Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Fjernpostene

I dag ble det tur nummer to til alle fjernpostene. Denne gang hadde jeg følge og "bærer" for nøtter, vann og litt tøy. Vi så etter kompasset til Rolf på post 85, men kunne ikke se det i nærheten. Kanskje noen andre har tatt det med. På slutten av turen møtte vi mange andre diltere, noe vi satte stor pris på. Nå har begge to i familien fått alle postene, så da blir neste treff med andre diltere på OlaDilt-kvelden.

Heiåsen

Hei igjen!
Postskjermen på Heiåsen satt ikke helt oppe ved restene etter det trigonometriske punktet, for der var kollen helt snau. Da jeg selv sto på toppen, snudde jeg meg rundt og fikk øye på den på et tre litt sør for posten, kanskje 50 meter unna. Lett å se fra toppen. Jeg har bilde av restene etter det trigonometriske punktet på toppen, men ikke av posten samtidig.

Massevis av poeng

Hei Rolf - selv om du ikke adresserte meg direkte!

Først, tusen takk for innspillet til Lillomarka O-lag om elektronisk klipping på postene i Lill-o-dilten! Dette har jeg sendt videre til styret og Lill-o-dilt-komiteen. Jeg håper også at vi har et elektronisk system på plass neste sesong.

Så til hvordan jeg og mange andre kan ha så skrekkelig mange flere poeng enn deg. Min gjetting er at du ikke deltok på Ola-Dilt-dagen (tror jeg den het). Der får man 5 poeng for hver av 5 poster. Du mangler 5 poster til maks post-antall for oss over 16 år og samtidig mangler du 25 poeng; altså 5 poeng per post. Dette gjør at jeg tror du enten ikke fikk med deg Ola-Dilt-dagen(e) - eller enda ikke har tatt fjernpostene. Eventuelt kan du ha glemt å registrere dem elektronisk.

Forøvrig vil jeg gjerne takke Oppsal-o-løperne for innsatsen med Ola Dilt. Det har vært sterkt medvirkende til min økende lokalkjennskap i Østmarka og alle små og store perler dit jeg drar både slekt, kolleger og andre venner for å vise fram marka.

Med vennlig hilsen
Frøy Grøndahl

Fjernpost-tur for meg også

I dag ble det en flott langtur etter alle fjernpostene og med en ekstratur oppom Tonekollen for meg også. Skikkelig flott utsikt fra toppen!

Skogen bugner av blåbær og multer! Øst for Grastjern ser det ut som der vi plukket blåbær forrige helg. Og da klarte vi 8 liter på 20 minutter! Myra nordøst for Tonevann har så mye modne multer at jeg spiste meg mett og satte igjen masse modne til nestemann! Kantareller finnes det også nå. De vokser tildels midt i stien.

Helt lengst sør i Tonevann har beveren felt to trær. Den eneste stimulansen de trenger, er lyden av rennende vann. Etter sommerens regn er det mye slik lyd ved demningen. Dere finner dem rett ved demningen, på østsiden.

Alternative turorienteringer for super-diltere i alle aldre

Jeg ser at det er veldig mange ivrige superdiltere med i Ola Dilt. Noen er ferdige med alle postene og andre har fortsatt noen igjen å finne. For dem med mulighet til å flytte seg litt nordover, til Lillomarka, vil jeg gjerne gjøre litt reklame for mitt primære dilt-opplegg; Lill-O-Dilten.
Alle postene står fortsatt ute, postene sitter tettere enn i Ola Dilt og det er litt mindre bratt i Lillomarka enn i Østmarka (men kanskje ikke like spennende terreng). Det er to forskjellige opplegg som dekker samme område. I tillegg til Lill-O-Dilten er det Mini-O-Dilten som har poster som sitter ekstra nær hverandre og på 3 kart med målestokk 1:7500. Det gjør det lett å lese kartet både for små og store. (Store får også poeng for Mini-O-Dilten.)
Totalt er det 80 Lill-O-Diltposter, 30 Mini-O-Diltposter og 25 poster i Groruddalsorienteringen (ligger gratis i hver av de to andre posene). De siste sitter i nærmiljøet i Bydel Grorud.
Lykke til på postjakt, både i Østmarka og andre marker!

Hilsen Frøy

Skiltene ved Hauktjernkløftene

Jeg hadde med en stor gruppe barn og voksne gjennom Hauktjernkløftene i dag og ville også vise dem "gateskiltene" Dronningveien, Dronningskaret og Prinsen av Portugals vei. Imidlertid var alle skiltene fjernet. Vet noen hvorfor - og om de vil komme opp igjen?