Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Sykkel- og sopptur til Trolldalåsen

Forrige lørdag 10/10 var vi på en sykkeltur hjemmefra Oppsal langs Østensjøvannet og inn i Østmarka. Benyttet sjansen til å ta de 3 siste Ola Diltpostene på Skullerudkartet som vi ikke hadde fått med oss. I området fant vi masse traktkantareller som vi plukket med oss, og noen innpåslitne hjortelusfluer ble også med på lasset (og i håret) hjem.

Syklet hjemover via Kattisa og Bremserud, ved den siste har det nylig kommet opp en Kjentmannspost ved den gamle vanntunnellen fra Elvåga til Nøklevann. Spennende, jeg har vært ved de gamle ruinene ved Bremserud flere ganger, men aldri sett denne tunnellen før, så artig at stadig nye ting vises frem. Må nok tilbake dit, for det ble ganske mørkt mot slutten.

Har fortsatt noen poster igjen, så håper på at postene rundt Sølvdobla, Haukåsen og fjernpostene fortsatt står ute over helgen. Avsluttet sesongen mandag 18/10, da drar jeg på en ukes tur til varmere strøk :-)

To fine rundturer rundt Sandbakken

Forrige søndag 12/9 tok vi med niesen min Karoline, og hadde en fin rundtur til de 3 siste postene 43-45 rundt Sandbakken. Fint område, og artig å ta turen langs Tømmerholtjern, ikke så ofte jeg går rundt det på sommerstid. Ganske kupert, så vi ga oss etter post 45.

Mandag 13/9 dro vi tilbake for å ta postene 41-42. Men først tok vi en runde sørover fra parkeringen, til Rolandsjøen og -kolonien, for å besøke kjentmannspost 08-47. Det står ved det største treet i Ski kommuneskoger, og ga oss en fin rundtur rundt Rolandområdet og tilbake via Franskeplassen og Grisemøkkmåsan. Etter en liten stopp og rast på Sandbakken, så fortsatte runden nordvestover, og postene 42 og 41 kom snart i boks. Fint rundt Sandbakken :-)

Skullerudåsen og besøk til 'Potty' (jettegryten)

Lørdag ble det en kort, men bratt tur i Skullerudåsen fra Skullerud. Startet med å klatre opp til jettegryten, den har jeg besøkt for noen år siden også. Artig at det ble en post her, og det var jo fint sikret for både store og små! Derfra fortsatte runden til postene 46-48, før vi skyndte oss hjem før det store lørdagskveldsregnet startet.

Kveldsrundtur fra Grønmo til Rundvann

Etter en lei forkjølelse, var det deilig å komme ut på en liten Ola Dilttur igjen. For å starte forsiktig, så falt valget på postene mellom Grønmo og Rundvann, fra 2. og 3. periode på Skullerudkartet.

Det ble en fin tur, selv om formen ikke var helt på topp enda. Terrenget der er lett og greit å gå i, og det var så rolig og bildevakkert langs Rundvann. Men kveldene blir kortere nå, så mot slutten ble det ganske så mørkt da vi fomlet oss opp til post 50 fra stien øst for den. Heldigvis var den sterke Silvalykten med, men alltid rart å navigere i en mørk skog når man mister vidsynet. Vi fant ikke så mange tråkk opp til posen, så vil tro mange kom ovenfra ned til den. Vi tok runden med klokken, med postene 49, 79, 80, 50.

Flere rundturer i Puttåsen - og prøvepostene står fortsatt ute!

Lørdag 26/6 var det tid for ny rundtur i Puttåsen. Da parkerte vi ved Nuggerud og gikk oppover til post 60 og så via Svartputt. Derfra fortsatte vi til postene 59, og så en fin trase videre til 10-9-56. Greit å lage noen nye rundturer, for jeg syns flere av stekkene iår er relativt kronglete og bushete. På veien ned til bilen så tok vi også med oss prøvepostene G og H.

Igår tok vi en kveldssykkeltur hjemmefra på Oppsal via Haugerud, Lindeberg og tilbake til Puttåsen. Parkerte syklene litt opp i bakkene, og ble overfalt av zillioner av mygg og senere knott. Veldig innpåslitne var de, men Mygga skremte dem nødvendige millimeter bort fra oss. Så dro vi innom prøvepostene F+E, som fortsatt sto ute, før vi tok de to siste 57 og 58 på årets Puttåsenkart, så nå er det ferdig. Ikke akkurat mitt favorittområde, jeg syns det er kronglete, bushet og veldig kupert her.

Hoppbakketur med 2.periode Lutvannposter :-)

2. pinsedag tok vi en tur hjemmefra for å besøke gamle nedlagte hoppbakker på Lutvannkartet, med hovedmål historisk post 37 ved Rundtjern. I tillegg var vi innom Bjartebakken og Hellerudbakken, så det ble ialt 3 historiske steder med gamle hoppbakker som ble studert og beundret.

Og da stien vi gikk på gikk rett ved post 21 fra 2. periode på Lutvannskartet, så måtte vi jo sjekke om den sto ute alt. Og det gjorde den! Vi hadde heldigvis med klippekortet, så fikk klippet både den og etterhvert også postene 24 og 25. Så nå er også 2. periode åpnet, og takk for det ;-)

Rundtur i Puttåsen

Pinseaften tok vi en runde i Puttåsen, men begrenset oss til postene 6-8. Var også innom noen andre 'turskatter', og gikk runden med klokken.

Starten ved Ellingsrud og tok først post 7, der den sto fint på høydedraget. Derfra valgte vi stien forbi begge Puttjerna, og tok opp i åsen når vi var rett vest for post 8. Ble positivt overrasket over utsikten fra posten, der vi så den nye Holmenkollbakken rett mot.

Derfra bar det nedover lia til badeplassen ved Lutvann. Der samlet det seg etterhvert mørke skyer, men vi så da noen storfamilier av utenlands herkomst som grillet og koste seg på plassen der.

På vei mot post 6, så kom det et voldsomt regnskyll og tordenvær rett over oss. Vi hadde flaks, og fant en gapahuk og et vedlager, der vi kunne søke ly til regnet ga seg. Så post 6 før retur til bilen. En flott Pinseaftentur :-)

Flott tur i Grønliåsen, etter Skautraver'n poster

Iår åpnet jeg Ola Dilt-sesongen tidligere enn vanlig, og helgen 24.-25. april ble Lutvann- og Skullerudpostene besøkt.

Søndag 9/5 tok vi så en flott tur på Grønliåsen og tok alle vårpostene der, som en kombitur mellom Ola Dilt og Skautraver'n. Vi startet fra Tårnåsen skole, etter at o-løpet var nærmest ferdig, og tok runden mot klokken. Så mange o-poster ute i skogen, før de ble samlet inn. Alltid gøy å se skikkelige o-poster også, hehe. Grønliåsen er et flott område, som man burde bruke enda mer. Så flotters!

Flott at dere deler poster slik mellom tur-o-konvoluttene, som gjør at vi blir fristet til å prøve nye opplegg og turområder. Iår har jeg kjøpt 3 tur-o-poser i Øst-/Sørmarka; Skautraver'n, Skogstrim NØ i Østmarka og selvsagt Ola Dilt. Så må gleder jeg meg til mange spennende turer i litt nye turområder, så takker til alle :-)