dagene? Er det gårdsutsalg eller annet som skjer?